Puting peureup

wanoja hamil ku payudara peurih

Nalika awéwé janten hamil anjeunna tiasa ngalaman seueur kanyamanan, ti seueul dina énjing, dugi ka keram atanapi nyeri dina tonggong sareng suku, tapi ogé anjeun tiasa kéngingkeun pentil anu leres. Dada sareng pentil mimiti robih kanggo nyusu, dada janten langkung ageung sareng pentil sareng areol ageung sareng warnana langkung poek.

Kumaha payudara anjeun tumuh seueur, kulit di daérah ieu, anu cukup sénsitip, sumebar sareng tiasa nyababkeun peurih anu ngaganggu sareng teras-terasan. Salah sahiji cara anjeun kedah ngarengsekeunana sareng henteu peurih pisan nyaéta ku hidrasi dada sareng pentil anjeun maksimal.

Di pasar aya sababaraha krim anu tiasa anjeun pasang dina nipples anjeun iraha anjeun ngaraos nyeri. Éta sayogi di konter sareng anjeun tiasa mendakannana di apoték. Entong hariwang ngeunaan bahan-bahan anu biasana henteu ngabahayakeun, tapi upami anjeun hoyong langkung tenang anjeun tiasa teras-terasan naroskeun ka dokter.

oge aya pelembab (losion awak) kalayan vitamin E anu saé pisan diterapkeun saatos mandi sabab éta bakal ngabantosan anjeun ngagaduhan kulit anu langkung fleksibel sahingga nyegah kulit tina narik teuing sareng peurih. Éta ogé penting pisan pikeun anjeun nyingkahan panggunaan lawon anu ngaganggu sapertos wol atanapi campuran tekstur.

awéwé hamil ku puting peurih

Tapi upami iraha wae anjeun perhatoskeun yén dina pentil anjeun atanapi dina payu anjeun mimiti gaduh baruntus sareng anjeun ogé ngagaduhan nyeri dina hiji puting atanapi duanana, maka anjeun bakal kedah langsung ka dokter kusabab éta tiasa janten inféksi atanapi papilloma intraduktor (anu sanaos henteu kanker, kedah diubaran). Dina kasempetan anu sanés, upami puting nyumputkeun cairan anu poék atanapi getih, éta tiasa janten tanda kanker, janten penting pisan pikeun langsung ningali dokter dina tanda anu pangleutikna. Langkung saé nyegah!

Tapi ku kituna anjeun tiasa ngartos sakedik deui ngeunaan topik ieu, kuring hoyong milarian puting peurih nalika kakandungan.

Tulisan anu aya hubunganana:
Perawatan awak anu anjeun kedah gaduh nalika kakandungan

Gatel dina dada nalika kakandungan

Upami anjeun hamil anjeun bakal sadar yén anjeun ngalaman seueur parobihan dina awak anjeun. Anjeun tiasa ngaraos gumbira pisan sabab anjeun bakal janten indung, tapi sababaraha gejala kakandungan tiasa rada teu raoseun ... sareng ieu mangrupikeun kanyataan anu henteu sadayana nyarios, tapi yén sadaya ibu hamil ngalaman.

Salah sahiji gejala nyaéta salah sahiji anu urang ngubaran ayeuna, pentil peurih nalika kakandungan. Ieu mangrupikeun gejala anu tiasa ngantepkeun anjeun terang yén anjeun reuneuh atanapi éta bakal parah kusabab kaayaan anjeun maju. Upami ieu kajantenan ka anjeun, normal yén anjeun hoyong terang kunaon éta kajantenan sareng kumaha ngubaran teu ngarareunah samentawis ieu.

Naha pentil peureut nalika kakandungan?

Puting peurih nalika kakandungan tiasa seueur alesan, tapi anu paling penting nyaéta kusabab parobihan kadar hormon nalika kakandungan. Salaku tambahan kana itchiness, anjeun ogé tiasa ngaraos puting anjeun nyeri, yén anjeun ngagaduhan parasaan beurat dina dada anjeun sareng malahan puting anjeun ngalegaan sareng mimiti tumuh.

Ieu lumangsung kusabab nalika kakandungan ningkat aliran getih kana dada sareng pentil anjeun tiasa nyeri sabab langkung peka tina kanaékan hormon. Tiasa ogé saatos némpél atanapi ngarangsang aranjeunna nalika hubungan séks, anjeun tiasa ngaraos rada tingling.

awéwé hamil ku puting peurih

Puting peurih mangrupikeun masalah anu biasa

Puting peurih dina dada mangrupikeun masalah anu sering dilakukeun nalika kakandungan. Anjeun tiasa perhatoskeun yén puting anjeun ujug-ujug mimiti peurih, sareng ieu tiasa kajantenan upami anjeun aya di tempat umum (hal anu tiasa nyababkeun kaayaan anu ngerakeun pisan, utamina upami anjeun gaduh dorongan ngagéser).

