Nyeri beuteung nalika kakandungan, nalika angkat ka kamar darurat

Nyeri beuteung nalika kakandungan

Loba awéwé ngalaman countless sensations na discomforts nalika kakandungan. Dina sababaraha kasus nyeri beuteung bisa dihartikeun salaku hal worrisome gumantung kana bangbarung nyeri jeung wewengkon mana eta manifests. Sababaraha bulan kahiji biasana paling hectic, jadi restlessness bisa nyieun sababaraha ngarareunah.

Nyeri beuteung di bagian luhur teu sarua jeung di bagian handap beuteung. Ku alatan éta, urang bade ngalakukeun analisis saeutik ngeunaan lamun kudu balik deui ka masalah serius sarta naon anu kudu dipigawé ngeunaan eta.

Naon jinis nyeri beuteung anu aya nalika kakandungan

Trimester mimiti kakandungan biasana paling rentan ka parobahan. Loba awéwé alatan parobahan fisik pangalaman discomforts tangtu jeung nu lianna, di sisi séjén, teu nyokot ogé parobahan hormonal. Diantara parobahan ieu, anjeun kakurangan tina nyeri pelvic salila sababaraha bulan kahiji.

Bisa jadi akut jeung colic-kawas, sarupa jeung keram menstruasi, dimana maranéhna muncul tur ngaleungit. Bisa jadi angger komo pireu, jadi teu matak jadi perhatian, tapi lamun dibarengan ku perdarahan heunceut, atawa dina kasus dimana a turunna bahaya dina tekanan darah. Dina hal ieu, perlu indit ka kamar darurat alatan kamungkinan aborsi.

Nyeri beuteung nalika kakandungan

nyeri gas Éta ogé umum pisan di daérah beuteung. Aya nyerna laun nalika kakandungan tur éta konsekuensi favoring gas. Ieu ogé bisa dibantuan ku rélaxasi otot alatan tingkat luhur progesteron. Peujit langkung santai sareng ieu tiasa janten akibat tina distention umum.

discomforts séjén diturunkeun atawa dihasilkeun ku "narik" dina ligamén rahim atawa dihasilkeun ku tumuwuhna. nyeri ieu biasana lumangsung sarta leuwih umum dina trimester munggaran tur biasana presents sakumaha ngarareunah di satengah handap beuteung, radiating ka pelvis atawa palangkangan.

Struktur otot jeung beuteung manjang sapanjang kakandungan jeung dina hal ieu nyeri téh fokus kana flanks jeung palangkangan. Ieu biasana pisan umum ngeunaan trimester kadua. Dina hal ieu rahim tumuwuh sarta compresses, tumuwuh deui kulit jeung ngabalukarkeun organ mimiti gerak deui ka luhur.

Salila kalima nepi ka genep bulan kakandungan, ngarareunah bisa disababkeun ku kontraksi. Dina hal ieu, kontraksi 'Braxton Hicks' Aranjeunna biasana hadir tanpa relevansi hébat.

Iraha nyeri mangrupikeun gejala alarem?

Nyeri beuteung nalika kakandungan

Sacara umum, sagala nyeri beuteung anu muncul nalika kakandungan dissipate kalawan sésana parsial. Postures bangor bakal dihindari sarta eta bakal mungkin pikeun ngatur a girdle husus pikeun ibu hamil. Lamun nyeri téh alatan gas, Anjeun kudu ngabejaan dokter atawa bidan hiji assessment sarta diet husus. Sanajan kitu, kadang jenis nyeri ieu detecting masalah leuwih serius lianna, kayaning:

  • Pareuman alarm. Nalika aya leungitna getih sarta dibarengan ku nyeri beuteung.
  • Pikeun kakandungan ectopic. Dina hal ieu, endog geus implanted dina tube fallopian atawa deukeut ovarium, jadi eta geus Isro unnoticed nepi ka ayeuna. Gejala na nyaéta nyeri cramping parna dina beuteung jeung spotting heunceut.
  • Pikeun preeclampsia. Nyeri anjeun manifests dina beuteung luhur, ngan handap iga. Kaayaan ieu disababkeun ku distensi ati kusabab nilai tekanan darah tinggi. Ieu manifests sorangan kalawan nyeri hébat, lieur komo masalah visi.
  • Patologi séjén: Sababaraha patologi tiasa lumangsung anu teu aya hubunganana sareng kakandungan. Inféksi saluran kemih, gastroenteritis, hépatitis, masalah kabebeng anu serius atanapi kasus sapertos usus buntu. Dina kasus anu terakhir, panyabutan bedah bakal dilakukeun, dimana éta moal mangaruhan kakandungan pisan.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.