Naha orok anu dilahirkeun dibéré cai?

Naha bayi anu énggal nginum cai?

Seueur kolot anu anyar mendakan diri sorangan ku seueur mamang unggal dinten nalika ngurus orokna. Utamana nalika ieu bayi. Éta normal pisan, sabab orok henteu nganggo buku paréntah. Sareng sanaos aya buku atanapi inpormasi umum, masing-masing béda pisan. Sapertos kabutuhan orok atanapi kulawarga dina unggal kaayaan.

Kadaharan biasana mangrupakeun fokus anu hadé pikeun mamangutamina dina taun-taun awal. Kusabab, dugi ka réngsé ku bubuka dahareun, tuangeun ngalangkungan fase anu béda. Ngeunaan kabutuhan konsumsi cairan, penting pisan pikeun terang iraha orok kedah nginum cai atanapi henteu. Salajengna urang bakal nyaritakeun anjeun nalika orok nginum cai pikeun méréskeun patarosan penting ieu.

Nanging, anjeun kedah konsultasi sareng pediatrik patarosan éta timbul ngeunaan ngurus orok anjeun sateuacan nyandak kaputusan atanapi masihan naon ka budak leutik, anu tiasa ngabahayakeun kasihatanana.

Naon anu urang nyauran énggal

orok énggal

Hal anu pangpayunna urang kedah terang nyaéta sabaraha lami orok anu dilahirkeun dianggap. Numutkeun ka Organisasi Kaséhatan Dunya (WHO), orok nyaéta dianggap énggal pikeun 28 dinten mimiti hirup. Jaman ayeuna nalika hirupna paling beresiko janten, penting yén anjeunna nampi perawatan sareng nutrisi anu pas, supados anjeunna tiasa tuwuh séhat.

Dahar di dinten-dinten munggaran ieu mangrupikeun konci dina hal ieu, kumargi ngalangkungan susu orok nampi gizi sareng antibodi anu ngamungkinkeun anjeun nguatkeun sistim imun anjeun sareng pertahanan na. Ku alatan éta, anu paling disarankeun sabisana nyaéta nyusuan. Teu aya tuangeun anu langkung saé pikeun anu nembé lahir tibatan susu ibu, janten penting pisan salami ieu dinten orok nampi katuangan ieu.

Nanging, susu formula parantos diluyukeun sareng kabutuhan bayi anu énggal. Ku alatan éta, dina kasus anu teu mungkin pikeun milih nyusu, tuang artifisial mangrupikeun kadaharan anu optimal pikeun anu nembé dilahirkeun. Sanaon jelas, éta henteu persis sami kadaharan anu dihasilkeun ku awak indung, pinuh ku nutrisi sareng antibodi teu pikaresepeun.

Naha bayi anu énggal nginum cai?

Perkawis konsumsi cai, susu payudara sorangan nyayogikeun asupan cairan anu cekap kana kabutuhan orok. Hal anu sami kajadian sareng susu formula, kumargi ieu mangrupikeun persiapan berbasis cai. Nanging, dina kasus formula, penting pisan yén cai mineral dianggo atanapi anu sateuacanna dikulub pikeun ngaleungitkeun baktéri anu mungkin.

Salila tahap dilahirkeun, sistem pencernaan masih teu asak sareng pertahanan orok na handap pisan. Jadina, baktéri naon waé anu tiasa lebet kana awak budak éta tiasa nyababkeun masalah pencernaan anu serius. Maka pentingna ngagunakeun cai anu dibotolan atanapi anu diasakan sateuacanna, anu mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun nyayogikeun katuangan anu pas pikeun bayi anu nembé lahir.

Ku alatan éta, orok nampi hidrasi anu diperyogikeun ku ngan ukur dahareunana salami waktos ieu hirup, nyaéta ngalangkungan susu. Ku cara kieu urang ngajawab patarosan utamina, janten urang parantos terang éta orok anyar teu dibéré cai. Tapi ieu ogé lumaku pikeun sababaraha bulan ieu, sabab salami 6 bulan kahiji, orok kedah dikandung sacara éksklusif dina susu.

Éta bakal ti bubuka dahareun iraha saeutik demi saeutik cai bakal ditawarkeun ka orok. Dahar komplemén umumna dimimitian kira-kira 6 bulan. Sareng éta moal dugi ka orok yuswa sataun, nalika susu bakal liren janten tuangeun utami. Dina tautan ieu anjeun bakal mendakan seueur tip ngeunaan tuang pelengkap sareng sajabana bubuka cai dina tuangeun orok.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.