Pamakéan internét di bumi: ulah ngalanggar aturan

Internét ngabatesan barudak

Dinten ieu, 17 Mei, éta Dinten Internét Internasional. Ngamangpaatkeun dinten ieu kami hoyong ngobrol kumaha internét mangaruhan barudak sareng kumaha netepkeun wates di bumi.

Urang sadayana terang kauntungan anu dicandak ku internét pikeun kahirupan urang. Kalayan ngan hiji klik urang tiasa gaduh sadayana inpormasi anu dipikahoyong, sareng urang tiasa ngalakukeun hal-hal anu biasa janten fiksi ilmiah. Mangrupikeun dunya anu pinuh ku kamungkinan anu parantos kabuka sateuacan urang.

Barudak ayeuna lahir di jaman dimana internét parantos aya, éta mangrupikeun kanyataan. Internét ngagaduhan seueur manpaat nalika dianggo ku cara anu dikawasa, boh dina kamekaranana sareng pendidikanana, di bumi boh di sakola. Aranjeunna gaduh kaulinan sareng latihan anu sayogi pikeun ngagarap topik anu parantos aranjeunna tingali di kelas, ningkatkeun perhatian barudak hiperaktif atanapi kalayan sumberdaya khusus, ngahibur aranjeunna, ngembangkeun katerampilan téknologi ...

Tapi sadayana ieu tanpa kontrol parental éta tiasa nyababkeun seueur bahaya. Kami kawasa pikeun netepkeun watesan anu diperyogikeun supados manpaatna henteu janten résiko. Kusabab urang moal tiasa nyegah aranjeunna tina kontak sareng internét, urang kedah ngadidik aranjeunna ngagaduhan aturan sareng wates anu jelas. Ieu mangrupikeun bagian tina pendidikanana.

Bahaya Internét dina barudak

Tanpa pengawasan éta tiasa nyababkeun murangkalih anu kecanduan, saraf sareng wajib. Salaku tambahan, aranjeunna tiasa ngaksés bahan anu henteu cocog pikeun murangkalih sapertos jinis, narkoba atanapi kekerasan.

Idéalna nyaéta ngadidik aranjeunna supados aranjeunna tiasa nyanghareupan sagala rupa ancaman anu tiasa dipendakan dina internét.

Kumaha carana ngawatesan murangkalih anjeun nganggo internét

  • Nalika umur umurna, barudak mimiti naros telepon sabab babaturanana ogé ngagaduhan telepon. Upami masih alit teuing anjeun tiasa masihan anjeunna telepon lami, dimana anjeun moal tiasa ngaunduh nanaon atanapi gaduh aksés kana internét. Ku cara ieu anjeun bakal lokasi tanpa résiko anu diperyogikeun ku internét.
  • Di imah teh komputer kedah di a situs katingali.
  • Anu idéal nyaéta atur jadwal ngagunakeun komputer, tablet atanapi telepon sélulér.
  • Ajar aranjeunna ngajaga kecap akses sareng henteu pasihkeun ka saha.
  • Ngajarkeun anjeun henteu nyerat umur anjeun atanapi inpormasi pribadi mana waé, langkung-langkung unggah poto anjeun nyalira.
  • Aktipkeun program kaamanan anu aya pikeun kasus ieu tina kontrol parental. Aranjeunna sacara otomatis ngahalangan aksés kana kontén anu tangtu, ngarékam eusi sareng ngendalikeun waktos anu dianggo. Mesin pencari utama parantos nyayogikeun aplikasi pikeun nyaring eusi, sareng dina telepon sélulér anjeun tiasa nyiptakeun profil anu béda pikeun ngawatesan aplikasi mana anu tiasa atanapi henteu tiasa dianggo. Di handap ieu kami ngantepkeun rekomendasi kami.
  • Mamatahan anjeunna henteu ngajawab pesen ti jalma anu teu dikenal sanajan aranjeunna nyarios yén aranjeunna murangkalih anu sanés.
  • Parios sejarah browsing anjeun sering.
  • Laporkeun kaayaan curiga naon ka pulisi.

budak internét kontrol parental

Alat anu disarankeun pikeun kontrol parental

Kami mamatahan anjeun sababaraha alat anu tiasa ngagampangkeun padamelan pangawasan anjeun.

  • Qustodio. Nyaring halaman sareng kecap pikeun ngalindungan aranjeunna tina eusi anu teu pantes. Anjeun tiasa nyiptakeun seueur profil sakumaha anu dipikahoyong pikeun unggal murangkalih. Éta ogé ngatur waktos aksés kana internét sareng unggal alat, réréncangan online anjeun, aplikasi anu paling sering dianggo ... salah sahiji alat kontrol parental anu paling canggih sareng gampang dianggo.
  • ESET kadali parental. Jelaskeun ka barudak naon anu tiasa aranjeunna laksanakeun. Netepkeun wates waktos kanggo panggunaan, nyanggakeun anjeun ningali dimana budakna iraha waé, anjeun tiasa ningali kontén anu aranjeunna kadatangan ...
  • SosialShield. Upami anjeun prihatin ngeunaan panggunaan média sosial anak anjeun, ieu alat anu anjeun peryogikeun. Kalayan éta anjeun tiasa ngatur sareng ngawaskeun kagiatan anak anjeun sacara langsung.
  • Pager Mobil. Alat ieu parantos dianggo sababaraha kali. Salian ti biasana meungpeuk aplikasi sareng halaman wéb, sareng watesan waktos, éta ogé gunana pikeun ngahalangan fungsi sapertos kaméra, WiFi, telepon… Éta ogé Baguna pikeun ngawaskeun pesen anu nyingsieunan. Upami pesen ditampi ku kecap anu pasti, kolotna nampi peringatan.

Naha émut ... Anu langkung saé tibatan nénjo ka aranjeunna nyaéta ngadidik aranjeunna ngagunakeunana sacara tanggung jawab, ngajar aranjeunna bahaya anu tiasa didamel sareng kumaha cara mendakanana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.