Orok hiperaktif, kumaha anjeun terang yén orok anjeun?

séri kanggo murangkalih

Langkung seueur kolot anu janten sadar kanyataan yén budakna tiasa kakurangan tina karusuhan hiperaktivitas anu pakait sareng deficit perhatian. Aya seueur gejala anu tiasa nunjukkeun yén murangkalih hiperaktif, sapertos tingkah polah unggal waktos atanapi henteu mampuh calik bari sababaraha detik dina korsi.

Kusabab ieu, seueur kolot tungtungna nyandak budakna ka dokter murangkalih sareng dina sababaraha kasus anjeunna didiagnosa kaserang gangguan perhatian sareng hiperaktipitas. Nanging, kedah disebatkeun yén karusuhan ieu tiasa némbongan dirina béda dina unggal tahapan kahirupan, meunang ngembangkeun langkung tiheula sanajan anu bungsu orok.

Kumaha carana terang upami orok hiperaktif

Seueur kolot anu naroskeun unggal waktos, kumaha kuring terang yén orok abdi hiperaktif?. Dina sababaraha kasempetan anjeun tiasa sangsara tina karusuhan ieu tapi anu sanésna kedah dituduhkeun yén orok dipindahkeun tanpa bobo. Ieu sababaraha pitunjuk anu tiasa ngabantosan anjeun terang naha orok anjeun kaserang hiperaktif:

  • Seueur budak leutik anu kaserang hiperaktif nyaéta orok anu henteu lirén ngalih sadayana jam, ceurik teras-terasan sareng peka pisan kana noise. Dina kasus anu sanés, murangkalih hiperaktif gaduh masalah anu bobo sareng bobo sababaraha kali nalika wengi.
  • Kana ngahontal prasekolah, barudak hiperaktif kéngingkeun profil anu impulsif sareng teu aya, nyéépkeun sadaya tanaga ku latihan olahraga sareng olahraga. Kaseueuran barudak ieu mimiti ngagaduhan masalah anu tangtu anu patali sareng diajar sareng pamekaran.
  • Dina kasus orok di handapeun umur sataun, tanda peringatan hiperaktif ogé tiasa pas sareng séri gangguan anu sanés sapertos autisme. Éta sababna jaga-jaga khusus diperhatoskeun pikeun henteu lieur aranjeunna, kumargi sepuh panginten yén orokna hiperaktif nalika kanyataanna anu dialamina nyaéta autisme. Upami anjeun ngagaduhan kacurigaan anu jelas yén anak anjeun kaserang sababaraha jinis gangguan, langkung saé sumping ka dokter anak pikeun nampi diagnosis sakumaha jelas-jelasna.

ceurik colic

  • Sakumaha anu parantos urang sebatkeun di luhur, orok hiperaktif ngagaduhan masalah serius nalika tiasa bobo sareng nalika tuang.. Nanging, aya kasus anu ti sataun umur saurang jalma nunjukkeun sababaraha gejala anu séjén sapertos henteu minat pisan di lingkungan anu ngurilingan anjeunna sareng jalma anu caket sareng anjeunna.
  • Dina hal ieu, éta henteu deui mangrupikeun episode hiperaktif sareng jinis gangguan sanés sapertos autisme. Maka pentingna angkat ka ahli propésional dina hal niténan tingkah laku anu anéh atanapi teu biasa dina orok anjeun.

Anjeun kedah sabar

Kiwari, beuki seueur kolot anu angkat ka konsultasi langkung tiheula nalika anakna masih orok. Ngagaduhan murangkalih hiperaktif nyaéta hal anu biasana pikahariwangeun pikeun paling kolot sareng éta sababna aranjeunna ngantosan sepanjang waktos nampi diagnosis anu paling dipercaya sareng mimiti anu mungkin. Dina sababaraha kasempetan budak leutik henteu ngalaman salah sahiji jinis gangguan sareng ngan ukur murangkalih ageung teuing tanaga.

Éta sababna ayeuna aya kontropérsi anu hébat dina masalah éta kusabab dina sababaraha kasus budak leutik teuing didiagnosa sareng ubar nalika dina kanyataanana anjeunna henteu kaserang patologi anu nyarios. Para ahli mamatahan dina hal naon waé pikeun ngadagoan sababaraha taun deui sareng niténan gejalana kalayan ati-ati. Upami bapak curiga sanaos parantos mangtaun-taun umur putrana tiasa hiperaktif, maka éta waktos anu saé pikeun nyandak ka ahli anu terang kumaha ngadamel diagnosis anu leres sareng ngaevaluasi sakumaha mistina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.