Pangaruh Pygmalion di barudak

pangaruh anak pygmalion

Nalika urang ngobrol sareng murangkalih urang henteu sadar nilai sareng beurat anu dikandung ku kecap urang pikeun aranjeunna. Kami nyarios sapertos aranjeunna ka kami atanapi dina cara anu otomatis, henteu aya patarosan. Saatos maca tulisan ieu, kuring miharep anjeun muhasabah cara anjeun nyarios sareng nganyatakeun diri ka murangkalih anjeun, sabaraha éta Pangaruh Pygmalion di barudak.

Naon pangaruh Pygmalion?

Pikeun pangaruh Pygmalion ngarujuk kana pangaruh batur gaduh ka urang ngaliwatan ekspektasi aranjeunna. Nyaéta, ku ekspektasi sareng kayakinan urang urang tiasa ngarobih kinerja batur.

Asalna ti saprak mitologi Yunani, dimana Pygmalion King henteu mendakan awéwé dina hirupna, teu aya anu cukup sampurna. Bosen milarian, anjeunna mutuskeun ngadamel patung anu bakal nunjukkeun awéwé tina impianana. Anjeunna damelna sapertos awéwé sajati: anjeunna nganggo anjeunna, dirangkul, dicium ... Déwi Aphrodite, dewi cinta, dipindahkeun ku carita ieu, mutuskeun ngajantenkeun anjeunna janten awéwé asli. Maka Raja Pygmalion ngagaduhan awéwé tina impianana.

Naon anu penting ngeunaan pangaruh Pygmalion di barudak?

Épék ieu penting pisan pikeun barudak, éta parantos dikaji khususna dina bidang pendidikan, dimana pangaruh ekspektasi guru kana hasil murid parantos dipendakan. Upami urang ngaraos dihargaan, urang nampi ekspektasi anu positip ka kami, urang bakal langkung suksés yen upami batur henteu percanten ka urang, sanaos padamelanna sami.

Barudak ngawangun harga dirina ku diri anu diarepkeun ku batur. Upami anjeun mikir yén anjeunna bakal gagal atanapi anjeunna moal tiasa ngalakukeun hiji hal, éta bakal sabab anjeunna bakal nganggap ekspektasi anjeun salaku kanyataan.

Aplikasi di ruang kelas

Salah sahiji pangajian dina pangaruh Pygmalion dilaksanakeun di Amérika Serikat. Dua kelompok murid dibentuk: hiji anu ngagaduhan tandana luhur sareng hiji anu kirang tandana. Panilitian dilumangsungkeun ku buta dua kali: boh murid boh guru henteu terang sifatna diajar supados henteu mangaruhan hasilna.

Éta dipermudah ka guru hasil dibalikkeun tina dua kelompok, nyaéta nyebatkeun yén hasil catetan luhur kanggo kelompok catetan rendah sareng sabalikna. Saatos bari éta mendakan grup anu gaduh catetan tinggi ngalaman serelek anu cukup sareng anu gaduh catetan rendah ningkat catetan aranjeunna sacara signifikan. Guru sacara teu sadar mangaruhan harepanana ngeunaan prestasi muridna.

putra pangaruh pygmalion

Aplikasi bumi

Upami anjeun teras-terasan nyarios ka murangkalih yén aranjeunna goréng, aranjeunna tungtungna bakal goréng. Éta anu diarepkeun ku anjeun ti anjeunna, sareng anjeunna bakal nganggap yén ieu peranna sareng bakal kalakuanana sapertos kitu. Urang kedah nganalisis naon pesen anu urang kirimkeun ka barudak urang, naon anu urang ngarepkeun tina aranjeunna sareng naon anu urang hoyong sampikeun ka aranjeunna.

Éta pisan sababna naha penting pisan yén kolot sareng pendidik sadar kana kecap anu urang kirimkeun ka murangkalih sareng gerakan anu marenganana, supados henteu nyabak jangjangna dina pamekaranana. Urang kedah nganalisis naon anu diarepkeun ku urang ngeunaan murangkalih urang, naon anu urang ngarepkeun ti aranjeunna, upami urang hoyong aranjeunna ngalakukeun kagiatan anu tangtu sabab urang henteu tiasa ngalakukeun éta atanapi upami urang hirup ngalangkungan aranjeunna.

Barudak henteu aya di dieu pikeun nyumponan kabutuhan pribadi urang. Aranjeunna jalma unik, kalayan raos, katerampilan, kamampuan sareng tujuan anu tiasa benten sareng urang. Urang kedah ngalakukeun seueur padamelan jero pikeun ngadeteksi akar harepan hirup, cinta sareng kulawarga. Sakali-kali urang ngulang pola deui bari henteu ragu, éta anu diajarkeun ku urang sareng anu urang lakukeun. Tapi aranjeunna tiasa mangaruhan négatip hal anu penting sapertos harga diri anak, kamekaran émosional, sareng kasuksésan dina kahirupan.

Urang kedah ngahasilkeun harepan anu positip boh ka batur boh ka diri urang sorangan ngagaduhan kapercayaan diri anu sehat sareng ningkatkeun kayakinan diri urang.

Kusabab émut ... kasuksésan atanapi kagagalan anak anjeun bakal gumantung pisan kana naon anu anjeun ngarepkeun anjeunna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.