Pangaruh éndah musik dina uteuk anak

budak awéwé maénkeun alat mikaresep musikUrang tiasa nyarios yén dinten ayeuna, urang henteu acan kéngingkeun seuseueurna musik pikeun otak budak. Éta panasaran kumaha seueur ibu-ibu anu pasti émut kabiasaan ngadangukeun Mozart atanapi Bach salami kakandungan aranjeunna. Mangrupikeun taun 90an nalika sagala rupa panilitian mimiti kaluar dimana disebatkeun yén jenis stimulasi akustik ieu ningkatkeun kamekaran intelektual barudak.

Ayeuna, kecerdasan barudak urang gumantung kana seueur faktor deui tibatan kanyataan saderhana ngadaptarkeun headphone kana beuteung urang salami reuneuh. Nalika ngeunaan ngeunaan musik sareng hubunganana sareng otak budak, urang kedah tumut kana sababaraha aspék. Kontak budak sareng musik kedah teras-terasan saatos lahir, sareng nalika anjeunna déwasa anjeunna kedah ngaraos kabébasan pinuh dina milih jinis-jinis anu pikaresepeun. Salajengna, janten "ngan saukur ngupingkeun" ogé henteu cekap. Musik hirup, dicoo, dikaitkeun sareng diciptakeun. Dina «Ibu Dinten» kami masihan anjeun sadayana inpormasi.

Musik nyiptakeun efek samping anu saé dina otak budak

Di masarakat ayeuna sareng di pusat pendidikan, daérah musik ditangtoskeun kaseueuran waktos pikeun mata pelajaran di Primér sareng Menengah anu dipasihkeun sababaraha jam saminggu, sareng dimana barudak diajar maénkeun alat musik. Instrumen, biasana suling. Pikeun kaseueuran aranjeunna mangrupikeun pembelajaran anu teu éstimulasi. Nanging, nalika urang lebet ka kelas prasekolah, urang mendakan karesep anu ageung pikeun 4 atanapi barudak 5 taun anu cemas ngantosan waktos éta nalika aranjeunna gaduh kasempetan pikeun diajar lagu anyar.

Upami musik ditawarkeun kanggo naon éta, pangalaman murni émosional, anu bakal dititipkeun dina otak aranjeunna saé pisan. Urang teu kedah ngalakukeun deui, contona, pangaruh anu luar biasa anu ngadangukeun wirahma dina waktosna, lagu saderhana atanapi wirahma, pikeun pasién Alzheimer.

Rupa-rupa kusam maranéhna terang deui pikeun nyium, nyanyi, keprok ... Mékanisme saraf anu ngatur intél musik pakait sareng émosi, sareng ieu mangrupikeun senjata kakuatan anu kedah urang nyalurkeun sareng diberdayakeun ti mimiti budak.

Budak mikaresep musik

Panggihan musik ngalangkungan instrumen

Numutkeun ka a diajar dilumangsungkeun di Northwester University, Illionis, AS, éta henteu cekap pikeun barudak ngupingkeun musik. Hiji cara strategis pikeun naekeun kamekaran uteukna nyaéta ku masihan aranjeunna instrumen.

  • Idéal pikeun orok ngagaduhan gambang klasik, contona. Teras, aranjeunna tiasa ngagaduhan pendekatan anu munggaran pikeun biola, piano, cello ...
  • Élmuwan nyarios ka urang yén nalika barudak ngadeukeutan instrumen sareng maénkeun sora, aranjeunna ngalaman sareng ngolah kadinasana, rangsangan anu béda-béda, potentiates di antarana naon anu disebut «bedana neurofisiologis», anu bakal langkung hadé ngamajukeun kamekaranana basa sareng langkung jero tina sistem simbol pikeun ningkatkeun bacaan.

ti Laboratorium Neurosains Auditoris ti Illionis ogé mendakan yén pendekatan mimiti barudak pikeun musik ngalangkungan instrumen, dina gilirannana, ngamungkinkeun pangembangan sareng konéktipitas anu langkung saé dina daérah saraf anu béda:

