Orok abdi pencét kuring: Naha anjeunna ngalakukeun éta sareng naon anu kuring kedah lakukeun?

Orok ambek

Orok kadang pencét, corétan, atanapi bahkan ngaseuk kolotna atanapi pangasuhna. Tujuanna sanés pikeun nganyenyeri tapi pikeun nganyatakeun rasa teu resep anjeun ku sababaraha cara. Aranjeunna anom pisan sareng masih teu tiasa nganyatakeun ku kecap naon anu kajantenan ka aranjeunna.

Sering Kaayaan ieu luar biasa pikeun kolot anu henteu ngartos naha budakna pencét upami aranjeunna henteu kantos pencét anjeunna.

Naha orok pencét?

Nalika orok tumuh aranjeunna langkung sadar kana sagala rupa di sakurilingna tapi tetep tacan diajar ngatur émosina. Anger, frustasi, komo kabagjaan tiasa gampang ngabahekeun aranjeunna, sareng tamparan mangrupikeun pilihan anu umum.

Nganiaya, ngigel atanapi ngeruk mangrupikeun sapuan anu mangrupikeun bagian tina prosés normal na prosés diajar.

Ibu ngahibur orokna

Naon anu kuring kedah lakukeun nalika orok abdi pencét kuring?

Sanaos sikep ieu mangrupikeun bagian tina épolusi na, anjeun kedah henteu maliré. Anjeun kedah meta sareng nyobian menerkeun éta. Maka, salian ti menerkeun kalakuan éta sorangan, anjeun ogé bakal ngajarkeun orok anjeun pikeun ngatur émosina. Nanging, akuisisi katerampilan ngendalikeun émosina lambat sareng bertahap, janten teu aya pilihan tapi kedah sabar.

Tips pikeun ngabenerkeun paripolah anu teu dihoyongkeun dina orok

  • Tetep tenang éta anu pangpayunna sareng pangutamana. Kadang-kadang ieu rumit sabab teu dihaja nganyenyeri anjeun. Réaksi anu kuat pikeun anjeun tiasa nguatkeun jinis paripolah ieu ti orok anjeun.
  • Coba pikeun nempatkeun diri dina tempatna. Henteu gampang henteu gaduh basa atanapi katerampilan anu cekap pikeun nganyatakeun naon anu kajantenan ka anjeun.
  • Pasang kecap dina émosi anjeun. Anjeun tiasa nyarios sapertos "Kuring terang anjeun ambek pisan"
  • Milarian kamungkinan anu kapilih. Tempatkeun orok anjeun dina posisi anu anjeunna henteu tiasa nganyenyeri anjeun dina waktos éta bari nyarios dina nada anu serius tapi tenang sabisa: Kuring henteu hoyong anjeun pencét kuring, anjeun menyakiti kuring. Teras cobi gentoskeun perhatian aranjeunna ka anu sanés
  • Ngaleungitkeun tingkah laku, sanés orok. Anjeun kedah hindarkeun nyarios frasa sapertos "anjeun goréng", "Kuring henteu bogoh ka anjeun deui", sareng sajabana.
  • Poho ngeunaan réspon agrésif. Anjeun panginten panginten ku mulang pipi anjeun bakal diajar yén éta nyeri sareng ku cara éta anjeun moal ngalakukeun éta deui. Ieu leres-leres leres. Ngagorowok atanapi nganiaya orok (sanaos lemes) henteu ngahasilkeun. Konflik kedah salawasna direngsekeun ku kecap. Upami murangkalih ditabrak kusabab anjeunna nabrak, anjeunna moal ngartos éta.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.