Kanyataan pikaresepeun ngeunaan Lebaran anu tiasa anjeun carioskeun ka murangkalih anjeun

Lebaran

Di masarakat urang sareng henteu mangtaun-taun, pésta Lebaran dirayakeun boh di sakola boh di seueur bumi. Bahkan murangkalih kaluar nyalira nyungkeun manisan sareng pernak-pernik bari dangdan salaku karakter anu pikasieuneun, éta 'trik atanapi ngubaran' klasik yén anjeun pasti bakal émut tina pilem Amérika sareng Inggris sareng di masarakat urang éta parantos dipelak ku kakuatan.

Éta pésta anu dipikacinta ku dua déwasa sareng murangkalih anu matak senang pisan, panginten éta sababna kami hoyong ngaraosan péri anu pikasieuneun ieu sareng dina waktos anu sasarengan, bungah pisan. Salajengna ti Ibu-ibu Dinten ieu kami hoyong ngobrol sareng anjeun ngeunaan sababaraha detail anu panasaran yén anjeun tiasa ngawartosan ka murangkalih anjeun supados aranjeunna langkung ngartos langkung saé kunaon urang ngagungkeun Lebaran sareng naon anu leres hartosna pésta ieu.

Ku cara kieu, dina wengi Lebaran atanapi dinten sateuacan anjeun tiasa ngumpulkeun murangkalih anjeun sareng réréncanganna pikeun nyaritakeun carita-carita ieu sakitar camilan anu pikasieuneun. A) Leres, Aranjeunna bakal tiasa ngartos naon anu dimaksud Lebaran, asal na sareng aranjeunna bakal ngaraos langkung ngahiji dina liburan ieu. ku ogé ngartos hartos sareng asal usul sababaraha unsur. Milarian waktos anu paling pas pikeun anjeun ngajelaskeun kanyataan pikaresepeun ieu ka murangkalih, sareng nikmati perhatosanna!

Mangrupikeun gabungan tina sababaraha perayaan anu béda

Lebaran mangrupikeun gabungan tina sababaraha perayaan anu béda tina sagala rupa budaya sareng agama dina waktos anu béda dina sajarah. Kélts kuno ngarayakeun Samhain, anu nandakeun akhir usum panén sareng waktos nalika wates antara dunya jalma hirup sareng anu maot kabur sareng hantu nganjang ka bumi. Saatos Kakaisaran Romawi nalukkeun bangsa Celtic, festival Feralia na, dina dinten terakhir bulan Oktober, nyaéta nalika urang Romawi ngahargaan wafatna maot, sareng éta mangrupikeun dinten pikeun ngahargaan Pomona, déwi buah sareng sayuran Romawi. , anu digabungkeun sareng Samhain.

Lebaran

1 Nopémber mangrupikeun pésta Katolik dina Poé Sadaya Santo sareng Misa All Saints dirayakeun, perayaan sadayana anu angkat ka surga sareng anu ogé nyumbang kana sajarah Lebaran. Poé All Saints 'dirayakeun sadinten saatos 31 Oktober sareng ogé ngajénan sadayana anu parantos maot, tapi henteu acan dugi ka surga.

Nyamar mangrupikeun cara pikeun nyumput tina hantu

Tradisi na asalna dina budaya Celtic tapi diteruskeun ogé di Éropa, sareng éta pikeun nyumput tina roh-roh anu balik ka bumi dina waktos taun ieu, kedah nganggo masker nalika ngantunkeun bumi-wengi nalika hantu panginten aranjeunna ogé arwah. Supados hantu teu lebet ka imahna, piring dahareun diteundeun di luar imahna salaku maturan supados aranjeunna bagja -Kencét atanapi Ngubaran? -.

Waluh asalna ukiran tina turnip

Dina sajarah Celtic tradisional, saurang lalaki anu namina Jack nipu setan sareng pupus di tanganna kusabab hianat, saterasna Iblis ngajantenkeun anjeunna ngumbara nalika wengi kalayan ukur obor anu hurung leutik pikeun nyorot jalan. Jack nempatkeun obor leutik dina turnip anu diukir sahingga bagian jero turnipna hurung. Janten Irlandia sareng Skotlandia mimiti ngukir versi sorangan tina turnip tina caritaan Jack kalayan rupa anu pikasieuneun teras nempatkeun éta caket jandéla atanapi dina panto kanggo nyingsieunan roh jahat. Nalika imigran nyangking tradisi ka Amérika, waluh asli langkung gampang pikeun ngukir tibatan lobana ogé kéngingkeun, sareng éta sababna ayeuna waluh ukiran sareng lilin dilebetkeun kana jero supados hurung.

Lebaran

Sejarah Lebaran kalebet seueur roman

Henteu sadayana sieun sareng teror dina carita Lebaran, aya ogé tempat pikeun roman sareng cinta. Katresna Skotlandia ngagantungkeun lambaran baseuh di payuneun api unggun nalika liburan janten aranjeunna tiasa ningali gambar calon salaki anu bakal dipiboga ku aranjeunna.

Awéwé ngora ogé mesék apel di tengah wengi sareng narik serat tina mesék munggaran deui kana taktak. Jalur mesék anu murag kana taneuh bentukna sapertos hurup mimiti nami salakina kahareup. 

Di Amérika kolonial, apel ogé dianggo pikeun ngaduga masa depan dina Lebaran. Jalma anu pangheulana nyokot apel tanpa nganggo panangan anu janten anu pangpayunna nikah. Jalma-jalma ogé biasa nganggé muih apel Lebaran nganggo cincin sareng gimbal di jero. Saha waé anu mendakan cincin éta bakal nikah taun payun, sareng thimble mangrupikeun indikasi nasib malang dina cinta.

Lebaran

Jeruk raos sampurna dina Lebaran

Warna jeruk lumayan umum di usum gugur sareng anjeun panginten panginten éta sababna warna paling matak dina Lebaran sasarengan sareng hideung, tapi éta kedah ngalakukeun langkung seueur tibatan usum taun di mana pésta ieu dirayakeun. Jeruk mangrupikeun simbol kakuatan sareng ketahanan, sedengkeun hideung biasana warna maot. Kelt mangrupikeun anu mimiti nganggo kombinasi warna ieu pikeun kéngingkeun kakuatan sapanjang usum salju sareng ngagungkeun festival Samhain na ku warna ieu janten simbolis pikeun aranjeunna.

Ucing ogé bagian tina perayaan ieu

Salami festival Celtic kuno Samhain, pendeta nganggo ucing salaku bagian tina ritual pikeun nyobian ngaramal masa depan. Ku alatan éta, dina hiasan Lebaran anjeun henteu ngan ukur mendakan tangkorak, monster, hantu, mayit, tukang sihir ... anjeun ogé bakal mendakan ucing kusabab éta bagian tina sajarah Lebaran.

Ieu sababaraha kanyataan panasaran anu tiasa anjeun carioskeun ka murangkalih dina wengi Lebaran, Ku cara ieu aranjeunna bakal langkung ngartos kana partéy ieu anu sakedik-sakedik ogé parantos ditanamkeun di masarakat urang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Macarena cenahna

    Panasaran naon! Sababaraha hal anu kuring terang sareng anu sanésna kuring henteu ogé 😉, kuring resep resep kana asal-usul perayaan, sareng ngirimkeun ka murangkalih abdi, supados aranjeunna henteu tetep dina deet tina konsumerisme.

    Hatur nuhun.