Nyusuan ngagoler, naha éta posisi anu saé?


Pangalaman nyusu béda pikeun unggal awéwé, sareng normal pikeun ngamimitian anu lambat. Kami hoyong ngobrol sareng anjeun ayeuna ngeunaan salah sahiji jabatan paling disarankeun pikeun nyusuan: lakukeun ngagolér. Mangpaat indung sareng orok. Sikep mangrupikeun salah sahiji konci pikeun nyusuan anu saé.

Upami anjeun ngagaduhan patarosan, tong nahan deui, sadaya awéwé diajar nyusuan. Mangrupikeun kagiatan anu meryogikeun latihan, langkung seueur anjeun nyusuan, bakal gampang. Éta sanés réfléks bawaan. Taroskeun ka konsultan anjeun, atanapi dokter, aranjeunna bakal janten anu ngajawab keraguan anjeun.

Ngagolér, posisi pangsaéna pikeun nyusu

Nyusu orok

Sakumaha anu parantos kami tunjukkeun, posisi anu dipilih ku indung pikeun nyusuan mangrupikeun salah sahiji konci, éta penting pisan, pikeun panyusuan anu saé. The sikep kedah janten indung anu paling raoseun, Pikeun ieu anjeun tiasa ngabantosan diri kalayan bantal panyusuan, atanapi unsur sanés, anu bakal ngantunkeun anjeun ka susukan anu suksés.

Numutkeun kana panilitian anu dipidangkeun dina Kongrés Royal College of Perawat Inggris, posisi anu pangsaéna pikeun nyusu nyaéta ngagolér sareng orok dina beuteung. Pikeun ngahontal kasimpulan ieu, 40 awéwé dianalisis nyusu dina jabatan anu béda. Nalika indungna ngagolér, répléks tuangeun alam bayi anu énggal langkung gampang dirangsang. Anjeun tiasa nyusu bohong dina tonggong anjeun atanapi di sisi anjeun.

Sababaraha kaunggulan pikeun orok dina posisi ieu nyaéta disimpen dina beuteungna sorangan anjeunna ngaraos langkung ngempelkeun indung. Éta ogé gampang pikeun anjeunna mendakan puting anu kedah diseuseup. Sapertos sesa sikep dasar pikeun nyusuan, ngalakukeun éta ngagolér ngagaduhan séri kaunggulan sareng karugian.

Nyusuan bari ngagolér sisi anjeun

ngarobah sikep pikeun nyegah masalah dada

Sikep nyusuan anu handap nyaéta mangpaat pisan salami dinten-dinten mimiti lahir, nalika indungna lemah ku tanaga gawé, atanapi dina kasus sesar sareng pangiriman anu rumit. Sanés sanés ngagolér di tempat umum atanapi di luar ruangan, tapi éta sikep anu saé pikeun latihan di bumi.

Pikeun nyusuan ngagolér anjeun kedah ngagolér gigir sareng ngagolérkeun orok di payuneun anjeun. Beuteung orok bakal di tingkat dada atanapi sakedik handap sareng beuteungna caket sareng anjeun. Simpen panangan anjeun di tukangeun orok pikeun ngadukung anjeunna, bari nganggo panangan anu sanés anjeun tiasa nangan dada. Posisi ieu bakal ngantepkeun panangan anjeun bebas ngusapan sirahna, ku sabab éta caket pisan janten ampir teu tiasa dihindari pikeun nyarios atanapi nyanyi bari éta eupan.

Upami anjeun hoyong ngadukung tonggong sareng sirah anjeun tiasa nempatkeun sababaraha bantal atanapi bantal. Langkung saé sareng langkung raoseun pikeun nahan tuur anjeun, anjeun ogé tiasa ngabantosan bantal dina hal ieu. Ideu na nyaéta ngajaga tonggong sareng cangkéng anjeun lempeng. Upami anjeun anggap raoseun, anjeun tiasa nempatkeun bantal anu sanés dina handapeun sirah orok supados anjeunna henteu usaha naon-naon pikeun ngahontal puting.

Kauntungannana ngagolérkeun nyusu

nyusoni

Sapertos sadayana jabatan, aya anu mendakan kaunggulan sareng karugian. Anjeun kedah janten jalma anu kedah nyobian posisi anu sanés, dugi ka anjeun mendakan anu paling nyaman pikeun anjeun duaan sareng orok anjeun. Émut yén, sapertos anjeun ngagantian payudara, Disarankeun ogé pikeun silih berganti postur nyusu. Ieu ngabantosan nyegah puting nyeri, saluran susu anu diblokir, sareng inféksi dada.

Salah sahiji kaunggulan nyusuan ngagoler nyaéta genah éta pikeun indung dinten-dinten munggaran, langkung upami anjeun parantos ngalaman bagian sesar, atanapi pangiriman rumit, sareng kedah pulih. Peuting, ko-bobo atanapi henteu, anjeun tiasa ngagolérkeun orok anjeun, anu idéal nalika aranjeunna ngora pisan.

Nyusuan sanés ngan ukur kalakuan nyoco orok, éta bagikeun ka anjeunna pangalaman intim. Éta sababna penting pisan anjeun rileks, raoseun, henteu rurusuhan, sareng ngagolér ngahasilkeun tempat anu raoseun. Upami anjeun hoyong terang posisi anu sanés, sareng tingali mana anu pangsaéna pikeun anjeun sareng orok, kami nyarankeun Artikel ieu. 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.