Orok abdi badé lahir dina usum salju, naha kuring tiasa nganteur anjeunna ka jalan?

usum tiris

Nalika urang nganggap gaduh orok, urang teras-terasan mikirkeun waktos anu pangsaéna pikeun kalahiranana.

Urang sadayana hoyong dilahirkeun di cinyusu atanapi mimiti usum panas pikeun ngamangpaatkeun suhu anu saé, pirang-pirang jam cahaya panonpoe ... Tapi henteu mungkin pikeun milih sareng Nalika aranjeunna nyarioskeun yén tanggal jatuh tempo urang bakal dina usum salju, kami kasieunan kusabab hawa suhuna.

Teras mamangna timbul, naha kuring tiasa nyandak orok kanggo jalan-jalan? Baju naon anu kuring butuhkeun?

Kusabab, tungtungna, hawa tiis caket, urang badé nyobian netelakeun sadaya mamang éta.

Orok gancang tiris

Memang bener éta salami jam-jam mimiti kahirupan orok kaleungitan panas gampang sahingga urang kedah ati-ati pisan, ngadamel kulit kana kulit, ulah ngantep aranjeunna leumpang anjeun ti tangan ka tangan "sapertos koin palsu" anu ceuk lagu, pastikeun yén sirah anjeun ditutupan ku topi sepanjang waktos atanapi henteu ngantepkeun éta taranjang langkung ti waktos anu diperlukeun. gentos popok.

Nalika orok mimiti ngatur suhu na

Upami orok urang bayi anu séhat, kalayan beurat normal, dina sababaraha dinten pusat pangaturan suhu na bakal mimiti jalan sareng kaleungitan panas moal deui janten akut.

Tapi urang henteu tiasa nurunkeun penjaga urang, anjeunna masih henteu dewasa pisan sareng urang kedah ngabantosan anjeunna ku cara ngasongkeun orok dina cara anu leres.

Salaku tambahan, orok ngagaduhan kaayaan anu anéh: gaduh sakedik gajih, ngalih sakedik, kaleungitan panas langkung gampang tibatan déwasa sareng gaduh waktos anu langkung sesak pikeun ngatur karugian ieu suhu.

orok-di-usum

Karinjang orok usum

Naon anu kuring siapkeun?

Sanaos aya tulisan ngeunaan papakean anu ku urang sadayana diémutan, Urang bakal émut deui anu penting pikeun di bumi nalika orok sumping sareng urang badé angkat-jalan sareng anjeunna.

  • Baju katun, leungeun baju panjang
  • Piyama onesie usum salju
  • Kacang buncis
  • Scarf
  • Mittens
  • Hiji atanapi dua penyelam
  • Kaos kaki
  • Selendang
  • Kanopi kanggo korsi palastik kanggo hujan sareng angin.
  • Kantong kanggo stroller atanapi stroller.

Naha urang tiasa jalan-jalan dina usum salju sareng orok?

Sakali dinten-dinten mimiti kahirupan dihabiskan di rumah sakit, urang bakal dibébaskeun sareng urang kedah nyandak orok ka jalan ka bumi deui, janten anjeun ningali ... Anjeunna kedah kaluar ka jalan.

Nalika urang dugi ka bumi hal anu penting urang nimbangkeun jalan-jalan pas indungna dina kaayaan séhat sareng rada cageur. Leumpangna bakal saé pisan pikeun indung sakumaha ogé pikeun orok.

gorobag-na-tiis

Iraha urang angkat?

Unggal dinten. Waktos anu paling saé biasana siang. Dina usum tiis usum salju nyaéta waktos siang nalika suhu paling saé sareng panonpoé bahkan tiasa bersinar.

Kacuali upami tiris pisan, orok gering, hujan, salju atanapi hawa tiis, jalan-jalan siang siang dina usum salju pikaresepeun.

Cahaya alami bakal ngabantosan anjeun nyintésis vitamin D anu berharga, ngabantosan ngalereskeun kalsium dina tulang orok sareng anjeun.

