Nyumbangkeun getih ngaheéat nyawa seueur murangkalih

ngadon ngaheéat budak hirup

Dinten ayeuna tanggal 14 Juni sareng Dinten Donor Darah Dunya. Kami moal kakantun kasempetan pikeun ningkatkeun kasadaran ngeunaan sikep saderhana sareng saderhana ieu anu tiasa nyalametkeun seueur jalma. Kami ogé bakal nyaritakeun naon anu anjeun kedah nyumbang sareng kumaha ngalaksanakeunana. Kusabab nyumbangkeun getih ngaheéat nyawa seueur murangkalih sareng déwasa, sareng anjeun ogé panginten peryogi di pikahareupeun.

Nyumbangkeun getih mangrupikeun tingkah laku altruistik ka batur, sareng éta ogé anonim sareng sukarela. Sanaos sumbangan getih janten langkung umum sareng nyebar, henteu cekap disumbangkeun pikeun nyumponan kabutuhan rumah sakit.

Naha penting pikeun nyumbang getih?

Diperkirakeun yén 9 tina 10 urang peryogi getih dina sababaraha waktos dina kahirupan urang. Sareng getih moal tiasa dipésér teu tiasa dijual. Éta sanés hal anu tiasa didamel dimana waé, teu aya gagantina. Janten urang ngan ukur ngagaduhan sumbangan getih kanggo kéngingkeunana. Salajengna, getih ngan ukur tiasa dijaga pikeun waktos anu terbatas teras lirén janten mangpaat. Ieu sababna penting pisan pikeun nyumbang rutin. Sumbangan getih ngahémat jutaan jalma unggal taun sareng énjing anjeun tiasa anu peryogi.

Éta dipaké dina operasi kompléks, anémia parna, trauma parna, prosedur médis, pikeun ningkatkeun harepan hirup sareng kualitas kahirupan pasien berpotensi nepi ka tiwasna (penderita kanker).

Nyumbangkeun getih ogé ngagaduhan manpaatna, sabab éta tiasa ngirangan résiko panyakit kardiovaskular sareng diabetes, sareng ngabersihkeun sareng ngahasilkeun getih anjeun. Anjeun ogé bakal nampi pamariksaan médis dimana aranjeunna tiasa mendakan panyakit naon waé anu anjeun henteu terang yén anjeun ngagaduhan sapertos hipertensi, arrhythmia atanapi anémia. Ogé, upami anjeun atanapi anggota kulawarga caket anjeun peryogi getih, aranjeunna henteu kedah ngagentoskeunana.

Nyumbangkeun getih ngaheéat nyawa seueur murangkalih

Hanjakalna seueur murangkalih anu peryogi sumbangan getih pikeun kaayaan anu tangtu. Éta disababkeun janten kaayaan operasi serius, cangkok organ, kacilakaan serius, murangkalih leukemia ... unggal dinten sumbangan getih ngaheéat nyawa seueur murangkalih anu meryogikeunana pikeun cageur. Éta ogé dipaké dina pangiriman dimana indung tiasa kaleungitan seueur getih nalika ngalahirkeun sareng tanpa éta, seueur awéwé bakal maot tanpa tiasa pendak sareng murangkalihna.

Éta peryogi tetep naon anu aya pikeun nutupan paménta getih ieu pikeun nyalametkeun seueur nyawa. Kalayan sikep saderhana ieu anjeun bakal ngabantosan seueur jalma anu anjeun henteu terang.

nyumbang getih

Naon anu diperyogikeun pikeun tiasa nyumbang?

Para tiasa janten donor darah perlu ngagaduhan syarat ieu:

  • Kudu dina kaséhatan anu séhat sareng ngagaduhan antara 18 sareng 65 taun.
  • Beuratna sahenteuna 50 kilo sareng ngagaduhan indéks jisim awak (BMI) langkung ageung tibatan 19.
  • Henteu disarankeun pikeun ibu hamil, sareng upami nembé ngalahirkeun anjeun kedah ngantosan 8 minggu upami éta pangiriman alami atanapi 1 taun upami éta seserahan.
  • Upami anjeun parantos laksanakeun a tato Anjeun kedah ngantosan sahenteuna 1 taun janten tiasa nyumbang getih.
  • Anjeun ogé moal tiasa upami anjeun nyuntik narkoba atanapi nganggo kokain dina sataun kamari, atanapi upami anjeun parantos hubungan séks sareng jalma anu ngalaman.
  • Upami anjeun parantos nyumbang sateuacanna, éta sahenteuna 4 bulan ti sumbangan anu terakhir.
  • Teu ngalaman sangsara teu aya panyakit séks.
  • Henteu ngalaman kanker atanapi panyakit jantung atanapi paru-paru naon waé.
  • kakurangan henteu aya inféksi sareng henteu nyandak antibiotik, antiparasitika atanapi antivirus.
  • Henteu ngalaman malaria / malaria, leishmaniasis, atanapi panyakit Chagas.
  • Anjeun ogé henteu tiasa upami anjeun ngagaduhan flu, muriang, diare, utah, asma, anémia, tuberkulosis aktip, gangguan perdarahan, panyakit ginjal, diabetes anu diolah ku insulin atanapi maag gastroduodenal.

Upami anjeun ngagaduhan patarosan naha anjeun tiasa nyumbang, konsultasi ka rumah sakit anu caket anjeun.

Kusabab émut ... masihan getih mangrupikeun hal anu paling berharga anu tiasa urang pasihkeun, kumargi urang nyumbang kahirupan. Kami masihan waktos hirup ka jalma sanés anu peryogi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.