Naha ngagunakeun ganja nalika kakandungan ningkatkeun résiko autisme?

Dina bulan Agustus ieu, panilitian parantos diterbitkeun anu nunjukkeun yén Pamakéan ganja, ganja, nalika kakandungan tiasa ningkatkeun résiko autisme dina orok. Kami hoyong ngobrol sareng anjeun ngeunaan studi ieu, anu dikembangkeun ku Universitas Ottawa, di Kanada, sareng anu sanés anu parantos dilaksanakeun dina panggunaan ganja nalika kakandungan sareng laktat.

Anu penting ngeunaan studi Kanada ieu nyaéta peryogi sampel pisan éksténsif awéwé anu ngalaporkeun nganggo ganja nalika kakandungan. Di Kanada, ganja rekreasi sah. Sugan ieu mangrupikeun salah sahiji alesan kunaon kajian berharga sapertos éta dimungkinkeun. 

Hubungan antara panggunaan ganja sareng ngembangkeun neurologis orok

Meta-analysis ieu hubungan antara panggunaan ganja sareng ngembangkeun neurologis orok nunjukkeun yén panggunaan ganja ka awéwé nalika kakandungan: dikaitkeun sareng frékuénsi anu langkung luhur anémia nalika kakandungan, un nurunkeun beurat énggal sareng, ku alatan éta, langkung seueur panarimaan kana unit perawatan intensif neonatal.

Tapi, sanaos tinjauan ngeunaan panilitian anu béda parantos dilakukeun sareng data kontrol sanésna parantos dilebetkeun, éta moal tiasa ditangtoskeun yén gangguan paripolah, ombak gangguan neurologis barudak  sumping ngan ukur pikeun paparan ganja nalika kakandungan. Kusabab sababaraha data saling kontradiksi.

nu épék tina paparan intrauterine tina ganja dina kabiasaan sareng pamekaran neurokognitif murangkalih bayi, dibandingkeun sareng anu henteu kakeunaan konsumsi anu alit. Analisisna sesah, tah éta kacindekan henteu tiasa ditapsirkeun salaku pamungkas.

Studi Kanada ngeunaan Pamakéan Ganja

kakandungan ganja

Panilitian anu diterbitkeun dina jurnal Alam Kedokteran, ku élmuwan di Universitas Ottawa dianalisis sadaya kalahiran anu kadaptar di Ontario, dina jangka waktu 5 taun. Ti April 2007 dugi ka Maret 2012. Kasimpulan anu paling jelas nyaéta 4 tina unggal 1000 barudak anu kakeunaan ganja nalika kakandungan parantos didiagnosa spéktrum autisme. Babandingan turun ka 2.42 pikeun unggal 1000 anu henteu kakeunaan. Ku alatan éta, élmuwan nangtukeun éta Pamakéan ganja ningkatkeun résiko barudak anu kakeunaan berkembang autisme nepi ka 1.51 kali. Éta mangrupikeun kajian gaul, tapi sanés kajian sabab-akibat.

Panilitian anu sanés parantos nunjukkeun yén teu aya pangaruh tina kecerdasan global orok. Leres aranjeunna nunjukkeun a trend turunna perhatian, mémori visual, kapasitas pikeun analisis sareng integrasi. Salaku tambahan kana kacenderungan hiperexcitability di nonoman anu kakeunaan ganja dina fase intrauterine. Panilitian sanés nunjukkeun henteu aya parobihan dina intél atanapi tingkah laku.

Di sisi anu sanésna, pangaruh panggunaan ganja ku ibu nalika kakandungan nyaéta kirang jelas nalika ngeunaan kinerja sakola.

Panilitian sanés ngeunaan cannabinoid 


Panilitian sateuacanna anu urang namina, nunjukkeun yén panggunaan ganja nalika kakandungan aya hubunganana sareng a ningkat résiko kalahiran prématur. Ieu panginten kusabab seuseueurna awéwé anu nganggo ganja nalika kakandungan ogé nganggo zat sanés, sapertos bako, alkohol, sareng opioid.

Salah sahiji motivasi anu sumebar di Kanada, kusabab panggunaan ganja mangrupikeun hukum, pikeun ibu-ibu nyaéta ganja tiasa dianggo pikeun ngubaran lieur énjing. Pangalaman anu béda mastikeun ieu kanyataan, nyababkeun awéwé hamil ku épisode parna seueul pikeun meakeun ganja. Konsumsi biasana dilakukeun ku cara dihuapan. Ieu nyingkahan karusakan pembakaran, upami diduam.

Kanyataanna nyaéta panggunaan ganja pikeun ibu hamil sareng laktasi teu acan, dugi ka ayeuna, dianalisis sacara jero. Panaliti nganggap hal éta penting pisan, siga langkung seueur panilitian ngeunaan cannabinoids sareng konsumsi janten langkung ditarima sacara sosial, hasilna didamel umum, supados awéwé langkung saé.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.