Orok kuring henteu bobo: éta goréng? Naon anu kuring tiasa lakukeun?

Burp nyusu orok

Saatos nyusuan orok, urang ngarepkeun anjeunna "ngaréspon" ku babakan. Saolah-olah éta mangrupikeun simbol rasa syukur atanapi cara terang yén anjeun parantos tuang saé sareng nyerna susu. Éta babu alit masihan kami katenangan anu urang henteu pati ngarti, tapi éta ngajantenkeun urang tong hariwang, atanapi sabalikna, upami henteu, urang parantos nempatkeun leungeun dina sirah panginten yén aya anu lepat. Hayu urang tingali iraha leres diperyogikeun pikeun na kumaha nyalsé budak anyar.

Naha perlu pikeun orok supados teras-terasan badé dahar?

Seueur ibu-ibu énggal nganggap yén burping téh hiji-hijina cara pikeun mastikeun orok parantos dicerna susu ogé saatos nyusuan. Tapi naha leres penting yén orok ngabajak saatos nyandak susu? Sareng upami anjeunna henteu ngalakukeunana sacara spontan, naha perluna ngabantosan anjeunna nyalira? Dina tulisan ieu kuring bakal nyobian ngajawab patarosan ieu sareng anu sanés perkawis burp sareng murangkalih.

Si orok tenang sareng henteu gaduh colic atanapi nyeri, urang tiasa tenang. Komo upami anjeun teu acan burped. Hiji-hijina hal anu kedah urang émut nyaéta nyobian tetep nangtung paling henteu 10/15 menit saatos tuang ngabantosan nyerna sareng nyegah nyiduh teuing.

jarami orok anu burp saatos unggal tuangeun sareng anu sanésna anu pernah ngabahekeun. Salami sasih munggaran urang ogé tiasa mendakan bédana antara orok anu disusuan sareng anu nginum botol, engké urang bakal ningali kunaon.

Ngan kusabab orok henteu bobo saatos tuang henteu hartosna aya kajadian anu goréng pikeun anjeunna. Upami orokna dipasang leres-leres, bakal hésé pikeun anjeunna nyelek tina hawa, janten anjeunna henteu kedah goblog, anjeunna henteu kedah ngusir hawa naon waé.

Teu aya aturan anu mutlak ngeunaan burping orok nalika tuang. Urang parantos terang yén aya murangkalih anu henteu meryogikeunana. Janten hayu urang nyobian ngartos saha anu kedah nyarumput sareng kumaha cara ngajantenkeunana lamun henteu kaluar nyalira.

Kumaha upami orok henteu ngabahekeun nalika anjeunna nyelek hawa?

Si orok diadu kana dada anu teu leres atanapi nyusu gancang teuing nyaéta nalika anjeun ngelek hawa, lain susu. Dina hal ieu, anjeun kedah nyabak. Upami anjeun henteu ngusir hawa, éta bakal tetep dina burih anjeun. Ieu tiasa nyababkeun nyeri, kram minor sareng / atanapi regurgitasi. Ku alatan éta, dina hal ieu, penting orok ngagoréng.

botol botol orok

Iraha orokna badé ngubur?

Orok tiasa ngelek hawa nalika tuang, utamina upami aranjeunna nginum gancang teuing sabab lapar. Éta biasana kajantenan langkung sering upami botol dianggo kusabab susu na langkung gampang ngalir ngalangkungan puting sareng orok kedah telek langkung gancang. Sanaos ogé tiasa kajantenan orok anu disusuan, utamina upami anjeunna parantos lami teu tuang atanapi upami indung indungna pinuh pisan.

"Burping kedah dilakukeun dina akhir tuang kanggo ngusir seueur hawa."

Ati-ati yén ieu sanés aturan emas ogé. Kadang-kadang anjeun langkung saé burp satengah tina nyokot sabab upami anjeun parantos ngelek seueur hawa tiasa ngajantenkeun anjeun ngaraoskeun sakedap rasa kaeusian. Dina jangka waktos anu sanés anjeun bakal lapar deui.

Kumaha anjeun terang upami anjeun kedah ngalamun?

Upami salami nyusuan orok mimiti nyéngkol deui sareng ngahurungkeun sirahna, nolak susu, anjeunna panginten kedah nyalak. Pasihan anjeunna istirahat tina tuang sareng tempatna dina posisi anu nangtung pikeun ngarangsang burping.

Kumaha cara nyandak orokna ka burp?

Aya orok anu badég nalika réngsé tuang. Sareng anu sanés anu kedah dirangsang. Leres orok henteu nyumput spontan urang tiasa nyobian sababaraha cara saderhana pikeun ngabantosan anjeun.

Upami urang nyobian merangsang éta sareng saatos sababaraha menit éta tetep henteu acan dilakukeun, teu kedah dipencét. Anjeunna panginten parantos ngalaksanakeunana tanpa urang sadar atanapi anjeunna henteu kedah ngangon. Seueur murangkalih, salian ti ngalamun, ogé nyiduh atanapi nyiduh susu. Ieu biasana normal sareng teu kedah hariwang.

Pikeun ngabantosan orok nyumput aya 3 posisi yén urang tiasa nyobian:

indung orok nyusu

Posisi orok ngabahekeun

  1.  Mimiti, urang kedah nyekel orok nangtung, Sareng sirah kana taktak. Kalayan hiji panangan anjeun tiasa nahan budak sareng anu sanésna masihan sakedik patukang tonggong. Langkung saé henteu nangtung bari henteu ngalaksanakeunana ku jalan ngurilingan kamar. Goyang anu dihasilkeun ku cara mindahkeun sareng ngetok ngabantosan orok ngusir hawa.
  2.  Cara anu sanés pikeun nyumput orok anjeun nyaéta keur diuk. Ieu biasana anu paling umum. Urang kedah calik dina korsi sareng nempatkeun orok dina pangkonan, gigir. Kalayan hiji panangan anjeun kedah nahan dada sareng sirahna supados anjeunna tetep jejeg sareng anu sanés masihan anjeunna sababaraha ketuk dina tonggong.
  3. El padika katilu diwangun ku ngajaga orok dina pangkonan anjeun, ngagolér raray. Kalayan hiji panangan anjeun kedah nyepeng sirah, supados langkung luhur tibatan suku, sareng anu sanésna dipijet deui.

Upami anjeun resep kana tulisan éta, tong ragu bagikeun ka babaturan anjeun. Sareng upami anjeun ngagaduhan patarosan, tinggalkeun patarosan anjeun dina koméntar. Kami bakal ngajawab anjeun bungah sareng gancang-gancang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.