Pangiriman HIV ti indung ka orok

Orok indung HIV

Kaseueuran murangkalih anu kaserang HIV katépaan ku indungna, dina anu katelah pangiriman nangtung. Ieu tiasa lumangsung nalika kakandungan, kalahiran atanapi nalika nyusuan. Nyaho ayana panyakit sateuacan kakandungan sareng gaduh kontrol anu cekap tiasa nyegah tina kajantenan ieu. Hayu urang tingali kumaha urang tiasa ngalakukeun nyegah panularan HIV ti indung ka orok.

Naon ari HIV?

Ieu téh mangrupa virus imunodefisiensi manusa. Virus ieu ngancurkeun sél tangtu sistim imun, laun-laun ngalemahkeunana. Sistem imun urang ngajagi awak urang sareng tanpa aya panyalindungan éta awak langkung rentan ka kaserang jinis inféksi anu serius pisan.

Dinten ayeuna teu aya ubarna Tapi aya pangobatan pikeun ningkatkeun kualitas hirup anjeun sareng ngirangan panyebaran. Kaseueuran jalma anu ngagaduhan HIV sareng henteu diubaran tungtungna maot, sabab éta panyaringan penting pisan pikeun tiasa ngubaranana.

Naon bedana HIV sareng AIDS?

Aranjeunna henteu sami. The AIDS nyaéta Sindrom Kakurangan Kekebalan anu Diaku. Dupi anjeunna Hasil HIV dina fase paling parah na, nalika jumlah sél CD4 (sél anu penting pisan dina sistem imun) lemah pisan, sahingga teu mungkin pikeun mayungan nyalira tina panyakit sareng inféksi. Pikeun ngagaduhan AIDS anjeun kedah ngagaduhan HIV, tapi gaduh HIV sanés hartosna anjeun kaserang AIDS.

Ngagaduhan HIV hartosna anjeun parantos kakeunaan virus sareng anjeun ngaleuleuskeun sistim imunitas anjeun tanpa kaserang AIDS. Jalma anu ngagaduhan HIV tiasa hirup panjang sareng séhat kalayan pangobatan anu leres. Ieu sababna tés skrining penting pisan.

Kumaha sumebarna HIV?

HIV nular ngaliwatan mani, getih, susu ibu, sareng sékrési heunceut. Nyaéta, éta dikirimkeun ngalangkungan séks, getih atanapi jalur nangtung (indung-orok). Éta henteu dikirimkeun liwat ciduh atanapi ngalangkungan hawa sakumaha anu dipercaya, atanapi henteu ogé dikirimkeun najis, kesang, cikiih atanapi cai panon.

Ngalangkungan 3 jalur ieu yén HIV lebet kana aliran getih sareng mimiti nyerang sistim imun, khususna sél CD4 anu urang tingali tadi. Éta lebet kana aranjeunna ku ngenalkeun matérial genetikna ngarah ngalobaan sareng nyebar ka sél anu sanés.

Ibu-ibu HIV

Naha anjeun tiasa ngagaduhan orok anu séhat salaku indung anu kaserang HIV?

Upami mungkin. Numutkeun ka WHO, persentase pangiriman nangtung tina ibu-ibu anu gaduh HIV ka orokna tanpa perlakuan nyaéta 15 dugi 45%. Kalayan perlakuan antiretroviral anu cekap, angka ieu turun janten 1-2%.. Éta ogé ningkatkeun kaséhatan indung sareng orok sareng nyegah komplikasi nalika kakandungan sareng ngalahirkeun.

Disarankeun dina kasus ieu yén pangiriman ku bagian sesar, kumargi kalahiran alami nempatkeun orok dina kontak sareng cairan ti indung anu tiasa nginféksi anjeunna. Dokter bakal nyandak tindakan anu diperlukeun supados henteu kajantenan, salian ti pangobatan bakal nyingkahan komplikasi anu mungkin. Salaku tambahan, orok dibéré pangobatan anti-HIV salami minggu-minggu mimiti hirupna pikeun ngirangan ngirangan résiko paparan virus nalika nganteurkeun.

Sakumaha anu parantos urang tingali dina bentuk inféksi, susu ibu mangrupikeun salah sahiji. Éta sababna dina kasus ieu laktasi artifisial disarankeun. Upami anjeun milari orok, langkung saé diperiksa pikeun HIV. Urang tiasa gaduh virus sareng teu gaduh gejala naon-naon, janten hiji-hijina cara pikeun terang nyaéta ku tés.

Pencegahan penting pisan

Pencegahan penting pisan pikeun nyalindungan diri tina HIV. Ieu ngabutuhkeun inpormasi seksual langkung seueur ngeunaan résiko katerap panyakit anu ditularkeun séksual upami kondom henteu dianggo, nyingkahan kakandungan sareng perlakuan anu teu dihoyongkeun pikeun jalma anu ngagaduhan.

Urang kedah kaleungitan kasieunan nyandak tes HIV. Hatur nuhun ka aranjeunna urang henteu ngan ukur nyalametkeun kahirupan urang, tapi ogé kahirupan jalma-jalma anu urang kakeunaan sareng ogé nyegah murangkalih urang kaserang akibatna, nyegah tina nyebarkeun.

Kusabab émut ... diagnosis mimiti tiasa ngahemat nyawa anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.