Pangaruh tina progesteron nalika kakandungan

kakandungan progesteron

Hormon ngagaduhan peran anu penting pisan dina awak awéwé, tapi langkung-langkung nalika kakandungan. Sababaraha hormon kapangaruhan dina tingkatna sahingga aranjeunna tiasa ngalaksanakeun padamelanna sareng kéngingkeun kakandungan pikeun ngajalankeun jalanna. Hayu urang tingali dina kasus anu khusus ieu efek tina progesteron nalika kakandungan sareng naon pangaruhna sareng fungsina.

Naon progesteron?

Nya, progesteron mangrupikeun hormon séks bikang, anu kadang disebut ogé hormon kakandungan. Éta mangrupikeun hormon anu paling penting dina siklus menstruasi sareng kasuburan. Éta mimiti dihasilkeun dina awak urang nalika urang baligh, ku siklus haid munggaran urang.

Unggal bulan progesteron téh dileupaskeun ku ovarium saatos ovulasi, sareng tingkat na tetep luhur dugi ka datang haid salajengna. Fungsi utamina nyaéta nyiapkeun éndométrium (lapisan jero rahim) pikeun implantasi anu mungkin tina ovum anu dibuahan upami aya pembuahan, kéngingkeun kakandungan ka payun. Éta nyiapkeun éndométrium sahingga ngagaduhan cadangan gizi anu dipikabutuh sahingga cikal bakal aya naon anu kedah dikembangkeun. Upami tingkat progesteron henteu cekap, éndométrium moal disiapkeun sareng kakandungan moal kajantenan.

Naon pangaruh progesteron nalika kakandungan?

Sakali cikal implan dina éndométrium, progesteron ogé maénkeun peran penting nalika kakandungan. Mimitina hormon ieu dileupaskeun ku ovarium dugi 8 minggu kandungan, teras dihasilkeun ku plasénta nalika sésa kakandungan.

Tingkat progesteron turun naek nalika kakandungan berkembang. Dina sababaraha dinten sakitar pangiriman, hormon ieu turun. Hayu urang tingali naon fungsi penting anu séjén ngagaduhan progesteron nalika kakandungan, salian ti nyiapkeun rahim pikeun émbrang pikeun sayang:

  • Rélaxasi otot. Progesteron ngareureuhkeun rahim pikeun nyegah kontraksi rahim sareng padamelan dini. Éta pisan sababna naha awéwé kalayan résiko kalahiran prématur atanapi ku cervix pondok, progesteron dikaluarkeun preventif.
  • Kasejahteraan indung. Tingkat na aya hubunganana sareng momen kasajahteraan indung anu langkung ageung. Nalika tingkat progesteron turun teuing, aranjeunna mangrupikeun faktor anu handapna émosional atanapi bahkan déprési postpartum.
  • Nyiapkeun awak kanggo nyusuan. Dina bagian tukang kakandungan, progesteron nyiapkeun jaringan payudara kanggo nyusu.
  • Ngamajukeun élastisitas. Kakandungan ngalibatkeun bulking anu penting, sareng progesteron ngabantosan ningkatkeun élastisitas jaringan awak pikeun nampung paningkatan beurat.
  • Ngajaga orok. Éta ngagaduhan pangaruh pelindung, ngabentuk colokan mukosa di sakurilingna. Nyiptakeun panghalang antara bagian jero rahim sareng heunceut.

épék kakandungan progesteron

Progesteron jieunan

Sakumaha anu parantos urang tingali sateuacanna, aya kasus sapertos résiko kalahiran prématur dimana progesteron jieunan tiasa dipasihkeun. Tapi kuring ogé ngalakukeun langkung seueur kasus dimana éta tiasa dianggo sareng hasilna pikaresepeun pisan.

En téhnik pembuahan vitro Éta ogé dipaké sacara artifisial pikeun ningkatkeun kasempetan implantasi tina émbrion, saprak dibéré nginum obat tiasa nurunkeun kadar anjeun. Hal ieu biasana dianggo dina dinten anu sami tina téknik dugi ka minggu 10-12 kakandungan, teras plasénta bakal tanggel waler pikeun ngahasilkeun éta sacara alami.

Kasus sanés anu tiasa dipasihan progesteron jijieunan kanggo ngatur haid. Upami anjeun kakirangan atanapi kaleuleyan pendarahan, dokter tiasa masihan anjeun progesteron pikeun normalisasi perdarahan. Ieu penting pisan khususna upami anjeun milari kakandungan, sareng ningkatkeun parobihan fisik sareng psikologis anu kajantenan salami periode ieu.

Administrasi progesteron jijieunan tiasa dilakukeun ngalangkungan suntikan, ku gel heunceut, supositoria heunceut, atanapi ku Pél. Éta ogé tiasa gaduh sababaraha efek samping sapertos ingetan cairan, kantun, nyeri sirah, seueul, pusing, ningkat lelembutan payudara, burih ngaganggu, jengkel atanapi masalah kiih. Upami ieu kasus anjeun, konsultasi ka dokter anjeun.

Kusabab émut ... progesteron mangrupikeun salah sahiji hormon anu paling penting nalika kakandungan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.