Kumaha carana abdi tiasa ngabejaan lamun anak abdi boga autisme atawa Sindrom Asperger?

Sindrom Asperger sareng autisme, budak lalaki kalayan kaos bulao sareng leungeun dina ceuli

El  Sindrom Asperger  y el autis Dua gangguan anu tiasa nyababkeun total isolasi, kalayan masa depan anu teu pasti, parantos lami dipertimbangkeun. Hatur nuhun kana panilitian sareng kamajuan hébat dina sektor, kaayaan khusus ieu ayeuna diurus sareng dianggap béda, ti mimiti diagnosis..

Autisme jeung sindrom Asperger

Kumaha autis manifest sorangan? Sindrom Asperger mangrupikeun karusuhan pangembangan anu pervasive, sapertos autisme. Tapi, teu saperti ieu, eta manifests sorangan dina cara lemes.

Dina harti anu leuwih umum, autis awewe jeung lalaki geus lila dianggap tabu. Ieu téh perlu delve kana masalah jeung nyaho yén gejala autisme aranjeunna tiasa manifest dina lalaki sarta awéwé ti taun mimiti kahirupan. Hal ieu kacida penting pikeun diajar pikeun ngaidentipikasi aranjeunna sarta nyandak countermeasures terapi perlu.

Autisme: naon hartina? Nepi ka ayeuna eta hartina hirup di dunya béda ti jalma anu teu kakurangan tina karusuhan ieu, naha éta hampang atawa parna. Tapi kumaha anjeunna ayeuna? Sareng naon hubunganana sareng sindrom Asperger?

Sindrom Asperger sareng autisme: sabab

 

Anu jadi sabab autis aranjeunna masih teu 100% jelas ayeuna. Para ahli ngaduga yén karusuhan éta mangrupikeun hasil tina rupa-rupa unsur turunan / genetik, ningal kanyataan yén kombinasi gen anu khusus - 7 janten pasti - tiasa nyababkeun a predisposition nalangsara ti kasakit. Nanging, upami ieu mangrupikeun alesan anu aya, tautan sareng panyabab sanés teu tiasa dileungitkeun, khususna anu aya hubunganana sareng lingkungan.

Lamun omongan Kami ngeunaan sabab lingkungan Urang tingal kaayaan béda: tina kabiasaan goréng pikeun diet goréng, tina ngembangkeun sababaraha kasakit mun trauma mungkin. Asupan sababaraha antidepresan nalika kakandungan, contona, bisa jadi a ngabalukarkeun naon nyumbangkeun kana ngembangkeun gangguan boh lalaki boh awéwé.

Asperger Greta Thunberg

Autisme sareng Sindrom Asperger: Kumaha ngakuan aranjeunna

Tanda mimiti tina autis  nu noticed di barudak ti taun mimiti kahirupan sarta disababkeun ku a  gangguan otak  pisan kompléks, nu langsung mangaruhan fungsi dasar kayaning ngobrol, maén, pikir atawa mindahkeun.

Un  anak autis  Hal ieu langsung katingali sabab anjeunna kabur tina paneuteup sasama atanapi kolotna sareng aranjeunna sok ngulang patarosan atanapi lampah anu sami, teras-terasan. Sateuacan 10 bulan kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun perhatikeun sabab aranjeunna seuri sarta alatan aktivitas motor praktis teu aya.

nu  barudak autis  condong ngasingkeun, mun boga cara sagemblengna béda dina nyarita, nyieun monologs atawa ngulang patarosan anu sarua sababaraha kali, tanpa jawaban boga pangaruh dina kabiasaan maranéhna.

Gejala ogé sarupa lamun anak geus kapangaruhan ku Asperger urang. Khususna, perhatian khusus kedah dibayar upami aya salah sahiji atanapi langkung tina umbul beureum ieu:

  • Cparipolah nonverbal abnormal;
  • Henteu mampuh pikeun sosialisasi kalawan mitra na;
  • Trend ka Isolasi sosial;
  • Sampel tina minat kana hiji topik atawa objék, nu sagala perhatian abnormally fokus;
  • Repeatability dina sapuan hartina jeung ritual;
  • Ngagunakeun a basa monoton jeung pedantic tapi kalawan parameter kecerdasan luyu pikeun umur na.

Jelas, naséhatna nyaéta pikeun ngahubungi dokter sareng pediatrician anjeun.

Naha urang tiasa gaduh murangkalih upami gaduh Asperger? Bakal aranjeunna dilahirkeun autistic?

Bari euweuh konfirmasi kana sual ieu, odds anu 50%. Persentase ieu aya hubunganana sareng kamungkinan gén sorangan diwariskeun ku fétus sareng, dina kaayaan anu tangtu, ku incu..

Kusabab kitu, éta mangrupikeun a  kasakit turunan,  najan kurang dimekarkeun di awéwé ti di lalaki. Sanaos kitu, kusabab teu aya data anu tiasa dipercaya, teu mungkin pikeun ngadamel ramalan anu nyukupan. Sakali deui, solusi anu pangsaéna nyaéta ngobrol sareng spesialis.

Kami henteu nyalira sareng henteu ogé orok urang

Aya ogé seueur blog sareng forum pikeun awéwé ngobrolkeun ngeunaan autisme, ngumpulkeun pangalaman, patarosan sareng jawaban ngeunaan sindrom nyebar ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.