Nyeri payudara nalika kakandungan

payu

Nyeri payudara mangrupikeun gejala anu paling umum sareng umum nalika kakandungan. Sacara prinsip, nyeri ieu henteu matak pikahariwangeun sareng mangrupikeun hal anu sering kajadian sapanjang prosés kakandungan. Leres éta rada ngaganggu sareng éta ngajantenkeun ibu hamil kaleungitan raoseun.

Kanaékan ukuran dada sareng sensitipitas anu hébat dina éta, aranjeunna anu ngabalukarkeun utama nyeri. Dina tulisan di handap ieu kami bakal ngobrol ngeunaan panyabab nyeri ieu sareng kumaha carana tiasa dicegah.

Nyeri payudara nalika kakandungan

nu payu Aranjeunna tanpa ragu bagéan awak awéwé hamil anu bakal ngalaman pang robahan. Salami tilu bulan mimiti kakandungan, lumrah pikeun awéwé hamil mimiti ngalaman gejala anu tangtu dina buah dada, sakumaha kasus kasus sensitipitas kaleuleuwihan atanapi tingling tangtu di antarana. Sensitipitas sapertos kitu nyababkeun nyeri janten sering sareng kontak minimum sareng aranjeunna rada ngaganggu sareng teu raoseun.

Salain tina nyeri dina dada kusabab sensitipitas anu hébat dina diri, awéwé ngalaman parobihan anu jelas pisan dina payudara sapertos kitu, sapertos pembesaran anu langkung ageung tina areola atanapi paningkatan ukuranana dina dada sapertos kitu. Sadaya parobihan sareng gejala ieu janten langkung jelas, dina acara éta awéwé badé ngagaduhan anak anu pangpayunna sareng henteu acan ngalahirkeun sateuacanna.

payu

Ngaronjat payu dina kakandungan

Salami waktos kakandungan tahan, payu bakal ngalaman paningkatan ukuran anu signifikan. Ieu kusabab kanaékan hormon dina duanana éstrogén sareng progesteron. Kanaékan ieu nyababkeun sénsitip dada janten langkung ageung sareng nyeri rada umum. Nanging, penting pikeun nyatakeun yén sénsitip sapertos kitu langkung umum nalika trimester kahiji. Dina trimester kadua sareng katilu éta langkung jarang.

Kudu disebatkeun aya awéwé anu nambahanana ieu diwangun sakitar hiji kilo beurat tambahan. Dibikeun ieu sareng pikeun nyingkahan nyeri anu tiasa disababkeun tina kanaékan ieu, disarankeun nganggo kutang bantosan anu saé sareng jaga payudara anu pageuh pisan. Ahli ogé nyarankeun yén ibu hamil nuturkeun kabiasaan sadidinten anu aya hubunganana sareng tuangeun sareng latihan fisik. Ngajaga beurat idéal sareng henteu kéngingkeun langkung ti peryogi salami sasih kakandungan mangrupikeun konci pikeun nyegah kamungkinan nyeri sareng ngarareunah dina buah dada.

aneh

Naon anu kedah dilakukeun upami aya benjolan dina dada

Éta ogé tiasa kajantenan yén aya awéwé hamil anu ngagaduhan benjolan dina hiji atanapi duanana payudara. Gumpalan ieu dibentuk ku halangan sababaraha saluran susu sareng biasana rada nyeri salian ti janten dada beureum. Upami ieu kajantenan, para ahli mamatahan panawaran komprés haneut kana daérah anu kaserang atanapi masagi kanggo ngaleungitkeun halangan sapertos kitu. Hal anu biasa nyaéta yén ku ubar sapertos kitu, gumpalan bakal ngaleungit. Upami sanaos ieu, masalahna beuki parah sareng kanyeri henteu liren, penting pikeun indit ka dokter kandungan.

Pondokna, lumayan lumrah sareng umum yén salami tilu bulan mimiti kakandungan, buah dada janten langkung sénsitip sareng nyeri tangtu muncul dina éta. Éta sababna anjeun henteu hariwang teuing. Salami sababaraha bulan normal pikeun nyeri ieu ngaleungit sanaos henteu ngaleungit lengkep. Hal anu sami kajadian sareng munculna benjolan kahareup sareng éta sapertos anu parantos urang carioskeun di luhur, buah dada atanapi payudara mangrupikeun bagian tina awak awéwé anu paling tiasa ngalaman parobihan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.