Nyeri postpartum: naon anu diarepkeun sareng naon anu kedah dilakukeun

Postpartum

Postpartum nyaéta tahap anu teu dipikaterang pikeun kaseueuran indung anu nuju hamil, sanés ngan ukur pikeun énggal, tapi kanggo ibu-ibu calon ibu. Sakumaha kakandungan atanapi ngalahirkeun béda pisan dina unggal kasus, postpartum tiasa bénten pisan pikeun unggal indung, bahkan pikeun awéwé anu sami dina periode postpartum anu béda. Nanging, gejala postpartum, nyeri sareng nyeri sering pisan mirip dina seueur kasus.

Salah sahiji masalah utama dina kasus ieu nyaéta awéwé henteu leres-leres siap nyeri postpartum. Éta sanés hal anu biasana dipikiran, atanapi biasana henteu dipentingkeun teuing. Kusabab dina kaseueuran kasus, naon sacara alami hariwang nyaéta momen pangiriman. Tapi puerperium aya, anjeun kedah ngalangkunganana sareng anjeun kedah ngalaksanakeunana ku cara anu pangsaéna, sahingga anjeun tiasa ngungkulanana kalayan gancang sareng pinuh resep ka indung.

Nyeri postpartum

Normal pikeun awéwé pikeun ngarasa capé sareng nyeri saatos buburuh, kumargi seserahan tradisional peryogi usaha fisik anu hébat. Dina kasus ieu, hungkul waktos istirahat sareng sababaraha perawatan dasar perlu, sahingga gangguan ieu ngaleungit. Nanging, aya komplikasi sanés anu penting pikeun ngawaskeun, janten penting pikeun terang aranjeunna janten perhatosan kana masalah naon waé.

Hayu urang tingali naon aranjeunna gangguan anu paling umum di postpartum sareng kumaha anjeun kedah bertindak pikeun meringankeun aranjeunna dina unggal hal.

Anu lepat

Tatu postpartum

Saatos ngalahirkeun, rahim tetep ngadamel kontraksi pikeun tiasa ngontrak sahingga balik deui ka ukuran normalna sateuacan nyepeng orok anjeun. Kontraksi ieu tiasa kajantenan pikeun sababaraha dinten, bahkan pikeun dua dugi ka tilu minggu ka payun dina kiriman. Salami jam-jam munggaran, kontraksi ieu rada nyeri sareng ngaganggu, utamina saatos ngalaksanakeun padamelan penting éta.

Nyusahkeun pikeun anu salah tiasa lega ku nerapkeun panas ka daérahDokter anjeun bahkan tiasa nyarankeun panyawat nyeri hampang upami nyeri pisan.

Episiotomi

La episiotomi Mangrupikeun sayatan anu dilakukeun dina perineum, anu mangrupikeun daérah antara anus sareng tukangeun vulva. Sayatan ieu dilakukeun nalika pangiriman, pikeun ngadorong orok kaluar tanpa cimata gedé di daérah anu lemes ieu. Campur tangan jenis ieu meryogikeun jahitan sareng ieu anu tiasa nyababkeun ngarareunah dina pamulihan kahareup.

Intina ngaganggu sareng seueur deui di daérah éta, anu nyegah yén nalika dinten-dinten munggaran anjeun tiasa ngurus orok ku cara anu alami sareng nyaman. Anjeun tiasa meredihkeun rasa teu nyaman ieu ku nerapkeun kompres tiis ka daérah éta, sanaos anjeun henteu kedah ngaleuwihan waktos. Ogé penting pisan anjeun nyandak tindakan kabersihan anu ekstrim, jaga daerahna bersih sareng nganggo sabun khusus.

Upami sayatan anjeun penting sareng nyeri anjeun kuat pisan, Dokter anjeun tiasa resep resep dosis rendah anti radang pikeun meredihkeun rasa teu ngarareunah. Émut henteu nyandak nanaon nyalira, utamina upami anjeun nyusuan orok anjeun.

Bagéan sesar

Awéwé anu ngalaman bagian sesar nalika ngalahirkeun peryogi waktos tambahan pikeun cageur. Éta mangrupikeun panganteur anu penting, anu anjeun kedah perhatoskeun. Saha waé indung peryogi waktos kanggo pulih tina ngalahirkeun, utamina dina kasus anu nampi bagian sesar.

Dokter anjeun bakal nawiskeun pedoman sareng perawatan anu diperyogikeun pikeun leres-leres dudung tapak lisah caesarMalah dina tautan anu kami tinggalkeun anjeun tiasa mendakan tip anu kapaké pisan. Bahkan upami Hal utama anu anjeun istirahat saloba anu anjeun peryogikeun sareng mikaresep orok anjeun tanpa hariwang ngeunaan hal-hal anu sanés.

Nyeri dina dada

Nyusuan

Dina sababaraha jam kahiji saatos ngalahirkeun, susu naék. Prosés alami ieu peryogi transformasi penting dina jaringan payudara sareng ieu ngahasilkeun ngarareunah anu signifikan, gumantung kana masing-masing kasus.

Cara pangalusna meringankeun rasa teu nyaman ieu nyaéta ku nempatkeun orok dina dada sering pisan. Ku cara kieu, produksi susu dirangsang sareng saluran payudara lega. Penting pikeun nyusu dina permintaan, nyaéta, unggal-unggal orok hudang atanapi nyaring, nempatkeun kana dada tanpa ngantosan éta nangis. Ku cara ieu anjeun tiasa ngirangan résiko sangsara mastitis sareng komplikasi anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.