  • Dina korteks frontal sareng oksipital, konéktipitas kuat didirikeun anu ngamungkinkeun prosés rohangan-waktos berkembang.
  • Kapasitasna pikeun abstraksi sareng konéksi dina gilirannana sareng rangsangan anu ngawangun sakitar caket na ogé dimekarkeun.
  • Éta ogé mendakan yén musik sareng kamampuan pikeun ngamimitian berinteraksi sareng alat, langkung resep penampilan gelombang alpha, kuat pisan pikeun ngamajukeun kalem., katenangan sareng konsentrasi. Éta éndah, teu aya mamang.
  • Upami murangkalih ogé mimiti diajar musik ti alit, Dina gilirannana, penalaran logis-matematik sareng peta méntal langkung dipikaresep. Kaparigelan ieu biasana rada rumit salami kahirupan sakola budak, tapi upami pendekatan anu munggaran ieu dilakukeun ku cara pikaresepeun sareng pikaresepeun sapertos ngalangkungan musik, diajar langkung saé.

awéwé maén gitar pikeun barudak

Musik sareng émosi

Kolot anu ngirimkeun musik ka murangkalihna ti alit pisan salaku hal anu normal, dina kontéks dinten ka dinten dimana grup karesep bapak sok maénkeun, penyanyi anu paling dipikaresep ku indung, ngajantenkeun murangkalih ngadeukeutan rangsangan musik ieu ku panasaran teras minat. Pikeun milarian gaya anjeun, musik anu ngahartikeun anjeun, anu ngajantenkeun anjeun raos raos.

nu akina sareng niniPikeun bagian aranjeunna, aranjeunna sok ngajarkeun lagu ka anak incu, éta mangrupikeun warisan generasi anu kedah diuntungkeun. Atanapi urang tiasa hilap sumberdaya pendidikan dimana barudak diajar basa anyar ngalangkungan musik ... Sadaya ieu mangrupikeun strategi idéal anu kedah urang pelengkap ku hal anu saluyu sareng barudak anu ngagaduhan macem-macem alat pikeun maénkeun, pikeun nyobaan, sanaos éta cocooan.

Sakedik-sakedik, sareng tanpa urang sadar, aranjeunna bakal diajar bersantai, langkung saé nyambung sareng anu sanés ngalangkungan musik. Pantes diémutan.

Musik henteu ngan ukur nyiptakeun pola neural anu énggal sareng kuat dimana daérah anu béda dina uteuk saling sambung dina cara anu épisién sareng harmonis. Ngembangkeun kecerdasan musik dina murangkalih nyaéta pikeun inpormasi dina émosi, éta pikeun ningkatkeun mémori aranjeunna (Émut yén mémori sareng émosina teras-terasan babarengan), sareng anu paling penting, nawiskeun anjeun sumber pribadi anu raoseun, raos bébas sareng ningkatkeun kreativitas anjeun.

Otak rumaja tiasa peka

Orok anu ngahontal sareng mikaresep musik nyaéta budak anu langkung panasaran énjing. Budak panasaran anu resep nyiptakeun sareng ékspérimén sareng musik biasana masihan jalan ka murangkalih anu ngatur dunya émosina na langkung saé.

Mangrupikeun bentuk éksprési, cara anu luar biasa pikeun nyalurkeun amarah, kabagjaan, pikeun ngahubung sareng jalma sejen anu saumuran anjeun sareng mendakan, naha henteu, rohangan anjeun nyalira dimana anjeun tiasa langkung kenal diri. Bawa barudak anjeun langkung caket kana musik ti alit, sareng dina waktos anu sasarengan ngamungkinkeun aranjeunna ngaraos bébas nalika ngeunaan milih gaya musikna nyalira. Mangrupikeun pangalaman anu pantes.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.