Kasakit dental di murangkalih, kumaha carana nyingkahanana

Budak awéwé di dokter gigi

Sanaos sigana henteu dipikaresep, barudak tiasa ngagaduhan panyakit gigi ti leuleutik keneh. Éta mangrupikeun hal anu biasa, panginten éta kusabab aranjeunna alit atanapi kusabab éta masih gaduh huntu susu, barudak henteu kedah perawatan gigi. Sareng ieu mangrupikeun kalepatan anu umum anu tiasa dihindari ku ngan ukur sababaraha perawatan dasar. Kabersihan gigi kedah janten bagian tina rutinitas barudak, sahingga, panyakit sareng masalah tiasa dicegah di payun.

Nalika ngeunaan barudak, 3 masalah nyaéta masalah anu paling sering lumangsung. Sababaraha masalah ieu henteu tiasa disingkahan ku kabiasaan anu hadé, tapi, ngurus kaséhatan lisan kedah dimimitian ti budak. Urang bade marios naon ieu 3 masalah utami, sareng naon anu tiasa dilakukeun ku kolotna pikeun nyingkahanana.

Rongga

Rongga tiasa ngembangkeun ampir dina sagala umur, nyatana, aya anu disebut "buruk gigi botol." Rongga ieu biasana muncul salaku hasil tina asupan kadaharan anu beunghar gula sapertos susu, jus buah atanapi inuman gula. Nalika rongga muncul dina murangkalih, konsékuansi jangka panjang tiasa signifikan.

Jenis masalah gigi ieu nyababkeun nyeri sareng buruk bagéan na, anu tiasa hartosna yén ékstraksi perlu. Ieu di barudak anu masih teu ngagaduhan huntu akhir, tiasa nyababkeun jinis masalah sapertos oklusi atanapi posisi gigi.

Cara pikeun nyingkahan penampilan rongga nyaéta ngalangkungan kabiasaan kabersihan gigi anu saé. Penting pikeun ngenalkeun meresihan waos ka murangkalih ti alit pisan. Ngagunakeun alat cocog pikeun unggal umur, anjeun bakal tiasa ngajaga huntu barudak dina kaayaan anu leres. Salaku tambahan, penting pikeun ngalaksanakeun tinjauan périodik, ku cara ieu, para profesional bakal tiasa ngadeteksi naon waé masalah dina waktosna.

Gumpalan dina sungut, trauma waos

Trauma dental di murangkalih

Éta mangrupikeun hal anu biasana sering kajadian, barudak condong murag sering pisan. Nalika aranjeunna alit, murangkalih henteu gaduh réfléksi pikeun ngajaga raray nalika badé murag, sahingga dina sababaraha waktos, aranjeunna keuna kana taneuh ku sungutna. Ieu tiasa nyababkeun trauma huntu kalayan tingkat tingkat parah. Upami niupna kuat pisan sareng murangkalihna leungiteun waos orok, réimplantasi biasana henteu dilaksanakeun.

Nanging, éta penting buka spesialis ngarah tiasa mariksa naha potongan parantos murag atanapi upami, sabalikna, éta parantos nyarap dina tulang. Dina hal ieu, waos henteu biasana dipasang deui sabab waos akhir biasana handapeunna. Naon anu dilakukeun ku para spesialis sacara périodik parios yén niupanana henteu mangaruhan potongan akhir ku cara naon waé.

Tapi tiasa ogé kajadian yén budak leungiteun huntu akhir, dina hal ieu, anu kedah anjeun lakukeun nyaéta ngajaga waos dina sérum fisiologis atanapi, gagal éta, dina susu. Anjeun kedah nyandak anak anjeun ka dokter gigi gancang-gancang, ngarah tiasa reimplant huntu anjeun sorangan gancang-gancang.

Upami putra atanapi putri anjeun murag sareng nyeri sungutna, anjeun kedahna buka dokter gigi anjeun supados anjeun tiasa nganilai jurus. Ngabersihan daérah ogé ku cai sareng upami aya perdarahan, oléskeun tekanan kanggo ngirangan.

Oklusi huntu goréng

Oklusi gigi ngarujuk kana bentuk sareng hubungan antara huntu nalika rahang dina kaayaan istirahat. Dina hal ieu, maloklusi hartosna yén ngegel henteu leres-leres dijantenkeun, salaku akibat tina sababaraha robih dina posisi huntu.

Masalah ieu tiasa nyababkeun yén dina jangka panjang, aranjeunna muncul masalah dental anu gedé sareng langkung serius. Janten penting pisan pikeun ngadeteksi dina waktosna pikeun tiasa menerkeun éta. Dina kasus murangkalih, kamungkinan ngabenerkeun kacamatan langkung saé sareng kasempetan gedé pikeun hasil.

Kasakit periodontal di barudak

Salaku tambahan kana 3 masalah ieu anu paling umum di barudak, kabersihan gigi anu goréng tiasa nyababkeun jenis panyakit sanés sareng masalah permén karét anu langkung serius. Penumpukan plak tiasa nyababkeun masalah sakumaha seriusna panyakit periodontal, kalebet gingivitis sareng periodontitis.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.