Nyiksa psikologi anak: naon éta

nyiksa psikologi anak

nyiksa psikologi anak

Budak leutik nyaéta tahap dimana budak nyerep sagala rupa rangsangan. Kaasih sareng cinta dicerminkeun dina harga diri anu positif sareng kapercayaan diri. Tumuwuh di bumi dimana cinta abounds ngajamin kahirupan dewasa anu séhat. Sabalikna, adegan kekerasan jeung nyiksa kompromi ayeuna jeung mangsa nu bakal datang unggal budak anu geus dewasa. Teu aya anu hoyong urang kedah ngobrol ngeunaan éta naon nyiksa psikologi anak tapi, hanjakalna, anjeun kudu ngalakukeun hal eta pikeun jadi sadar.

Kusabab aya seueur cara pikeun ngubaran jalma anu parah ti budak leutik. Kekerasan muncul dina sababaraha cara, dina kasus paling serius dina cara fisik. Tapi nyiksa psikologis ogé nyéépkeun tanda serius pikeun jalma anu sangsara. Sadar yén aya seueur bentuk panyalahgunaan penting pisan pikeun nyegah paripolah anu tiasa ngarugikeun budak.

nyiksa psikologis

Pikeun ngobrol ngeunaan nyiksa psikologi anak perlu pikeun netepkeun wates jelas tur uninga naon alludes istilah. Maksudna, naon anu kalebet sareng naon anu henteu.. Oge salaku nyiksa psikologis atanapi nyiksa émosional, éta mangrupikeun séri réaksi sareng paripolah ka budak anu aya paripolah panolakan, intimidasi ka budak leutik. Ogé kaasup ridiculing jeung ngahina budak leutik. Ieu mangrupikeun jinis nyiksa afektif sareng émosional anu, sanaos henteu nyéépkeun tanda anu katingali, telenges pisan tapi ogé jempé.

nyiksa psikologi anak

nyiksa psikologi anak

Lamun nabrak jeung nabrak nu katingali, dina kasus nyiksa psikologi anak Nu hese nya eta kecap jeung paripolah nu nganyenyeri.. Lamun anjeun ngaleuwihan wates nu tangtu, Anjeun keur nyanghareupan kaayaan nyiksa emosi. Aya seueur kaayaan anu tiasa memicu nyiksa anak psikologis sareng, ku jalan kitu, seueur paripolah anu aya dina istilah ieu. Anu paling sering nyaéta:

  • Terus-terusan ngahinakeun sareng / atanapi nyempad budakna.
  • Ngancam budakna ku hukuman fisik.
  • Ngagorowok pisan ka budak leutik.
  • Nyebutkeun ngaran anak anu ngahinakeun.
  • Gunakeun sindiran pikeun ngaheureuyan budak.
  • Ngadalikeun anak, nyegah ngembangkeun individual.
  • Teu maliré ka budak.
  • Ngamanipulasi anak.
  • Pernah nganyatakeun parasaan positif ka anak.
  • Niru anak dina cara négatip atanapi pejorative.

Gejala sareng akibat tina nyiksa psikologis anak

Naon anu lumangsung lamun anak nalangsara ti nyiksa psikologi anak? Paling atra némbongan dina kabiasaan najan aya ogé gejala séjén nu bisa muncul. Barudak mindeng teu nyaho kumaha carana ngatur emotionality maranéhanana sarta dina nyanghareupan serangan sarta hina maranéhna meta salaku aranjeunna tiasa. Diantara gejala paling umum tina nyiksa psikologi anak nyaéta:

  • Handap harga diri.
  • Déprési.
  • Kahariwang
  • Kalakuan goréng budak.
  • Agresi fisik atawa verbal.
  • Kudu mangga sawawa dina sagala waragad.
  • Masalah bobo
  • Ngalalanyahan fisik.

Gejala-gejala ieu sering pisan sareng muncul dina sababaraha kasus, tapi aya ogé anu sanés anu henteu salawasna aya hubunganana sareng nyiksa psikologis. Salah sahijina muncul di sakola, jeung barudak anu némbongkeun prestasi sakola goréng, kurang konsentrasi atawa ngan apatis sakola. Aranjeunna barudak anu kumaha bae ngaliwat kekerasan dina cara aranjeunna tiasa tur meuntas ku eta ka titik nu masalah ditransferkeun ka sakola.

Gejala sanésna anu muncul dina seueur kasus nyaéta gangguan dahar. Gain atanapi leungitna beurat mangrupikeun gejala sanés anu kedah diawaskeun. Barudak sering ngabahayakeun diri salaku hasil tina naon anu aranjeunna alami sareng gangguan tuang sering ogé sesah dideteksi. Beungkeut jeung dahareun mangrupa cara nungkulan kahariwang jeung anguish tina kaayaan ngalaman.

Hambalan munggaran pikeun ngubaran nyiksa psikologi anak nyaéta yén déwasa anu tanggung jawab pikeun murangkalih janten sadar kana paripolah sareng kalakuanana. Ku cara kieu, aranjeunna tiasa diajar cara anu langkung asih pikeun ngubaran sareng netepkeun wates. Upami aranjeunna henteu tiasa ngatur kekerasan sorangan, idéal nyaéta pikeun ngarawat terapi psikologis pikeun ngubaran masalah sareng profésional.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.