Naha orok ngimpi?

Urang terang yén orok bobo seueur jam, antara 16 sareng 18 jam dina hiji dinten, tapi Naha orok ngalamun salami waktos ieu? Ieu patarosan anu rumit pisan. Kusabab aya indung atanapi bapak anu ningali anakna seuri sareng keueung dina bobo, tapi naha ieu ngajamin yén aranjeunna ngalamun? Panilitian ilmiah nyarios ngeunaan aktivitas otak nalika bobo parantos lumangsung dina tahap fétus, nalika aranjeunna masih dina rahim.

Nanging sareng sanaos dina bulan 7 sareng 8 fétus ngagaduhan pola bobo anu jero pisan sareng gerak panon na nunjukkeun yén éta aya dina saré REM, teu aya buktina ilmiah yén impian ieu kajantenan.

Impian orok dina rahim sareng bayi

Kami henteu terang nanaon tentang naon dunya impian dasar orok teu lahir, rada asak sareng unsur, upami éta bakal dicicingan ku sensasi, sora, bentuk. Éta tiasa mangrupikeun hal anu organik salaku anu naluriah. Ideu-ideu ieu dibélaan ku tulisan anu aya dina majalah Psychology Today.

Téknologi na tacan maju pikeun nganalisis pola otak orok. Tapi anjeun ningali kalakuan uteuk mirip pisan sareng barudak. Janten, tanpa katégori, kirang langkung sadayana nganggap yén orok ngimpi. Sareng aranjeunna bakal ngalakukeun éta saatos 7 bulan kandungan.

Sigana éta fétus nyintésis pangalaman indung sareng ngolah sadaya inpormasi anu ditampi dina impian, sora, sensasi, jst. Numutkeun kana sababaraha panilitian, orok henteu ngalamun, impianana dasar sareng henteu ngabalukarkeun trauma ka hareup. Nalika orok tumuh dina rahim, éta bakal tetep hudang deui sareng indra berkembang.

Upami urang ngémutan yén bagian ageung tina mahluk urang ngaréspon pola warisan genetik, Sétus naon waé anu ngahontal kematangan otak anu cekap bakal ngagaduhan sensasi sapertos kasieunan, katenangan, kasenangan atanapi kanyeri.

Sareng ayeuna hayu urang teraskeun kana patarosan salajengna ku naon naha orok énggal ngalamun? Nya, sigana mah ku pangalaman sadidinten sareng aranjeunna ngalaksanakeunnana ngalangkungan sensasi. Anu sigana logis nyaéta eusi impian kahijina aya hubunganana sareng kontak anu munggaran sareng dunya, tékstur, bau, rasa sapertos indung, panas, tiis ...

Kumaha orok impian tina sataun

Nalika murangkalih ageung, impianana janten langkung luwes sareng rumit. Sanaos sadayana aya dina struktur anu cukup dasar. Numutkeun kana Paguyuban Sepanyol Psychiatry Budak sareng Budak nyaéta ti 18 bulanKurang langkung nalika murangkalih tiasa komunikasi sareng kecap, aranjeunna bakal ngamimitian ngaitkeun naon anu diimpikeun sareng janten sadar yén aranjeunna ngimpi.

Teras ngimpina tiasa muncul saatos tilu taunLeres, kumargi dina waktos ayeuna kakawihan pribadi murangkalihna kaungkap. Ngimpina ieu biasana aya hubunganana sareng gelap, monster, sieun katinggaleun atanapi kaleungitan.

Nanging, disarankeun supaya orok sepuh orok, ogé sateuacan umur tilu, nyaéta lingkungan dimana anjeun beristirahat tenang sareng sepi, Henteu aya sora anu nyaring atanapi ngaganggu sapertos mixer, paguneman, musik keras, televisi, janten sora ieu teu asup kana impian anjeun.

Karakteristik bobo barudak

Orok ngaliwat jaman lampu saré sareng bobo jeroDuanana penting pikeun kaséhatan Anjeun. Tujuan bobo Henteu-REM nyaéta pikeun ngagentos énergi anu dikonsumsi nalika période bangun, sedengkeun fase REM (tahap dimana impian sareng argumen némbongan) ngalaksanakeun tugas khusus dina ngembangkeun perhatian sareng mémori, sapertos dina konsolidasi tina diajar.

Ieu ngandung harti yén lamun orok henteu ngagaduhan bobo anu Henteu-REM, tumuhna tiasa ditunda, sareng henteuna bobo REM tiasa balukar négatip dina pamekaran kognitif sareng tingkah laku na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.