Pencegahan mononukleosis tepa dina murangkalih

Ngagambar budak lalaki dina ranjang, gering mononucleosis.

Titik penting pikeun nyegah nyaéta ngahubungi kontak langsung ku ciduh sareng jalma anu katépaan.

Sanaos mononukleosis henteu utamina kajantenan di murangkalih, persentase anu kapangaruhan pantes diagnosis anu cekap, sareng dina hal ieu, pencegahan anu ketat sareng paling rumit, anu dasarna bakal gumantung ka kolot sareng guru. Salajengna urang bade terang aspek-aspek penting pikeun nyegah panyakit ieu.

Naon ari mononukleosis?

Panyakit mononucleosis atanapi kissing mangrupikeun panyakit viral anu nyababkeun ngarareunah sareng biasana salami sababaraha minggu. . Gejala na mirip sareng a plu Nanging, konvensional, henteu nutupan tingkat pangaruh tina organisme. Organ tempat ayana masalah masalah nyaéta beuheung. Kelenjar getah bening sareng tikoro ruksak, ngabareuhan, sareng jalmi kaserang ku kakeueung sareng suhu naék naék. Sateuacan gejala ieu henteu kedah ngantosan sareng ngawartosan pediatrik.

Panyakit ieu dikirimkeun ngaliwatan ciduh, tapi ku kontak anu jelas. Ruteu inféksi sanésna ku transfusi tina sangre atanapi nalika ngalahirkeun, sanaos anu terakhir jarang. Dinten ayeuna teu aya vaksin pikeun nungkulan panyakit ieu. Di barudak éta henteu umum, sareng anu sangsara biasana henteu nunjukkeun gejala atanapi ampir teu penting. Anu paling kapangaruhan mangrupikeun nonoman antara umur 14 sareng 17 taun.

Gejala sareng pencegahan

Budak muriang ngagolér dina dipan, katépaan mononukleosis.

Panyakit mononukleosis atanapi nyium mangrupikeun panyakit viral, sami sareng flu konvensional.

Budak anu mononukleosis bakal ngaraos handap, ku nyeri tikoro, teu ngarareunah dina sendi sareng beuteung, kalayan kamungkinan konjungtivitis sareng gejala anu sanés. Cara pencegahan utama sateuacan ieu panyakit henteu ngalaman kontak liwat ciduh sareng jalma anu katépaan, atanapi parabot toél anu parantos dianggo ku aranjeunna.

Awéwé hamil sareng jalma anu gaduh pertahanan low kusabab panyawat atanapi alesan sanésna kedah ati-ati pisan. Saran pikeun barudak kedah pancegahan nalika maén sareng murangkalih anu sanés sareng angkat ka tempat anu seueur amigosNya, sakola, taman ..., utamina dina fase awal inféksi. Éta ogé penting pikeun ngumbah leungeun sababaraha kali sareng ngajaga kabersihan anu pas.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.