Olahraga barudak pikeun numuwuhkeun katengtreman sareng harmoni

Olahraga barudak

Olahraga parantos janten jembatan anu saé upami ngeunaan beungkeutan. Hiji kagiatan anu henteu ngan ukur ngabantosan ngajaga kaayaan fisik tapi ogé nguatkeun sosialisasi sareng harga diri. The olahraga murangkalih pikeun numuwuhkeun katengtreman sareng harmoni, olahraga salaku dorongan positip pikeun kasabaran sareng solidaritas, olahraga pikeun senang-senang sareng seueur deui ...

Dina 2013, Perserikatan Bangsa-Bangsa mutuskeun pikeun miéling dinten anu khusus pikeun olahraga. Pikeun éta anjeunna milih 6 April salaku Poé Internasional Olahraga pikeun Pangwangunan sareng Perdamaian. Naha 6 April? Kusabab éta tanggal nalika Olimpiade munggaran lumangsung di 1896, pertandingan anu diayakeun di kota Athena, Yunani.

Olahraga barudak pikeun diajar

La kagiatan olahraga disarankeun pisan pikeun sadaya kelompok umur. Tim baskét atanapi maén bal, balapan sobat, atanapi grup latihan ngojay. Naon sababna, olahraga ngabantosan ngawangun hubungan koléktif sareng diajar tina réaksi anu sanés. The olahraga murangkalih pikeun numuwuhkeun katengtreman sareng harmoni, kerjasama, kerja sama tim sareng sagala rupa nilai anu ngajantenkeun unggal budak senang.

La prakték tina olahraga di barudak Éta ngamungkinkeun rohangan anu muter dimana séri pangalaman positip pikeun kamekaran individu sareng koléktif lumangsung. Olahraga ngabantosan ngamajukeun nilai, ngahargaan aturan, netepkeun norma demokratis sareng nguatkeun tali hubungan hirup. Éta sanés ngan ukur kagiatan anu disarankeun pikeun kaséhatan fisik tapi ogé pikeun tumuh emosi sareng sosial. Ogé pikeun kéngingkeun kematangan sareng kamerdékaan anu langkung ageung.

Nalika budak lalaki maén dina tim maén bal atanapi sakolompok budak awéwé maén hoki, kapribadian muncul sareng kabutuhan alami pikeun ngungkulan individualitas pikeun gawé babarengan. Salila kagiatan olahraga, barudak ngagarap nilai-nilai sapertos patuh kana aturan sareng hormat ka lawan. Ogé pikeun anu mikir anu béda, kaadilan sareng kerja sama tim. The olahraga murangkalih nuju katengtreman sareng harmoni koléktif sareng individu.

Olahraga barudak sareng kaasupan

6 April sanés ngan ukur tanggal anu diperhatoskeun kusabab nilai-nilai anu diterapkeun dina prakték olahraga tapi ogé kusabab ieu ngakibatkeun kaasup. Dinten ayeuna aya tim olahraga inklusif anu komitmen pikeun aktipitas fisik pikeun ngamajukeun nilai-nilai sareng ngahasilkeun conto pembelajaran sosial. Dina kasus-kasus anu khusus ieu, jalma anu ngagaduhan sababaraha jinis kaayaan tiasa ngaraosan katengtreman sareng harmoni anu aya dina olahraga tanpa kasusah ageung.

Olahraga barudak

Pikeun ieu, telepon parantos diatur olahraga inklusif, anu kalebet runtuyan prakték kalayan adaptasi atanapi panyesuaian kana aturan supados ngadorong partisipasi aktif sadaya pamilon. Ku cara kieu, anu olahraga barudak Éta ogé janten saluran anu idéal pikeun ningkatkeun kasadaran di masarakat, ngajantenkeun kaayaan anu tangtu dikenal sareng ngamajukeun ngahargaan bédana.

Olahraga dina pandemi

Cicih nilai-nilai anu dipromosikeun, Poé Internasional Olahraga pikeun Pangwangunan ngusahakeun supaya dunya sadar kana pentingna olahraga sareng kagiatan fisik, boh pikeun kaséhatan sareng pendidikan. Tanpa hilap kana masalah kalebet, kasetaraan sareng pamekaran berkelanjutan.

Tulisan anu aya hubunganana:
Naha olah raga tim saé kanggo murangkalih sareng nonoman?

Di jaman Covid, latihan olahraga parantos sesah di sababaraha nagara sareng kota, gumantung kana wates sareng ijin. Nanging, sok aya pilihan pikeun olahraga barudak, komo di jero rohangan. Tiasa ngalaksanakeun kagiatan fisik nuturkeun protokol anu ati-ati anu parantos ditaliti sareng ngajaga jarak anu aman. Sareng upami watesan henteu kéngingkeun, dimungkinkeun pikeun ngagungkeun dinten di bumi, latihan di jero rohangan. Kumaha carana ngalakukeunana? Internét sok janten sekutu hébat dina kasus ieu. Di dinya anjeun tiasa mendakan kelas sareng sési olahraga murangkalih atanapi sababaraha kagiatan anu ngondang anjeun pikeun mindahkeun awak anjeun.

Émut, olah raga barudak pikeun numuwuhkeun katengtreman sareng harmoni, ngagaduhan murangkalih anu séhat kalayan nilai-nilai luhur. Henteu aya anu langkung saé tibatan taruhan dina aktivitas fisik salaku bagian tina kahirupan sadidinten unggal budak leutik.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.