Pendidikan kasetaraan: sanés bajak laut ogé putri

Barudak kostum

Kasempetan anu sami antara génder mangrupikeun salah sahiji klaim anu aya dina sadaya manifos tina Poé internasional Awewe urang.

Masarakat ayeuna masih kénéh ngiringan seueur faktor anu ngahambat kamekaran pinuh awéwé: henteu sami sasarengan, kekerasan gender, kurang tanggung jawab babarengan dina padamelan bumi, jsb.

Mastikeun kasempetan anu sami pikeun awéwé hartosna pindah ka masarakat langkung demokratis sareng ngamajukeun a modél sosial dumasar kana jalma sareng sanés jinisna.

Pendidikan kasetaraan dimimitian di bumi

Kadang-kadang, salaku kolot, urang henteu sadar yén kalungguhan anu urang pasihkeun ka murangkalih urang sareng nilai-nilai anu urang kirimkeun ka aranjeunna aranjeunna henteu ngadidik sasaruaan. Ieu pisan sabab éta naon kami parantos ngainternalisasi ti saprak budak. Pikeun conto tombol:

  • Naon mojang geulis, anjeun putri!
  • Putri, tong teuing maén kotor.
  • Ati-ati, anjeun bakal kotor.
  • Budak lalaki ulah Ceurik.
  • Janten lalaki.
  • Perawat? Upami karir budak awéwé.
  • Anjeun lumpat siga budak awéwé.

Orok lalaki sareng orok awéwé

Lalaki atawa awewe. Perlakuan sareng ekspektasi anu béda

Perlakuan diferensial ieu dimimitian nalika kakandungan, ngan nalika urang terang kelamin anak urang kahareup. Kami mimiti mikirkeun kamarna sareng baju na, warna pink atanapi pastel tangtosna pikeun budak awéwé. Nada biru atanapi caang pikeun barudak.

Naon anu urang ngarepkeun (malah teu sadar) ti mojang?

Kami ngarepkeun budak awéwé anu amis, geulis sareng tenang, siga putri dongeng. Éta aranjeunna resep maén imah sareng dapur sareng bonéka na. Resep ngagem kongkorong sareng pinggel. Jaga penampilan anjeun sareng janten genit. Sareng latihan balét, skating atanapi senam artistik. Di budak awéwé, éta biasana dimaksimalkeun sénsitip, sayang sareng kataatan.

Naon anu urang ngarepkeun ti murangkalih?

Dupi abdi aktip, kuat sareng wani, siga bajak laut. Kalayan kaparigelan maén bal (Ayah naon anu henteu kantos angen-angen ngeunaan gaduh bintang sepak bola di bumi?). Pujian olahraga, mobil, motor sareng pilem aksi. Pikeun lalaki urang nguatkeun kakuatan, bahkan sacara teu langsung, kalapa, mandiri sareng agrésip.

Numutkeun ka para ahli teu aya jinis arguméntasi biologis anu ngajelaskeun rupa-rupa ieu.

Barudak ulin

Kumaha urang tiasa ngadidik barudak urang dina sasaruaan?

Budak lalaki sareng budak awéwé kéngingkeun idéntitas pribadi na ku interaksi sareng lingkunganana.

Barudak urang kedah ngaraos bebas nganyatakeun sareng milih karesep sareng karesepna. Kelamin henteu kedah janten kondisionér dina sagala kaayaan. Masing-masing anak urang, naha éta budak lalaki atanapi awéwé, mangrupikeun jalma leutik anu unik. Henteu sadaya budak lalaki sami, sareng ogé henteu ogé awéwé. Éta jelas! Henteu sadaya budak awéwé hoyong janten putri, sareng teu sadaya budak hoyong janten bajak laut.

Naon anu urang tiasa laksanakeun di bumi pikeun ngamajukeun pendidikan dina kasetaraan?

  • Éta penting pisan diterangkeun ku conto.
  • Kabur tina basa jeung kabiasaan sexist dina dinten urang ka dinten.
  • Jaga jinis cocooan sareng carita yén urang nawiskeun aranjeunna. Ajak jinis cocooan anu ningkatkeun imajinasi, kréativitas, pendidikan émosional sareng pamikiran logis.
  • Mésér baju nyaman sareng unisex.
  • Ngadamel a sebaran adil tina tugas rumah tangga sareng kawajiban.
  • Ngubaran barudak urang di gumantung kana umur sareng idiosyncrasy anjeun, henteu dumasar kana jenis kelamin anjeun.

Upami anjeun resep kana topik ieu, kuring nyarankeun buku na Boh putri boh bajak laut. Buku pikeun ngadidik budak lalaki sareng awéwé dina kabébasan »(Eumo Editorial, 2016). Pangarangna, Nuria Solsona, mangrupikeun profésor fisika sareng panalungtik dina coed pendidikan. Dina buku ieu, anjeunna nampilkeun tungtunan sareng stratégi anu narik pisan pikeun pendidikan dina sasaruaan, dina waktos anu sanés dina kamekaran murangkalih, nyingkahan stéréotip séksis.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.