Ngagunakeun psikologi tibalik sareng murangkalih

Budak awéwé ambek teu daék polah.

Aranjeunna condong janten barudak anu paling gelisah, aktip anu henteu resep ngalebetkeun, anu ngagaduhan anu paling parah pikeun nurut kana aturan anu tangtu.

Kalayan panggunaan psikologi tibalik sareng murangkalih urang nampi yén ku naroskeun hal, éta tibalik, ngan anu urang pikahoyong dilakukeun ti mimiti waktos. Salajengna anjeun bakal mendakan kumaha ngagunakeun téknik ieu sareng barudak leutik di bumi.

Naon psikologi tibalik?

Ampir euweuh jalma resep didikte naon anu kedah dilakukeun sareng kumaha carana. Anu dilarang nyaéta anu paling pikaresepeun. Barudak ogé henteu resep dititah ogé, tiasa nunjukkeun sikep anu nangtang sareng nyanghareupan kolotna atanapi déwasa anu sanés. Aranjeunna condong langkung guligah, barudak aktip anu henteu resep ngalebetkeun, anu langkung parah pikeun nurut kana aturan anu tangtu.

Nalika henteu padika anu sanés ngabantosan budakna pikeun nurut, salah sahiji janten bosen ngadebat na tantrums, anjeun tiasa nganggo ieu téhnik paripolah ayeuna, diciptakeun ku psikolog Viktor Frankl. Upami murangkalih nolak ngalakukeun naon anu dipénta, langkung caket kana larangan sareng henteu ngiringan alesan, nerapkeun psikologi tibalik tiasa manpaat.

Prosedur ieu dimaksudkeun pikeun pangaruh kalakuan budak ku cara séhat. Anu anjeun badé lakukeun nyaéta ngawartosan budakna pikeun ngalakukeun anu sabalikna tina naon anu anjeun pikahoyong pikeun dilakukeun ku anjeunna. Ieu mangrupikeun hal anu tiasa rumit, janten éta kedah dilakukeun ku cara anu pas, wijaksana sareng diasimilasi supados henteu ngahasilkeun produk pikeun anak.

Detraktor payuneun téhnik psikologi ieu

Di antara jalma anu yakin yén téknik ieu henteu ngarugikeun budak, anu sanésna, kalebet psikolog, henteu narima éta. Ku cara anu spésifik, aranjeunna tiasa ngémutan panggunaanana, nanging, lumrahna digunakeunana henteu nguntungkeun pamekaran anu saé pikeun budak. Sababaraha manipulasi tiasa ditingali dina cara neraskeun, Kusabab anakna yakin yén anjeunna bertindak nyalira, sareng saleresna kolotna atanapi pangasuhna anu ngantunkeun anjeunna nyandak kaputusan.

Profesional kaséhatan méntal ati-ati yén Pamakéan sering ngagunakeun téhnik ieu tiasa ngahasilkeun rasa sieun, teu aman, handap harga diri sareng konsep diri. Éta panginten dina sababaraha kasus yén nalika budak satuju ngalakukeun naon anu anjeunna leres-leres henteu dipikahoyong, éta henteu kusabab déwasa parantos hasil, éta kusabab murangkalih leres-leres henteu paduli, atanapi di jero anjeunna henteu sapertos teu satuju. Aranjeunna leres-leres aya pendapat anu subyektif.

Dina kasus anu khusus, sareng salaku pilihan terakhir, sapertos saatos nyobian kana cara anu gagal pikeun tuang atanapi mandi, anjeun henteu satuju, panggunaan téhnik ieu tiasa janten sekutu, tapi, Aya opini anu nganggap yén libertad tina budak leutik janten dirina sorangan sareng nyandak kaputusanana sateuacan perkara anu tangtu.

Kumaha nerapkeun psikologi tibalik?

Budak awéwé nutupan ceuli supados henteu nguping paréntah atanapi pendapat.

Barudak anu sesah nurut bakal dititah ngalakukeun sabalikna tina naon anu dipikahoyong dilakukeun.

