Pekerjaan bumi numutkeun umur barudak anjeun

padamelan kanggo murangkalih

Duanana budak boh awéwé kudu diajar ngalakukeun padamelan di bumi. Perlu dilakukeun ku aranjeunna sabab salian ti promosi kabersihan sareng katertiban di bumi (sareng dina pikiranana) aranjeunna ogé bakal diajar nilai-nilai sareng pelajaran kahirupan anu hébat. Seueur kolot anu heran naha barudakna kedah ngerjakeun padamelan di bumi atanapi naha langkung saé henteu nyarios nanaon ka aranjeunna sahingga nyingkahan konflik anu teu perlu. Barina ogé, naha henteu tanggung jawab kolot pikeun ngaji bumi? Sareng henteu barudak peryogi kasempetan pikeun 'ngan ukur janten murangkalih'?

Seueur barudak ayeuna gaduh jadwal anu sibuk teuing, aranjeunna kakurangan waktos antara seueur PR sareng kagiatan ekstrakurikuler. Nalika aranjeunna dugi ka bumi aranjeunna capé pisan ... Sabenerna nempatkeun seueur kagiatan ekstrakurikuler pikeun murangkalih seueur teuing pikeun aranjeunna, aranjeunna kedah gaduh langkung seueur waktos janten murangkalih tanpa seueur kawajiban sapertos kitu.

Sabalikna, padamelan bumi henteu tiasa dibahas sareng henteu waktos kedah disalametkeun di ditu. Barudak anu ngerjakeun padamelan diajar tanggung jawab sareng kéngingkeun katerampilan hirup anu penting anu bakalan ngabdi salami tumuh.

Mangpaat pagawean bumi pikeun barudak

Barudak ngaraos kompeten nalika ngalaksanakeun padamelan di bumi. Naha aranjeunna ngadamel ranjang atanapi nyapu lantai, ngabantosan di bumi éta raoseun kahontal. Ngalakukeun tugas ogé ngabantosan barudak sapertos bagian tina tim. Nulungan anggota kulawarga anu saé pikeun aranjeunna sareng ngadorong aranjeunna janten warga nagara anu saé.

Babe taras domestik di bumi

Panilitian tina panilitian Harvard 75 taun anu kawéntar nalungtik anu variabel psikososial sareng prosés biologis di awal kahirupan ngaduga kasihatan sareng karaharjaan dina kahirupan. Panaliti mendakan yén murangkalih anu dipasihan padamelan janten déwasa langkung mandiri.

Teu pernah dini pikeun ngamimitian ngagaleuh barudak anjeun damel padamelan di bumi, sareng teu kasép upami aranjeunna henteu kantos ngalakukeun éta sateuacanna. Anjeun kedah waspada kana pentingna na pikeun nyangkem ajén-inajén ieu ka murangkalih anjeun. Salajengna anjeun bakal mendakan tugas anu pas pikeun murangkalih sareng nonoman, gumantung kana kelompok umur anu dipiboga ayeuna.

Pekerjaan bumi pikeun budak sakola

Murid sakola (umur 3 dugi 6) tiasa dipasihan padamelan saderhana anu henteu ngalibetkeun ngudag aranjeunna saatos aranjeunna diajar ngalaksanakeunana. Padamelan anu paling umum diantarana nyokot cocooan unggal dinten. Éta ogé tiasa ngamimitian diajar kumaha meresihan kamarna sareng nyimpen katuanganana saatos tuang. Jenis tugas ieu ngajarkeun aranjeunna yén aranjeunna kedah tanggung jawab kana hal-hal nyalira.

Barudak leutik ngaréspon saé kana tabel titik sabab ngingetkeun aranjeunna ngeunaan PR anu kedahna. Budak sakola biasana henteu maca, bagan tugas gambar mangrupikeun gagasan anu saé pikeun langkung gampang diinget. Stiker kalayan raray anu seuri tiasa janten insentif anu saé pikeun murangkalih alit, sanaos murangkalih anu langkung sepuh peryogi stiker éta salaku tambahan, sababaraha hadiah pikeun ningkatkeun motivasi.