Pentil anjeun tumuh sareng ngagedéan pikeun nyiapkeun anjeun anu tiasa nyusuan orok anjeun saatos lahir. Éta malah sigana anjeun mimiti ningali kumaha tanda manteng munggaran muncul di daérah dada.

Nalika anjeun ngahontal tungtung kakandungan, payu anjeun tiasa langkung ageung tibatan anu biasa dugi ka ayeuna sareng peurih tiasa janten bener-bener ngaganggu. Nalika kulit bentang di daérah anu sanés dina awak, anjeun panginten aya perhatosan anu gatel di daérah sanés ogé.

Tulisan anu aya hubunganana:
Retak dina pentil. Entong ngantep aranjeunna mérés nyusuan anjeun!

Kumaha carana ngungkulan pentil peurih nalika kakandungan

Tapi henteu sadayana mangrupikeun berita anu goréng, anjeun kedah terang yén aya sababaraha trik supados gatal henteu ngaganggu anjeun pisan, sadaya relief anu anjeun tiasa piken bakal ditampi. Upami anjeun hoyong ngahontal hasil anu saé, anjeun kedah ngalebetkeun tips ieu kanggo ngagaduhan kulit anu séhat sareng séhat sepanjang waktos.

  • Anggo losion anu saé. Entong tipayun kanggo nanem modal dina losion anu ngandung vitamin E atanapi lidah buaya. Pastikeun anjeun henteu nganggo krim atanapi losion anu ngandung alkohol atanapi naon waé jinis seungit sabab tiasa serius ngairitasi kulit anjeun. Bahan kimia henteu saé pikeun awak anjeun sareng tiasa garing kulit. Anggo losion sapopoé salaku bagian tina rutinitas kageulisan anjeun.
  • Anggo pelembab. Waktos anu pangsaéna pikeun kéngingkeun pelembab anjeun langsung saatos anjeun kaluar tina mandi atanapi pancuran. Ku cara kieu, anjeun bakal tiasa nahan beueus dina kulit anjeun langkung lami. Anjeun ogé tiasa nganggo pelembab nalika diasah énjing-énjing sareng sateuacan bobo, janten anjeun bakal ngagaduhan kulit sareng nipples anjeun hampang.
  • Anggo jelly minyak bumi sakedik-sakedik. Upami anjeun perhatoskeun yén pentil anjeun henteu cukup lemes sareng peurih, anjeun tiasa nganggo sakedik jeli minyak bumi pikeun nambihan kalembaban tambahan. Anjeun kedah masihan pentil sareng Vaseline sababaraha kali sapoé, janten anjeun bakal ngagaduhan pentil anu langkung lemes sareng aranjeunna bakal kirang gatel.
  • Nyingkahan sabun anu ngandung bahan kimia kasar atanapi parfum. Dina kakandungan kulit anjeun bakal langkung sénsitip janten anjeun kedah nganggo detérjen tanpa parfum sareng nganggo sabun kanggo kulit anu lemes boh pikeun baju anjeun sareng langsung dioleskeun kana awak.

Naon trik anjeun pikeun meringankeun puting peurih nalika hamil?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

14 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   carla cenahna

    Halo!! Kuring gaduh seueur puting peurih Kuring gaduh waktos reureuh 8 dinten Abdi nyandak dua tés tapi éta négatip kuring henteu terang naon anu kuring pikir sabab kuring gaduh sadayana gejala kakandungan punten Abdi peryogi bantosan! 1

    1.    Ascen Jiménez cenahna

      Hai Carla, langkung saé anjeun parios ka dokter anjeun. Untung!

  2.   Claudia cenahna

    Halo, kuring telat 4 dinten. Abdi gaduh 4 dinten ngaluarkeun getih sakedik ... warna coklat sareng sakedik kram ... kuring bobo pisan ..
    Abdi nyeri dina pentil ... panginten aranjeunna hamil

  3.   Laura cenahna

    Halo, kuring sakedik preokupada kuring gaduh waktos reureuh 7 dinten kuring nyandak tés 3 dinten telat anu balik négatip sareng kuring ngagaduhan 3 dinten beureum pisan sareng sakedik debit anu moncorong, kuring gaduh gejala kumaha nalika kuring bangun tina lungguh éta ngaleungitkeun sirah dimana-mana sareng nyeri dina ovarium sareng ayeuna dimimitian ku peurih dina pentil. Naha éta tiasa janten sabab kakandungan? Anjeun milarian pasangan kuring sareng kuring sareng ngagaduhan hubungan anu langkung teu dijaga.

