orok kuring ceurik sadinten

Tangis mangrupikeun sarana komunikasi utama orok anjeun. Kusabab anjeun teu bisa nyarita éta hiji-hijina alat anu anjeunna gaduh pikeun masihan terang yén anjeunna peryogi hal. Upami orok anjeun ceurik sadidinten, anjeunna panginten hoyong tuang, ngarobih popokna, atanapi ngan ukur nangkeup. Ngartos naon hartosna orok anjeun sareng ngalaksanakeunana bakal ngabantosan orok anjeun tina terus nangis.

Sababaraha orok langkung sering ceurik antara umur 3 sareng 16 minggu, janten momen pangluhurna sakitar dua bulan. Tangisan anu terus-terusan anu nuju ngabeledug sering disebut colic, janten nalika anjeun pikir anjeunna tenang, anjeunna mimiti ceurik deui. Hayu urang tingali naon anu tiasa dilakukeun nalika orok ceurik unggal waktos.

Naha orok ceurik?

orok ceurik dina panangan

Hésé pikeun terang alesan kunaon orok henteu lirén ceurik saatos mariksa yén sadayana katingalina saé. Aya kamungkinan yén anjeun hariwang ngeunaan mopohokeun hiji hal sareng yén putra atanapi putri anjeun leres-leres teu damang. Nyanghareupan kaayaan ieu, kolotna umumna leungit tenang maranéhanana sarta mikir yén maranéhna teu nepi ka tugas. sarta yén éta téh teu mungkin pikeun aranjeunna keur nyambung jeung orok maranéhanana. Tapi pamikiran-pamikiran éta henteu leres pisan.

Orok ceurik kusabab seueur alesan. Éta mangrupikeun bentuk komunikasi utama sabab aranjeunna ngarebut perhatian anjeun sareng nganyatakeun kabutuhanana. Mimitina hese napsirkeun cara nangis orok anu béda, Tapi sakumaha waktu nu ngalir anjeun jadi leuwih akrab jeung cara maranéhna pikeun nganyatakeun kaperluan maranéhanana, jeung anjeun diajar leuwih hadé minuhan kaperluan maranéhanana. Hayu urang nempo alesan paling umum naha orok ceurik:

  • Anjeun meureun ngarasa tunduh atawa capé
  • Anjeun tiasa gaduh popok kotor tina cikiih atanapi tai
  • Anjeun bisa jadi lapar
  • Anjeun meureun ngarasa overwhelmed ku teuing rangsangan, kayaning noise atawa teuing aktivitas sabudeureun anjeun
  • Colicréfluks asam atawa alergi dahareun
  • meureun perlu burp
  • Anjeun tiasa panas atanapi tiis
  • Anjeun tiasa ngaraos gering atanapi gering, atanapi nyeri dina bagian mana waé awak anjeun
  • Anjeun tiasa gaduh gas anu masihan anjeun nyeri beuteung
  • Anjeun tiasa ngarasa hariwang atanapi sieun ku jalma atanapi tempat anu anjeun teu kenal

Biasana, nyumponan kabutuhan anu paling dasar cukup pikeun nyegah ceurikna. Tapi dina waktos anu sanés, ceurikna tetep langkung lami.

Naon anu bisa nulungan orok ceurik?

orok dina panangan indungna

Méré teuing perhatian ka orok teu pisan positip sabab anjeunna bakal biasa mun anjeun salawasna dina luhureun anjeunna, sarta nalika anjeunna sono ka anjeun anjeunna bakal ceurik. Pikeun nenangkeun orok ceurik Hal kahiji anu kudu dipigawé nyaéta ngawas status na tur turutan tips ieu:

  • Candak suhu dirina pikeun mastikeun yén anjeunna henteu muriang. Upami Anjeun gaduh, éta sasaena nyandak eta ka dokter pas mungkin
  • Pastikeun anjeunna teu lapar atawa popok kotor
  • Goyangkeun ranjang orokna lalaunan, atanapi angkat sareng jalankeun anjeunna dugi ka tenang. Gerakan tiasa santai.
  • Ngobrol jeung manehna atawa nyanyi lagu santai, orok tenang lamun maranéhna ngadéngé sora indungna
  • nawiskeun anjeunna pacifier a, bisi aya nu nanya
  • Pasihan anjeunna naék stroller na, atanapi angkat ku mobil
  • Candak sareng ambekan kalem sareng lalaunan, sigana hoyong ngahubungi anjeun sareng perhatikeun awak sareng katenangan anjeun
  • Méré manéhna mandi haneut bisa nenangkeun manéhna
  • Coba tepuk atanapi gosok tonggongna pikeun ningali naha éta ngabantosan anjeunna sendawa. Anjeunna oge bisa tenang lamun nempatkeun anjeunna nyanghareupan handap dina pangkonan anjeun sarta gently rub deui.
  • Puterkeun musik santai di bumi

Sababaraha orok peryogi kirang stimulasi. Orok dua bulan tur ngora bisa soothed ku mungkus aranjeunna pageuh dina simbut, sarta iklas aranjeunna dina tonggong maranéhanana dina ranjang orok jeung lampu kamar pisan taram atawa poék. Tapi sanggeus dua bulan, atawa nalika orok mimiti bisa ngahurungkeun leuwih sorangan, ieu teu pisan sasaena.

Naon anu kudu dipigawé lamun euweuh gawé?

orok saré jeung bapana

Mun nanaon geus rengse geus digawé, nempatkeun orok dina ranjang orok na on deui, tanpa blankets leupas atawa boneka sato. Tutup panto jeung ninggalkeun orok salila 10 menit. Salila 10 menit éta, ngalakukeun hal pikeun nyobaan bersantai jeung tenang. Cuci raray anjeun, tarik napas jero, atanapi dengekeun musik anu anjeun resep. Sanggeus éta 10 menit, pariksa kaayaan orok anjeun. Orok sénsitip pisan kana sensasi, janten upami anjeun langkung santai, usaha anjeun pikeun nenangkeunana bakal langkung efektif.

Aya waktos orok ceurik sareng anjeun henteu terang naon anu kedah dilakukeun deui. Rarasaan anu dicampur tina peluh sareng putus asa nyerang urang kusabab urang hoyong orokna saé sareng ngeureunkeun ceurik. Dina waktos sapertos kieu, éta pangsaéna menta babaturan atawa anggota kulawarga pikeun nyokot alih bari anjeun beristirahat pikeun sababaraha menit tanpa perhatian konstan pikeun well-mahluk putra anjeun atanapi putri. Upami teu aya anu tiasa dianggo, waktosna pikeun mikirkeun nyandak orok ka dokter pikeun ngaluarkeun yén sénsitipna kusabab masalah kaséhatan di luar kendali anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.