Pekerjaan bumi pikeun barudak umur sakola

Nalika murangkalih yuswa sakola (6 dugi 12 taun), tanggung jawab aranjeunna pikeun padamelan di bumi bakal bertambah bertambah nalika aranjeunna yuswa. Barudak dina umur ieu kedah ngalaksanakeun tugasna. Éta bakalan ningkatkeun harga diri, ngagaduhan rasa kahontal, hirup terang kumaha pentingna éta sareng naon anu janten bagian tina hiji tim (kulawarga) anu masing-masing tanggung jawab. Éta ogé bakal ngabantosan aranjeunna pikeun ngarasa puas ku padamelan anu parantos dilakukeun sareng aranjeunna bakal ngartos pentingna hirup dina urutan sareng ngantepkeun huru-hara (ogé mental).

Ajar barudak anjeun pikeun nyéépkeun sapatu, ransel, baju maranéhna, pikeun ngabersihan kamar tidurna, sareng anu sanésna. Nalika pancénna janten langkung rumit, ajar aranjeunna langkah demi langkah kumaha ngalakukeun unggal pancén. Salaku conto, upami anjeun ngantosan murangkalih nyabut baju na, nunjukkeun aranjeunna dimana nempatkeun baju sareng nyarioskeun perkawis anu diarepkeunana. Ngahaturkeun nuhun ka murangkalih anjeun kana usahana sareng ajak aranjeunna tetep latihan. Entong ngarepkeun kasampurnaan, ngan ukur ngarepkeun usaha.

Pekerjaan bumi kanggo Tweens

Antara umur 11 sareng 13 taun penting pisan pikeun neraskeun padamelan bumi. Tahap ieu tumpang tindih sareng tungtung anu sateuacanna tapi penting pikeun tetep émut. Henteu kedah masihan ganjaran pikeun tween pikeun unggal tugas anjeun ngalengkepan. Nyandak sareng ngabersihkeun kamar anjeun, salaku conto, mangrupikeun bagian tina ngabantosan kulawarga sareng dina yuswa ieu teu kedah diganjar, jauh tina éta. Éta kedah janten bagian tina dinten anjeun ka dinten, bagian tina rutinitas sadidinten anjeun.

Ganjaran tiasa aya nalika anjeun ngalaksanakeun tugas salian ti tugas anu ditugaskeun salaku rutinitas. Salaku conto, nalika anjeun miceun sampah salami saminggu sareng ngored padang rumput hejo. Sistem ékonomi token cocog pikeun umur ieu. Ngidinan anak anjeun kéngingkeun kiripik sareng nalika anjeunna ngumpulkeun nomer khusus, anjeunna tiasa ngarobihna sapertos: nyéépkeun waktos langkung seueur sareng rerencangan, waktos tambahan sareng alat éléktronik, soré pilem kulawarga, jsb.

pagawean imah

Pekerjaan bumi pikeun nonoman

Rumaja peryogi tugas anu nyiapkeun aranjeunna pikeun dunya nyata, sareng aranjeunna kedah diajar ngalaksanakeunana pikeun nyalira. Aranjeunna ngagaduhan kapasitas anu hébat sareng kolot kedah ngamajukeun otonomi éta, sanaos mimitina aranjeunna rada hoream ngalaksanakeunana. Nugaskeun tugas sapertos nyiapkeun tuangeun, meresihan kamar mandi, ngored padang rumput hejo, atanapi nyeuseuh binatu. Kaahlian hirup ieu bakal penting saatos SMA janten rumaja anjeun tiasa hirup mandiri ... Anjeun ogé tiasa ngajarkeun aranjeunna masak!

Anjeun tiasa masihan anjeunna sangu mingguan alit kanggo ngerjakeun padamelan tambahan sapertos masak, tapi henteu pernah masihan ka anjeunna pikeun ngalaksanakeun hal-hal anu dipimilik ku anjeunna sapertos ngabersihkeun kamar tidurna, ngala piring atanapi ngabersihkeun sababaraha bagéan bumi sakumaha pantesna sesuai sareng rencana beberesih kulawarga. Sangu alit ieu ogé tiasa ngabantosan anjeun diajar ngatur artos.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.