Orok Einstein, pilihan anu saé pikeun orok?

orok einstein

Aya pidéo barudak di pasar khusus pikeun orok, sapertos di Orok Einstein, anu salian ti gaduh merchandising anu khas: cocooan, bonéka, urinal ... Éta ngagaduhan seueur tarikan di antara sababaraha kolot anu ningali jenis gambar ieu mangrupikeun daya tarik pikeun ngahibur orok. Dilema sababaraha kulawarga ngagaduhan nyaéta terang naha éta mangrupikeun pilihan anu saé pikeun orok atanapi henteu. Dinten ieu kami bakal nyarioskeun ngeunaan pidéo ieu sareng panggunaan anu leres.

Orok Einstein, naon éta leres?

Merk Baby Einstein kaluar taun 1997. Éta diwangun ku séri disangka pidéo khusus pendidikan pikeun orok. Éta mangrupikeun pidéo pondok, sareng gaya wayang sareng sababaraha karakter, anu saling berinteraksi sareng sababaraha kecap, bentuk, gambar ... Aranjeunna janten terkenal pisan, kumargi dianggap yén orok ngembangkeun kecerdasanna langkung gancang. Kukituna, éta éta Disney mésér hak-hak éta sareng ogé mimiti ngical barang dagangan anu béda, sareng ogé nyiptakeun kategori sanés sapertos Baby Mozart, Baby Galileo sareng Baby Shakespeare sareng anu sanésna.

Pidéo na nyaéta diklasifikasikeun ku umur ngeunaan orok, mimitian ti 0 bulan dugi ka 2 taun. Kalayan warna, bentuk, kecap sareng sora, murangkalih kagenep ningali layarna.

Naha pidéo leres-leres dianggo pikeun ningkatkeun kecerdasan orok?

Panilitian henteu mastikeun yén aranjeunna ngagaduhan manpaat pikeun orok nonton jinis video ieu. Naon deui, dokter pediatrik henteu mamatahan nempatkeun orok di payuneun layar dugi ka umur 4 taun kusabab sababaraha alesan. Salami periode kahirupan ieu, uteukna teras-terasan berkembang sareng anu diperyogikeun mangrupikeun rangsangan anu nyata sareng henteu dina layar. Aranjeunna henteu bakal ngamangpaatkeun anu disebatkeun promulgated jinis pidéo ieu, sabab ningkatkeun basa sareng kapinteranna. Langkung seueur, tiasa kontraproduktif pikeun aranjeunna sareng nyiptakeun masalah perhatian sareng ngaruksak akuisisi basa.

Dina panilitian dimana aya murangkalih anu ningali pidéo Baby Monster sareng murangkalih anu henteu kantos ningali éta sateuacanna. Aranjeunna nempatkeun kecap, bentuk sareng sora anu kaluar dina pidéo ieu sareng hasilna nunjukkeun yén teu aya bédana anu signifikan antara hiji grup sareng anu sanés. Langkung seueur, barudak anu paling berinteraksi sareng kolotna dibandingkeun sareng layar, aranjeunna ngagaduhan hasil anu langkung saé Éta anu sanés.

Kalayan hasil ieu, Disney kedah negeskeun yén pidéo na sanés pendidikan, sapertos anu parantos dicarioskeun dina iklanna, sareng aranjeunna kedah ngasilkeun artos seueur kulawarga anu parantos ngagaleuh produkna.

pangembangan orok kecerdasan

Orok henteu kedah ningali layar

Sakumaha anu parantos urang tingali barudak anu ngora henteu kedah ningali layar pikeun diajar tapi rada sabalikna. Aranjeunna kedah berinteraksi sareng lingkunganana, némpél, maén, pencét ... dina raraga ngarangsang kapinteranna sareng ningkatkeun kamekaran kognitifna. Éta sababna panggunaanana henteu disarankeun dugi ka umur 4 taun. Ti dinya, éta tiasa janten alat pendidikan salami éta dilakukeun kalayan ukuran sareng urang ulah ngantep murangkalih sababaraha jam payuneun layar.

Dina waktos anu khusus, atanapi pikeun sakulawargi berinteraksi sareng orok, anjeun tiasa nempatkeun pidéo. Ku nempatkeun pidéo satengah jam saminggu anjeun moal nyandak prasangka ka murangkalih anjeun. Anjeun kedah bijaksana sareng inpormasi sareng merenah pikeun terang yén aranjeunna henteu ngarangsang pangwangunanna sakumaha anu dipercaya sareng panggunaan na langkung saé salaku hal sporadis tibatan henteu salaku hal anu biasa. Éta bakal langkung saé pikeun orok maén sareng cocooanna, leres-leres aya cocooan pendidikan pikeun ngarangsang kamampuan anu béda anu bakal langkung nguntungkeun pikeun aranjeunna. Ngobrol sareng maén sareng aranjeunna bakal langkung saé tibatan pidéo ieu anu ngan ukur narik perhatian aranjeunna. Mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun anjeun pikeun terang dunya sareng interaksi sareng éta, tanpa aya layar anu kalibet.

Kusabab émut ... teu aya jalan anu langkung saé pikeun orok terang dunya tibatan ku ngalaan pikiranana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.