Psikologi tibalik tiasa dianggo, kusabab résistansi psikologis, nyaéta nunjukkeun ka diri anjeun yén anjeun tiasa ngalakukeun hal-hal pikeun nyalira. Budak anu hoyong olahraga dina kaayaan anu sanés, nalika anjeunna kapaksa atanapi kapaksa ngalakukeun hiji hal, anjeun kedah ngalakukeun anu sabalikna pikeun ngabuktikeun diri sareng batur yén anjeun mandiri sareng tiasa mutuskeun. Barudak milari pendak sareng bakal lepat sarebu kali dina prosés. Saha anu ngalaksanakeun téhnik ieu anjeun kedah nimbangkeun hal-hal ieu:

  • Saha anu ngalaksanakeun psikologi tibalik sareng murangkalih kedah nempatkeun émosi atanapi misteri pikeun narik perhatian, kaseriusan, tegangan sareng ngayakinkeun dina pernyataan anjeun.
  • Upami anjeun ambek atanapi kesel ka anak, éta kedah teras-terasan sapertos kieu sareng éta anak ngarti yén éta lain lulucon atanapi éta henteu cukup penting.
  • Upami anjeun ditantang kana hal naon, sapertos nempatkeun cocooanna dina waktos rékor atanapi mesen kaulinanna habitación , anjeun bakal ningali éta salaku senang.
  • Penting pikeun anu déwasa, pasti bapa atanapi indung, entong tunduh kana tekanan, tong ragu, ragu atanapi robih émutan anjeun. Éta kedah diteraskeun dugi ka tungtungna.
  • Dina kasempetan nalika budak ngalaksanakeun hal-hal anu saé, anu mangrupikeun tujuan utama tina bapa, tiasa diganjar.
  • Salaku trik khusus, dina kaseueuran kasus, Barudak kedah ditingali polah sorangan, boh ku meunang atanapi ku ngalakukeun kasalahan.. Unggal léngkah anu aranjeunna lakukeun nyaéta pikeun diajar.

Conto psikologi tibalik di barudak

Nalika téknik ieu dianggo, anu anjeun lakukeun nyaéta ngajantenkeun anak yakin yén naon anu anjeun pénta nyaéta anu anjeun pikahoyong, padahal éta sabalikna. Upami anjeun hoyong murangkalih tuang teh sayuran sareng anjeunna hoyong kentang goreng, anjeunna bakal dititah tuang kentang goreng, yén sayuran anu pangsaéna bakal didahar. Kalayan barudak anu langkung henteu patuh atanapi kirang tiasa diatur, éta condong dianggo langkung saé. Posisi déwasa kedah ngayakinkeun sareng serius.

Conto anu sanés mangrupikeun murangkalih dibéré dua pilihan pikeun dipilih. Misalna, upami anjeun dibéjakeun yén anjeun tiasa milih tuang pir atanapi apel sareng anjeun milih salah sahiji, éta bakal saé kusabab salah sahiji diantara éta mangrupikeun pilihan anu saé. Nalika budak ditantang, anjeunna kadesek pikeun pakéan dirina gancang-gancang, anjeunna nyandak éta salaku tugas pikeun nyanghareupan sareng biasana ngalaksanakeunana ku dorongan sareng kahoyong. Éta janten a juego napsu.

Sadayana urang hoyong ngaraos bébas sareng ngendalikeun kahirupan urang, janten dina moderat sareng dina waktosna urang tiasa lebet kana pikiran jalma-jalma anu tumuh sareng ngabentuk salaku jalma. Pikeun barudak anu nganalisis sagala rupa pisan, ieu sanés téhnik anu disarankeun. Barudak kedah didangukeun, didukung sareng dipandu ku cara anu leres. Barudak sering kadéngé nyarios yén aranjeunna henteu hoyong ngalakukeun naon-naon, tapi saatos ditolak éta aranjeunna nganggap sieun. Aranjeunna kedah ditulungan tanpa ngawatesan hakekat sareng kapribadianna, sareng dina kasus anu khusus, dimana éta henteu kantos damel pikeun nyarios, ngajelaskeun atanapi mesen aranjeunna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.