Coba jalan-jalan ngalangkungan daérah bentang sareng jauh tina patalimargaSanaos di kota ageung ieu henteu gampang, anjeun bakal teras mendakan taman anu caket sareng bumi anu anjeun tiasa ngambekan hawa anu langkung bersih, anu bakal ngabantosan anjeun ngahoksigasi awak.

Nyandak orok ka luar jalan nalika usum salju ngajantenkeun anjeunna sabar pikeun ngarobah parobahan suhu, Ieu mangrupikeun padamelan pikeun sistem thermoregulatory anjeun.

Pikeun indung, leumpang ogé penting. Ngalakukeun latihan saeutik sareng nyarios sareng kenalan anu anjeun pendak nalika jalan-jalan ngajantenkeun anjeun raos langkung saeutik-saeutik sareng pulih tina ngalahirkeun langkung gancang.

Hayu urang siap-siap jalan-jalan

Nalika ngeunaan baju baju orok pikeun jalan-jalan, hal anu pangpayunna urang kedah ditaksir nyaéta suhu di jalan sareng baju anu urang badé pake.

Sami goréngna ngaluarkeun orok kalayan baju anu kirang sapertos ganti baju ku baju tambahan.

Langkung saé pisan pakéan orok dina lapisan baju ipis tibatan dina lapisan anu kandel pisan.

Sakumaha aturan saderhana, émut yén nempatkeun hiji lapisan papakéan langkung seueur tibatan anu urang anggo cukup. Janten upami urang lebet ka toko atanapi area anu katutup atanapi suhu naék, urang tiasa nyabut lapisan baju orok.

tiris

Salawasna nempatkeun mittens sareng topi dina orok. Topi kedah nutupan ceuli salengkepna. Ceuli orok mangrupikeun daérah anu peka pisan sareng suhu anu handap tiasa nyababkeun masalah serius.

Pastikeun bajuna rada saked. Upami bajuna ketang, orok bakal kesel sareng jalan-jalan moal pikaresepeun pisan.

Sok bawa tiung hujan stroller orok, Entong dianggo rutin, nalika henteu hujan sareng cerah, palastik tiasa gaduh "pangaruh kaca pembesar" sareng sacara signifikan ningkatkeun suhu dina jero karanjang. Éta ngan ukur kedah dianggo nalika hujan, salju atanapi pisan angin atanapi tiis.

Coba ulah aya parobahan suhu anu ujug-ujug, orok henteu acan tiasa ngatur suhu na kalayan leres sareng éta parobahan anu ngadadak anu ngajantenkeun orok langkung gering tibatan tiis sorangan ...

Janten sareng pancegahan anu tangtu, anjeun tiasa ningali yén anjeun tiasa nyandak orok anjeun jalan-jalan sanaos usum salju. Ngarasakeun usum tiis!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Macarena cenahna

    Putra cikal kuring lahir di tungtung usum gugur, sareng kumargi kuring gaduh kakuatan (pangirimanna ku bagian sesar), urang kaluar unggal énjing (dina waktos éta kolot henteu tiasa menikmati cuti paternity sapertos ayeuna, janten kami ninggalkeun orok sareng kuring). Memang leres kuring nyingkahan sababaraha dinten katirisan angin, tapi éta saé pikeun urang, sareng kuring pikir ngamungkinkeun janten biasa, nyandak pancegahan anu diperyogikeun, mangrupikeun hal anu pangsaéna anu kuring tiasa lakukeun.

    Tulisan anu kapaké pisan, hatur nuhun Nati.

    1.    Nati garcia cenahna

      Tangtosna Macarena, leumpangna saé kanggo orok sapertos kitu ka indungna. Sakumaha anjeun nyarios, orok kedah bijil kana parobihan sareng duanana terang tiis sareng panasna. Salaku tambahan, latihan hipu anu sigana leumpang téh saé pisan pikeun indung.
      Goréng teuing yén paternity cuti teu aya sateuacanna, leres? Kuring miharep hiji poé aranjeunna bakal ningkatkeun sakedik ...
      nangkeup a