Naha ngorondang penting dina orok?

ngarayap

Sakitar 8 bulan orok anjeun parantos linggih sareng nunjukkeun minat anu langkung seueur kana naon anu langkung jauh. Dupi anjeunna jaman ngorondang, nalika anjeun mendakan yén anjeun tiasa ngalih nyalira. Ieu panggung penting Dina kamekaranana. Orok ngarayap langkung terang awakna, gerak langkung gampang, sareng langkung dewasa kusabab aranjeunna ngagaduhan kapercayaan.

Henteu merenah yén urang mayunan léngkah budakTapi hayu urang jaga naon anu anjeun peryogikeun dina tahap ieu. Éta pisan umum pikeun barudak pikeun ngagentos léngkah kalayan ngorondang, tong hariwang ku éta. Upami, di sisi anu sanésna, anjeun ningali yén anak anjeun henteu ngorondang, kami masihan anjeun sababaraha saran pikeun ngarangsang anjeunna, sareng ulah ngaluarkeun nyandak anjeunna ka ahli propésional.

Naha ngorondang penting pisan pikeun orok?

Crawling dina orok éta ngagaduhan akibat motor, inteléktual sareng émosional. Kami ngawartosan anjeun naon manpaat crawling ieu:

  • Ngembangkeun otot. Nalika murangkalih ngorondang anjeunna laksana, suku sareng panangan na janten kakuatan. Otot anu bakal ngijinkeun budak angkat, sareng ngajaga beurat na, diaku sacara alami.
  • Coordinación antara naon anu katingali ku panon sareng naon anu dilakukeun ku leungeun sareng suku. Ieu mangrupikeun salah sahiji aspek anu paling penting dina ngorondang. Koordinasi ieu bakal panggih nalika budak diajar maca sareng nyerat. Salaku tambahan, barudak anu henteu ngorondang condong titajong langkung sareng langkung kagok nalika leumpang, bahkan nalika déwasa.
  • Kasaimbangan. Nalika sirah sareng awak dina pesawat anu béda sareng budakna diajar henteu badé ka gigir atanapi ka payun. Anjeun mimitina bakal diajar stabil dina opat bantosan, teras dina dua.
  • Éta langkung resep kana tékstil tactile, olfactory, visual anjeun. Crawling janten a dorongan pikeun orok, alami mendakan tékstur anyar, bau ... hémisfér otak anjeun mimiti dirangsang, éta nyambung langkung saé.

Nalika murangkalih mimiti ngorondang éta ogé ngandung hartos yén anjeunna siap mendakan dunya luarna.

Kumaha carana ngadorong naker orok

80% orok ngorondang, Tapi upami orok anjeun mangrupikeun salah sahiji 20% anu teu puguh sareng henteu nunjukkeun tanda-tanda hoyong ngorondang, hal anu pangpayunna anjeun kedah lakukeun nyaéta konsultasi ka spesialis pikeun mastikeun yén sadayana aya dina kaayaan. Upami kitu, maka anjeunna budak lalaki rada males sareng anjeun kedah merangsang anjeunna, kami masihan anjeun saran ieu:

  • Hayu orok leupas nempatkeun anjeunna dina lantai, nyanghareupan handap ku baju nyaman sareng sapatu, atanapi langkung saé nganggo kaos kaki non-slip. Kami parantos nyarios ninggali kana lantai, tapi anjeun tiasa ngalaksanakeunnana dina simbut atanapi karpét, salami éta henteu ngaleupaskeun rambut anu tiasa nyangkut.
  • Pasang sababaraha cocooan rada jauh. Upami anjeunna kedah bajoang ngahontal cocooan anjeunna bakal.
  • Di pasar anjeun bakal mendakan busa atanapi plastik palastik dirancang pikeun orok diajar ngorondang. 
  • Entong diparebutkeun anjeunna upami budakna ngorondang sanaos anjeunna tiasa leumpang. Nyatana, aya waktos nalika murangkalih ngalaksanakeun léngkah kahiji teras mendakan ngorondang. Anjeun bakal ngaraos langkung percaya diri dina sagala opat sareng hoyong tetep nyobian pangalaman ieu.

Sareng hiji rekomendasi terakhir, ngorondang sareng anjeunna. Orok resep kana ieu, sareng aranjeunna ogé kajiret ku tiruan. Anjeun tiasa ngalaksanakeun kursus halangan sacara babarengan.

Naon kajadian nalika orok henteu ngorondang?

Upami anjeun ningali yén orok anjeun henteu aktip kalayan ngorondang, konsultasi ka murangkalih dokter anjeun anu bakal ngaluarkeun kamungkinan ditplasia acetabular, sareng bakal nyarankeun anu ahli. Sababaraha alesan kunaon budak henteu ngorondang panginten disababkeun ku masalah panon, masalah ngembangkeun basa, atanapi kasaimbangan sareng koordinasi.

Éta ogé mungkin orok henteu hoyong ngarayap ngalangkungan séri de ketegangan fascial anu mangaruhan sakabeh pelvis atanapi kurangna mobilitas sababaraha ruas vertebral. Bisa jadi aya sendi sapertos tuur, pigeulang, atanapi siku anu ngaganggu orok.

Sakali masalah fisik ieu parantos dikaluarkeun, hiji osteopat, contona, tiasa nyarankeun runtuyan latihan, anu kedah dilakukeun di bumi sareng di kantor, sahingga murangkalih mekarkeun otot sareng ngawangun kayakinan diri. Ku cara kieu anjeunna bakal ngaraos langkung raoseun sareng bahagia, sareng moal lami deui anjeunna bakal ngamimitian ngorondang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.