Perkembangan pangrungu berkat musik

ngagagas budak pikeun diajar musik musik

Pangwangunan auditory-motor nyaéta kamampuan ngajalankeun gerakan anu dipandu ku ceuli. Ngawengku koordinasi ceuli-leungeun, ceuli-suku sareng ceuli-motor (kadua Ceuli). Barudak anu tuwuh ngupingkeun sora (kodok ngorotan, anjing babakan, kapal terbang, puisi, carita sareng musik) bakal ngagaduhan kamampuan ngupingkeun anu saé.

Ceuli (sistem vestibular) maénkeun peran sentral dina kamekaran basa sareng gerak. Sakabéh awak diarahkeun ku ceuli salaku organ pendengaran. Nalika murangkalih ngupingkeun sareng ningali ati-ati, anjeunna nganggo sakujur awak teras anjeun tiasa pokus kana naon anu anjeun peryogikeun tina lingkungan pikeun pamekaran anjeun.

Ngadangukeun mangrupikeun kaparigelan anu kedah dialajar ku barudak pikeun sadar kana sora-sora anu aya di lingkunganana. Éta nyababkeun kaparigelan perhatian anu langkung saé, nguping anu hadé pikeun diajar ngadangukeun, sareng kamampuan diskriminasi auditory anu maju, hiji kaparigelan penting dina diajar maca.

Ieu ngandung harti yén barudak diajar ningali sora dina kecap. Ngaliwatan kagiatan musik, barudak tiasa diajar ngadangu sasaruaan sareng béda dina nada, volume, sareng intensitas; sora, kecap, jeung kalimat; angka; laju sareng jarak.

Runut-talut auditoris sareng ngapalkeun hartosna yén anu didangu tiasa disimpen sareng émut ku cara anu bermakna. Ieu ogé penting pikeun maca, ogé pikeun analisis pendengaran: nganalisis kecap atanapi pakepuk suku kata atanapi sora sareng sintésis auditory, nambihan sora sareng suku kata pikeun ngawangun kecap atanapi pola.

Akhirna, panutupan pendengaran hartosna barudak tiasa ngolah pitunjuk kirang tina 4 detik supados konténna henteu leungit. Sakumaha anjeun ningali, pangwangunan pendengaran ogé lumangsung berkat musik. Musik kedah janten bagian anu teu kapisahkeun dina kahirupan barudak sabab éta bakal ngabantosan aranjeunna pikeun ngagaduhan katerampilan anu sanés tiasa ngahontal atanapi tiasa ngahontal ku cara anu laun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.