Orok kuring ngagerem jeung galur

orok ngagolér ceurik

Ti orok nepi ka budak leutik, orok tiasa ngagerem dina waktos anu béda-béda siang sareng wengi. Sababaraha kolot hariwang yén sora ieu mangrupikeun tanda yén aya anu salah. Tapi lolobana waktu, grunting orok sacara sampurna normal. Grunting biasana patali jeung pencernaan. Orok ngagerem sabab kakara ngabiasakeun ASI atawa susu formula. Aranjeunna tiasa gaduh gas atanapi tekanan dina beuteungna anu ngajantenkeun aranjeunna teu ngarareunah sareng aranjeunna henteu acan diajar kumaha carana ngadamel hal-hal.

Bari lolobana grunting normal, perhatikeun lamun orok anjeun grunting unggal napas, muriang, atawa muncul distressed. Ieu bisa jadi tanda tina masalah engapan leuwih serius sarta merlukeun perhatian médis saharita

Naha orok ngagerem?

orok jeung nyeri dina leungeun

Salila saré bisa ngagerem

Orok nyieun sagala rupa sora dina saré maranéhanana ti lahir. Saréna mindeng teu puguh. Kadang-kadang orok bisa saré jadi soundly yén manéhna nyieun sora nyaring, tapi ogé bisa jadi alatan sare guligah. Grunting nyaéta sora normal anu dilakukeun ku orok nalika saré., dibarengan ku gurgling, screeching, sarta snoring. Aranjeunna tiasa hudang sababaraha kali atanapi ampir jagjag salami sare.

Kalolobaan sora ieu sagemblengna normal sarta henteu nunjukkeun masalah kaséhatan atawa engapan. Sanajan kitu, Upami anjeun hariwang yén orok anjeun henteu tiasa ngambekan saé, anjeun tiasa nyandak pancegahan ieu:

  • Baju orok anjeun longgar, tapi henteu longgar teuing.
  • Suhu kamar dimana éta cukup, teu tiis teuing atawa panas teuing.
  • Aya nanaon dina ranjang orok na tapi sepré dipasangan.
  • Éta dibungkus atanapi nganggo baju wengi anu haneut, henteu ditutupan ku simbut atanapi sepré.
  • Orok anjeun dina tonggong dina ranjang orok.
  • Kasur boksna panceg, teu hade kasurna empuk.

Orok ngagerendeng tina kabebeng

Orok mindeng ngalaman sababaraha kasusah ngalirkeun stools. Nalika urang nangtung, gravitasi ngabantosan najis kaluar tina awak. Tapi orok biasana dina posisi horizontal, jadi bisa jadi leuwih hese pikeun aranjeunna. Orok anjeun tiasa ngagerem sareng galur nalika nyobian ngalirkeun peujit anu tahan.

Ieu gampang uninga lamun orok anjeun kabebeng. Upami najis anjeun teuas, atanapi upami anjeun ceurik unggal waktos anjeun ngotoran popok anjeun, anjeun paling dipikaresep gaduh kabebeng. Upami ieu kasus anjeun, pernah masihan anjeunna laxatives atanapi enemas iwal dina pangawasan pediatrician na, janten tingali dokter anjeun upami anjeun nyangka orok anjeun kabebeng. Paling dipikaresep, anjeunna bakal mamatahan anjeun nginum leuwih cai atawa sari buah. Sabalikna, upami salian ti kabebeng orok anjeun muriang, utah, getih dina bangku atanapi upami anjeun perhatikeun beuteung ngabareuhan, milarian perhatian médis darurat.

Mukus dina irung jeung nasal passages

orok ceurik dina ranjang orok

Orok boga irung leutik pisan jeung liang irung, jeung Barudak ogé mindeng boga loba mukus. Ieu sanés kusabab panyakit naon waé, ngan ukur sistem pernapasanna nuju ngembangkeun pinuh. Ieu tiasa ngaganggu pisan nalika engapan sabab biasana ngambekan ngaliwatan irung sabab ieu ngagampangkeun nyoco.

Irung leutikna gampang tersumbat, nyababkeun sora-sora aneh sapertos ngagerem, batuk, sareng bersin. Upami ieu kajantenan, bantosan anjeunna ngabersihan liang irungna maké aspirator nasal atawa maké saline orok. Mun anjeunna grunted kalawan unggal napas sanajan clearing liang irung na, ngabejaan pediatrician na. pas mungkin

Orok ngagerendeng tina réfluks asam

Sababaraha orok gaduh réfluks asam. Ieu tiasa nyababkeun gurgling sareng grunting nalika nyerna. Otot-otot sistem pencernaan anjeun masih ngembang, ku kituna otot antara burih jeung esophagus teu salawasna tetep nutup leres. Kanyataan yén orok anu ngagolér lolobana waktu ni'mat masalah ieu.

Kalolobaan kasus réfluks asam budak leutik sagemblengna normal. Regurgitation mangrupikeun hasil tina masalah ieu. Kalolobaan orok nyiduh up ti jaman ka jaman. Nanging, upami réfluks orok dibarengan ku salah sahiji gejala ieu, éta tiasa janten indikasi masalah anu langkung serius anu kedah dirawat ku dokter. Gejala ieu nyaéta:

  • Orok teu meunang beurat
  • Sering utah dipaksa
  • Nyiduh ka luhur téh héjo, konéng, beureum, atawa coklat
  • Henteu hoyong tuang
  • Anjeun gaduh getih dina stool atanapi popok anjeun

Upami orok anjeun sering nyiduhan, ngagerem pisan sanggeus dahar jeung boga salah sahiji gejala di luhur, tingali pediatrician Anjeun pas mungkin pikeun ujian jeung diagnosis.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.