parenting hormat

parenting hormat

Ayeuna aya sababaraha jinis parenting sareng anu ngamungkinkeun kolotna kéngingkeun inpormasi anu penting pisan ngeunaan perawatan budak. Hal anu dugi teu sababaraha taun ka pengker éta unthinkable, sabab peran pisan husus ditangtukeun dina kulawarga. Indung éta jalma anu asih ngurus barudak, anu umumna digedékeun overprotected.

Sarta di sisi séjén éta inohong bapana, indungna ketat tur buritan anu jawab mawa duit ka imah, tanpa stopping panjang teuing pikeun meunangkeun uninga kapribadian barudak. Hiji hal anu undoubtedly ditandaan hubungan indungna-anak kolot jeung barudak pikeun dekade. Sabab éta pisan kompléks pikeun ngadegkeun hubungan antara kolot jeung barudak lamun bapana éta inohong otoritas jeung putra éta batur kanyahoan.

Naon ari kolot anu hormat?

Masalah utama jeung jalan beternak dekade kaliwat éta yén barudak teu diwenangkeun pikeun neuleuman émosi maranéhanana salaku mahluk individu. Saolah-olah maranéhna lain jalma kalawan kamampuhan sorangan, Saolah-olah éta barang-barang anu dina sababaraha kasus sigana sapertos warga kelas dua, dasarna tanpa hak. Éta kumaha éta tradisional, tapi untungna adat robah. Kiwari, kolot aub jeung barudak bisa ngamekarkeun kapribadian maranéhanana.

Ngahormatan parenting dumasar kana ieu, dina granting barudak kaahlian diperlukeun pikeun neuleuman, nyaho tur ngatur émosi maranéhna. Alat anu bakal ngamungkinkeun aranjeunna mekar sacara efektif di lingkunganana, ngalangkungan nilai-nilai sapertos empati, hormat, loma atanapi kamampuan pikeun nyanghareupan kasusah kahirupan. Alat dasar pikeun masa depan generasi anu tiasa ngalakukeun hal-hal anu hébat.

Kolot anu hormat dumasar kana 4 pilar dasar

  • sadia pikeun barudak. Tapi teu dina cara ephemeral, tapi pikeun hadir dina unggal moment tumuwuhna maranéhanana. Ngabagikeun moments kualitas, tanpa distractions kawas telepon, sabab sadia hartina museurkeun sakabeh perhatian Anjeun ka anak dina waktu éta pisan.
  • Janten tiasa diaksés. Seueur kolot ngawadul yén murangkalih rumaja atanapi déwasa henteu percanten ka aranjeunna sareng ieu kusabab masalah aksés di budak leutik. Lamun anak boga masalah, euweuh urusan kumaha leutik eta bisa sigana, manéhna perlu rujukan sawawa na nanya ka manéhna naon manéhna perlu, kumaha anjeun bisa mantuan manéhna atawa naon bisa Anjeun pigawé pikeun nyieun manéhna ngarasa leuwih alus. Anu diaksés, naon anu henteu, nyaéta ngaréspon ceurik kalayan frasa motong atanapi henteu masihan pentingna kana parasaanana.
  • kecerdasan émosional. Ngembangkeun kecerdasan emosi mangrupakeun konci pikeun parenting hormat. Barudak kedah terang naon émosina, supados tiasa ngaidentipikasi aranjeunna kalayan leres sareng ngatur aranjeunna saluyu unggal waktos.
  • Hormat pangabutuh barudak. Dina dunya anu gancang-gancang, kabutuhan budak leutik sering ditingali. Naon anu nyababkeun aranjeunna janten pikasieuneun, tanpa rasa milik, kalayan kompleks inferioritas sabab henteu ngarasa penting pikeun jalma anu paling penting pikeun aranjeunna.

Pamustunganana, parenting hormat dumasar kana ngantep anak ngajajah kapribadianna sorangan sareng pituduh anjeunna dina éta supados anjeunna ngahontal versi anu pangsaéna pikeun dirina. Ieu sanés ngeunaan ngantepkeun aranjeunna ngalakukeun naon anu dipikahoyong, sabab murangkalih peryogi anu ngajar aranjeunna naon anu saé sareng anu henteu. Tapi aranjeunna ogé peryogi kabébasan pikeun ngembangkeun kapribadianna, ngajalajah sareng ngamangpaatkeunana pikeun terang saha aranjeunna leres-leres.

Ngan lajeng aranjeunna tiasa tumuwuh sarta jadi sawawa fungsi pinuh. Kalawan kapasitas pikeun ngaréngsékeun pasualan-pasualan anu baris timbul dina kahirupan. Kalayan empati nempatkeun diri anjeun dina tempat batur, kalayan hormat ka sadaya mahluk hirup. Éta mangrupikeun dasar pikeun ngadidik anu hormat, cara ngabantosan murangkalih ningkatkeun dunya ku kamampuanana, tibatan ngajantenkeun aranjeunna pas kana dunya anu henteu nganggap aranjeunna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.