  4.   Angelo cenahna

    Nuhun kana inpo na, hiji waé milarian di Google sareng éta téh Bkn nalika anjeun mendakan solusi, kabogoh kuring hamil 4 bulan sareng tos gatel janten urang bakal nyobian salah sahiji krim.
    Nuhun kana inpo na 🙂

  5.   Viviana cenahna

    Halo. Kuring henteu pernah nyangka yén janten hamil tiasa janten teu raoseun bahkan teu kaampeuh. Kuring henteu bobo wengi dina kahariwang GRE sareng sababaraha kali kuring kedah ka kamar mandi; Puting kuring peurih teu kaampeuh sanaos kuring nganggo krim saatos mandi, payu kuring nyeri dugi ka ngantep kuring bobo, kuring seueul sababaraha kali sapoé sareng anjeunna boro-boro sabar pikeun tuangeun naon waé, anu paling parah nyaéta kuring kedah damel. Kuring ngan ukur gaduh sasasih deui sareng kuring lirén damel dugi orok yuswa sababaraha taun, tapi ayeuna kuring kedah ngalaksanakeunana pikeun méréskeun sababaraha hal sateuacan kuring angkat (sareng ngarobih nagara) sareng anu leres mah kuring tiasa ngalakukeun sakedik sareng nanaon kusabab Abdi parah pisan. Sareng nembé 7 minggu! Abdi henteu terang kumaha kuring bakal tiasa tahan 8 bulan deui sapertos kieu.

  6.   Selva cenahna

    Halo Aranjeunna hirup! Awalna kuring ogé resep ka anjeun, kuring henteu tiasa ngaraosan kakandungan kusabab kuring asa parah pisan ... Tapi saatos 10 minggu kapayun lieur kalangkung, kuring masih keneh pusing, pikasebeleun sareng kuring hésé bobo kusabab indit ka kamar mandi, sareng dada kuring peurih, tapi kuring langkung saé tibatan mimitina. Abdi parantos 14 minggu, sareng kuring mimiti mikaresep (kuring parantos gaduh sakedik beuteung) sareng kuring henteu ceurik. Janten tenang, sadaya gangguan éta pasti bakal sirna sareng anjeun bakal tiasa mikaresep ngabandungan orok anjeun dina beuteung anjeun. Tapi awalna kuring sangsara! Panginten éta bakal sapertos kieu sepanjang waktos, abdi parantos hoyong bunuh diri hahahaha

  7.   irma cenahna

    Halo sababaraha dinten ka pengker kuring ngaraos nyeri dina dada urang, peurih tango sareng kuring ngaraos beuteung ngabareuhan sakedik ngegel, aturan mami teu acan muncul tapi ieu henteu pernah kajantenan kuring, éta bakal ngabantosan kuring

    1.    Maria Jose Roldan cenahna

      Halo Irma, upami anjeun pikir éta henteu normal, buka dokter anjeun. Salam!

  8.   Sandra cenahna

    Halo, kuring hamil 5 bulan sareng kuring hoyong dipasihan ubar pikeun payudara, éta masihan kuring seueur tuang.

  9.   Tatiana cenahna

    Hal anu paling indah ngeunaan keibuan nyaéta ngaraoskeun orok anjeun pindah. Kuring henteu terang kuring hamil saprak kuring ngalaman ovarium polikistik sareng période kuring henteu teratur pisan. Sareng nalika kuring terang haté kuring, kabagjaan supados anjeun resep kakandungan anjeun sabab éta mangrupikeun hal anu paling éndah dina kahirupan, kuring parantos gaduh 7 bulan, anu saé pisan. Aya rasa teu raoseun, leres, tapi kapuasan janten indung unik sareng ngajantenkeun anjeun hilap sagala gangguan. Wilujeng sareng ngambung ka sadayana?

  10.   baruntung cenahna

    Halo, kuring umur 38 taun, kuring parantos dioperasikeun salami 9 taun sareng kuring seueur ngait dina dada.

  11.   MARIA GUADALUPE MAGAÑA JAIME cenahna

    HELLO SELASA SILAPUN Naon Kamungkinan Anu Kuring Nyandung Upami Kuring parantos Ngerjakeun 10 Taun Tiasa Kamungkinan Kuring Bakal Ngandung sareng Naon Kamungkinan Kuring

  12.   kembang anna laura cenahna

    Abdi henteu acan turun ti 18 bulan, saur anjeun kuring hamil?