Orok abdi seueur gas sareng teu tiasa bobo

orok geus loba gas

Orok sering ngumpulkeun seueur gas sareng ieu nyegah aranjeunna bobo sareng istirahat normal. Pikeun budak leutik anu nembé sumping ka dunya, gaduh kaseueuran ieu leres-leres nyeri sareng hiji-hijina cara pikeun nganyatakeun éta nyaéta ku nangis. Ku alatan éta, éta normal pikeun moms jeung dads ngarasa overwhelmed ku teu nyaho kumaha carana mantuan budak leutik anjeun ngaliwatan nyeri éta jadi iritasi.

Pikeun orok, sésana penting sabab éta hiji-hijina hal anu aranjeunna peryogi langkung ti tuangeun. Jeung, nalika gas nyegah budak leutik teu bisa bobo, manéhna jadi jengkel, kesel jeung whiny. Teu hilap nu nyeri beuteung ti akumulasi gas nyeri pisan, komo deui dina awak leutik orok. Lamun orok anjeun ngalaman discomforts ieu, kami bakal langsung ngabejaan Anjeun naon bisa Anjeun pigawé pikeun ngaronjatkeun aranjeunna.

Naha orok abdi gaduh seueur gas?

Loba babies kakurangan tina gas salila bulan mimiti hirup, éta hal pisan umum éta utamana patali jeung immaturity tina sistem pencernaan Anjeun. Dahareun teu tiasa diolah sacara éfisién sareng ieu nyababkeun nyerna goréng, utah, réfluks sareng akumulasi gas. Di sisi anu sanésna, nalika nyoco aranjeunna ogé tiasa ngelek seueur hawa.

Orok anu disusuan sareng anu disusuan botol tiasa ngelek hawa nalika tuang. Ieu alatan postur salah, nyeuseup goréng, Teat botol ruksak atawa ngan kusabab orok breastfeeds teuing susu tur gancang ti awakna bisa assimilate. Hawa anu ditelan orok ieu ngumpulkeun dina beuteungna sareng janten gas anu nyegah anjeunna bobo ogé.

Pikeun ngahindarkeun ieu, anjeun tiasa nuturkeun sababaraha tip sapertos anu kami tinggalkeun di handap. Kusabab salian ti saré ogé, orok perlu nyerna dahareun bener sangkan éta awak anjeun nyerep gizi anu bakal nulungan anjeun tumuwuh kuat jeung cageur. Candak catetan alus tur mantuan orok Anjeun pikeun ngaronjatkeun na gas sahingga, Anjeun bakal tiasa bobo leuwih hadé.

  • Robah posisi nalika nyoco orok. Nyegah orok tina ngagolér teuing nalika tuang. Tempatna dina posisi semi-vertikal pikeun ngamajukeun gerakan bowel sareng nyegah akumulasi gas.
  • Ngamajukeun expulsion gas. Lamun orok anjeun condong ngumpulkeun gas, hal anu penting pikeun mantuan manehna ngaluarkeun aranjeunna sanggeus unggal nyoco. Teundeun orok dina taktak anjeun, ogé napel na dada jeung ditutupan ogé pikeun ngajaga suhu awak. Nangkeup anjeunna jeung gently pat anjeunna kalawan leungeun anjeun dina tonggong pikeun ajak expulsion gas.
  • Entong digodogkeun pas anjeun tuang. Pikeun ngamajukeun nyerna, penting pisan pikeun ngajaga orok nangtung sababaraha menit sateuacan nempatkeun dina ranjang orok. Ku cara kieu, anjeun henteu ngan ukur ngabantosan anjeunna ngaluarkeun gas, tapi anjeun ogé masihan anjeunna waktos pikeun ngalaksanakeun prosés nyerna sareng nyingkahan réfluks sareng utah.
  • mawa orok anjeun. Eta geus ditémbongkeun yén mawa orok téh salah sahiji remedies pangalusna pikeun ngagentos ngarareunah gas sarta ngaronjatkeun nyerna dahareun. Ku ngajaga eta deukeut awak anjeun, anjeun nyadiakeun panas dina beuteung sarta gerakan nu mantuan eta ngaluarkeun gas. Salaku tambahan, posisi ieu ningkatkeun transit peujit sareng ngabantosan anjeun poop.
  • Larapkeun panas kana wewengkon beuteung. Anjeun teu kedah ngalakukeun éta langsung, tapi anjeun tiasa nganggo kantong siki, botol cai panas, atanapi haneut simbut. Anjeun malah tiasa masihan anjeunna mandi haneut ku kituna salian ngaluarkeun gas, orok relaxes sarta bisa bobo hadé.

Iraha badé angkat ka kantor pediatrina

Kadang-kadang gas tetep sareng orok kaserang aranjeunna sareng teu tiasa bobo, jengkel, rengkuh sareng kesel. Dina hal ieu, hal anu penting pikeun indit ka kantor pediatrician urang pikeun assess naha meureun aya wae sabab séjén anu ngabalukarkeun akumulasi gas. Alergi sareng Intoleransi kana protéin susu aranjeunna tiasa janten konci pikeun gas ieu sareng ku kituna penting pisan yén pediatrician ngalaksanakeun tés anu tangtu pikeun mendakan konci éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.