Nyiapkeun log Natal tradisional salaku kulawarga

Log Natal

Salila liburan Natal, éta has nempatkeun kana méja manisan tradisional tina kaping ieu. Mangrupikeun adat anu biasa di seueur kulawarga, ngagaduhan manisan Natal anu khas pikeun ditampi kulawarga sareng réréncangan salami bulan Désémber. Sedengkeun pikeun macem-macem manisan, aya saloba aya masarakat atanapi budaya, nyaéta, aya hiji hal pikeun sagala rasa.

Salah sahiji ieu manisan has di seueur daérah éta mangrupikeun batang Natal. Kue bolu lemes sareng lembut, anu tiasa dieusian ku krim, krim, tiramisu, sareng sajabana anu tungtungna ditutup ku coklat. Nyaéta, dessert lezat pikeun amis soré Natal di kulawarga.

Bahan pikeun nyiapkeun log Natal sakitar 14 porsi

Persiapan balok Natal

Pikeun nyiapkeun jajan anu urang butuhkeun:

  • 100 gr tina tipung
  • huevos 4
  • 100 gr tina gula
  • 50 g mentega

Bahan pikeun isian:

  • 200 ml krim pastry cair
  • 400 gr tina Coklat bodas
  • 2 séndok témpél nougat ( Jijona nougat dicampurkeun sareng krim sakedik cair, lebur dina gelombang mikro)

Bahan pikeun sirop:

  • 3 séndok cai
  • 2 séndok gula
  • satengah séndok téh vanili

Bahan pikeun topping:

  • 150 ml krim pastry cair
  • 150 gr tina coklat pikeun ngalembereh

Persiapan jajan

Ayak tipung

Mimiti urang badé panaskeun oven dugi ka 180 derajat nalika urang nyiapkeun bahan-bahanna. Ayeuna, urang nempatkeun mentega kana wadah anu aman pikeun microwave sareng panaskeun sababaraha detik dugi ka lebur. Sajaba ti, Kami misahkeun konéng sareng bule, sareng gaul konéng sareng gula. Kami ngéléhkeun saé dugi campuran rada bodas.

Ayeuna, urang tambihan mentega lebur sareng campuran. Ayeuna urang bade tambahkeun tipung sakedik-sakedik, ayak ku saring, urang campur sareng spatula tanpa keok. Sakali bahan na dilebetkeun ogé, urang cagar. Ayeuna, urang kedah masang bule tanpa kedah ngahontal titik salju, pikeun mempermudah prosés urang nambihan ciwit uyah.

Nalika aranjeunna parantos siap, urang tambihkeun kana adonan sareng gaul sareng gerakan spatula anu ngalangkungan. Kami nyiapkeun baki pembakaran sareng lambaran kertas minyak, sareng Kami nyebarkeun adonan ku ati-ati mindahkeun baki supados nyebar ogé. Kami nempatkeun baki dina oven sareng masak sakitar 10 atanapi 12 menit.

Pas anjeun siap, urang pasang dina kaén anu bersih sareng beueus, urang cabut kertas parchment sareng gulungkeun sahingga nyandak bentuk log. Urang cagar tanpa nyabut lawon bari nyiapkeun sesa bahan.

Persiapan sirop

Kami nempatkeun cai, gula sareng esén vanili dina panci alit, nalika mimiti ngagolak, angkat tina panas sareng cadangan. Éta penting entong lirén aduk supados gula henteu nempel di handapeun panci.

Persiapan keusikan

Mimiti urang rendang coklat teras lebetkeun kana wadah, dina mangkok, pasang krim cair sareng panaskeun kana gelombang mikro tanpa ngagolak. Urang tuang krim kana coklat sareng ngantunkeun sababaraha detik supados lemes sareng urang tiasa langkung gampang gaul. Ayeuna, urang ngahijikeun bahanna kalayan saé sareng nambihan témpél nougat.

Urang nutupan wadahna ku pilem transparan sareng ngantep éta istirahat dina kulkas sahenteuna 2 jam. Saatos waktos éta, urang tiasa ngéléhkeun krim sareng sababaraha batang dugi ka kami ngagaduhan némpelkeun krim.

Persiapan sinyalna

Urang rendang coklat poék dina mangkok, nempatkeun krim dina wadah anu sanés sareng panas dina gelombang mikro. Urang tuang kana coklat sareng ngantepkeun istirahat sababaraha detikNalika coklat di lebur ogé, tambahkan mentega sareng gaul rata. Tutup ku bungkus plastik sareng cadangan nalika urang nyiapkeun sesa bahan.

Ngumpulkeun batang Natal

Log Natal

Mimiti urang kedah ngaleupaskeun jajan anu ati-ati pikeun henteu ngacapruk sareng urang nempatkeun sirop salaku basa pikeun ngajantenkeun langkung juic. Kalayan kantong pastry, kami nyebarkeun krim ngeusian sapanjang dasar jajan. Kami ngantepkeun ramo tanpa krim di pasisian, janten langkung gampang ditutupan. Ayeuna, urang badé ngagugulung batang ku mencét ku ramo, urang kedah mastikeun pisan sareng henteu ruksak.

Kami ngan ukur kedah nutupan sakabéh batang sareng palapis coklat anu parantos disiapkeun sateuacanna, tanpa nempatkeun krim dina tungtung. Kalayan garpu, urang ngadamel gambar dina coklat, pikeun masihan tampilan balok tina tangkal. Upami anjeun hoyong, anjeun tiasa ngahias batang sareng fondant warna, anjeun tiasa nambihan sababaraha daun héjo sareng sababaraha buah beureum sareng fondant beureum.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.