Stroke panas pikeun murangkalih sareng murangkalih: Naon éta sareng kumaha cara nyegahna?

Heatstroke

Orok, murangkalih sareng sepuh peka pisan kana parobihan suhu sareng khususna rentan ka suhu luhur. Kusabab ieu Dina usum panas, pancegahan kudu dilakukeun pikeun nyingkahan kakeunaan panonpoé sareng kurangna hidrasi, anu mangrupikeun panyabab utama kaserang strok panas.

Naon stroke panas?

Éta mangrupikeun robahan serius mékanisme régulasi termal awak disababkeun ku kaleuleuwihan panas dina awak. Panas stroke mangrupikeun réspon awak kana kaleungitan cai sareng uyah mineral anu signifikan ku kesang.

Campur tangan langsung diperyogikeun sabab épék na tiasa ngarusak jantung, uteuk, ginjal sareng otot. Perlakuan anu langkung lami ditunda, résiko komplikasi serius langkung ageung sareng bahkan maot.

Gejala stroke panas dina murangkalih

  • Suhu awak luhur (di luhur 39 derajat)
  • Kulit panas, garing, beureum
  • Dehidrasi
  • Haus pisan
  • Kuat, balap nadi
  • Rieut
  • Kabingung
  • Pingsan sareng kamungkinan kaleungitan eling
  • Ngalamun
  • Pusing, seueul sareng / atanapi utah

Kumaha carana nyanghareupan stroke panas

  • Hubungan jasa darurat langsung (112)
  • Bawa budakna ka tempat anu langkung tiis upami tiasa sareng kipas angin atanapi AC
  • Jaga anjeunna ngagolér sareng baju na leupas
  • Refresh sirah, beuheung, kelek, sareng palangkangan mungkin (lawon, anduk, lambaran beueus atanapi spons, bungkus és, kipas, sareng sajabana)
  • Dina hal kaleungitan eling, anak henteu kedah dibéré cairan sareng resusitasi kardiopulmonér kedah dimimitian gancang-gancang.

Kumaha carana nyanghareupan stroke panas dina orok?

  • Hubungan jasa darurat langsung (112)
  • Nawiskeun dada sareng / atanapi cai
  • Bawa ka tempat anu tiis sareng berventilasi
  • Angkat sadaya baju. Ieu nyusahkeun kesang pikeun ngejat sareng niiskeun awak anjeun
  • Refresh awak anjeun ku mandi tiis atanapi pancuran tiis

Orok di pantai

Tips pikeun nyegah stroke panas

  • Sering nawiskeun cai ka murangkalih sanaos anjeunna henteu naroskeun atanapi henteu ngaraos haus. Disarankeun nyingkahan inuman anu tiis pisan sareng anu asak.
  • Nyingkahan tuangeun panas sareng / atanapi seueur. Langkung saé nawiskeun sababaraha hidangan ringan sadidinten beunghar ku cai sareng uyah mineral (bubuahan usum panas, popsicle, és krim atanapi slushies buah, salad, sayuran seger, sup sareng krim tiis, sareng sajabana)
  • Salawasna ngajaga sirah barudak anjeun ku topi, topi, syal atanapi anu sami.
  • Salawasna nganggo krim tabir surya SPF +50. Tabir surya kedah dilarapkeun sakitar unggal dua jam. Upami anak anjeun ngojay atanapi ngésang seueur, teraskeun langkung sering.
  • Hindarkeun paparan panonpoé anu berkepanjangan, khususna dina jam tengah dinten (antara 11.00 enjing ka 16.00 sonten)
  • Anjeun teu kedah ngalakukeun nanaon jinis kagiatan fisik anu sengit dina jam anu paling haneut sadidinten. Ninggalkeun kagiatan fisik kanggo énjing-énjing atanapi sore siang, anu waktosna langkung tiis.
  • Mandi atanapi nyemprotkeun murangkalih anjeun ku cai tiis iraha karaosna panas.
  • Entong ngantep budakna nyalira dina mobil dina kaayaan naon waésanajan jandélaana kabuka. Suhu dina jero mobil tiasa naék langkung ti 7 derajat dina 10 menit. Ieu mangrupikeun salah sahiji panyabab umum maot di barudak kusabab stroke panas.

Barudak tiis di cai mancur

Saran anu sanés

  • Jaga bumi anjeun sakumaha tiis mungkin. Blinds handap sareng awnings, nganggo AC, kipas, jsb. Upami anjeun henteu seger di bumi, disarankeun nyéépkeun sababaraha jam sapoé di tempat anu didinginkan atanapi tempat didamel (pusat balanja, perpustakaan, perpustakaan kaulinan, jst.)
  • Pakéan aranjeunna dina papakéan lampu na lawon lampu.
  • Panasna tiasa nyababkeun murangkalih anjeun langkung capé tibatan biasana sareng kedah istirahat atanapi bahkan ngantosan.

Anjeun kedah angkat ka dokter pediatrik atanapi layanan darurat upami murangkalih sangsara pusing, kaduruk dina kulit atanapi keluhan nyeri sirah.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.