Pentingna cairan amniotik

Nalika urang reuneuh, kecap cairan amniotik mimiti penting pisan. Éta mangrupikeun sarana anu ngajaga orok nalika aya dina kandungan urang.

Cairan amniotik ngandung cai sareng sadaya zat anu aya dina getih indung. Cairan ieu teras-terasan diperbarui sareng ngamungkinkeun janin kanggo gerak dina rahim sareng tetep dina suhu anu saé.

Cairan amniotik nyaéta penting pisan pikeun ngajaga orok tina kamungkinan tabrakan, pikeun masihan anjeunna mineral, pikeun ngabantosan anjeunna ngalih sareng nyiapkeun kalahiran. Janten cairan amniotik mangrupikeun jenis sayang khusus sahingga orok urang dina kaayaan optimal dugi ka momen pangiriman.

Tapi salaku tambahan, cairan amniotik ngamungkinkeun orok ngamimitian ngembangkeun rasa kumargi ngalangkungan éta cikal bakal ningali sora lingkungan luar. Ku cara ieu anjeun tiasa mikawanoh sora indung sareng sora haténa. Henteu kabeneran yén orok anu parantos dilahirkeun tenang nalika urang nempatkeun kana dada indungna.

Éta tiasa kajadian yén sababaraha ibu hamil ngalaman pangirangan dina jumlah cairan amniotik dina bulan-bulan terakhir kakandungan. Dina kasus éta, dokter bakal nunjukkeun sésana pikeun ngajaga cairanana stabil. Bahkan aya awéwé anu nelepon «Pangiriman garing«, Anu ngagaduhan komplikasi sareng sering ditungtungan ku bagian sesar pikeun ngawétkeun orok.

Naon cairan amniotik

Saatos perkenalan sakedik, ayeuna urang badé ngadugikeun hal éta janten anjeun ngartos pentingna na. Éta cairan konéng éta nembongan salami 12 dinten munggaran saatos nyandung sareng dipendakan dina kantung amniotik.

Cairan ieu ngurilingan orok nalika naék dina jero rahim. Fungsina penting pisan pikeun fétus sareng pikeun kamekaranana. Tapi perlu dipikanyaho yén lamun aya teuing atanapi sakedik cairan amniotik, komplikasi pikeun pamekaran fétus tiasa kajantenan.

Kantong kantung amniotik diwangun ku dua mémbran anu katelah: amnion sareng korion. Fétus ngembang sareng berkembang dina kantung ieu dikurilingan ku cairan amniotik.

Komposisi sareng warna

Mimitina, cairanana diwangun ku cai anu dihasilkeun ku indung. Kira-kira 20 minggu kehamilan, kumaha ogé, ieu sadayana diganti ku kiih janin. Cairan amniotik ogé ngandung komponén penting, sapertos nutrisi, hormon, sareng antibodi anu ngalawan inféksi.

Nalika cairan amniotik héjo atanapi coklat, ieu nunjukkeun yén orok parantos ngusir meconium sateuacan ngalahir. Meconium mangrupikeun nami pikeun gerakan peujit munggaran.

Mekonium dina cairan tiasa masalah. Éta tiasa nyababkeun masalah pernapasan anu disebat sindrom aspirasi zat ieu anu lumangsung nalika asup kana bayah. Dina sababaraha kasus, orok peryogi diubaran saatos aranjeunna dilahirkeun.

Fakta ngeunaan cairan amniotik

Salajengna urang bade ngajelaskeun sababaraha fakta anu pikaresepeun ngeunaan cairan amniotik sahingga anjeun terang pentingna:

  • Mimitina éta ngan ukur cai anu antukna ogé ngandung éih orok.
  • Éta ngandung nutrisi, hormon sareng antibodi anu ngajaga orok tina kamungkinan cilaka anu disababkeun ku luar, contona, murag ti indung.
  • Tingkatan cairanana teuing atanapi lemah teuing tiasa nyababkeun masalah.

fungsi

Cairan amniotik tanggung jawab:

  • Perlindungan fétus: cairanana ngajaga orok tina tekanan éksternal sareng bertindak salaku nyerep shock. Upami indungna murag, contona, sareng niupna hampang, éta henteu kedah mangaruhan orok.
  • Kontrol suhu: cairanna insulate orok, ngajaga anjeunna haneut sareng dina suhu biasa. Ku cara kieu suhu awak anjeun bakal sami sareng anjeun bakal dijaga.
  • Kontrol inféksi: cairan amniotik ngandung antibodi ... janten penting pikeun ngajaga kaséhatan anjeun nalika kakandungan.
  • Pangembangan paru-paru sareng sistem pencernaan: Ku ngambekan sareng ngelek cairan amniotik, orok latihan ngagunakeun otot dina sistem ieu nalika aranjeunna tumuh. Anjeunna latihan pikeun nalika anjeunna di luar.
  • Ngembangkeun otot sareng tulang: Nalika orok ngambang dina kantung amniotik, éta ngagaduhan kabébasan pikeun mindahkeun, masihan otot sareng tulang kasempetan pikeun ngembangkeun leres. Anjeun bakal kéngingkeun kakuatan otot!
  • Pelumasan: Cairan amniotik nyegah bagian awak sapertos ramo sareng toes tina tumuh babarengan; Membran tiasa dihasilkeun upami tingkat cairan amniotik handap ... Éta sababna penting pisan anjeun teras-terasan ngagaduhan jumlah anu cekap.
  • Dukungan tali pusat: cairan dina rahim nyegah umbilical cord tina dikomprés. Ari ieu mawa dahareun sareng oksigén tina plasénta kana fétus anu tumuh. Upami dikomprés, orok tiasa maot kusabab kurang gizi.

Terus diémutan ieu ...

Normalna, tingkat cairan amniotik paling luhur sakitar minggu ka-36 kakandungan. Tingkat ieu turun nalika ngadeukeutan kalahiran. Nalika cai pecah, kantung amniotik rusak. Cairan amniotik anu aya dina jero kantung mimiti bocor ngalangkungan cervix sareng heunceut.

Cai biasana pecah nuju akhir tahap mimiti damel. Handap propitious lumangsung mimiti tanaga gawé. Nalika ieu kajantenan, parantos waktuna angkat ka rumah sakit kusabab pangiriman panginten caket.

Upami anjeun perhatoskeun nalika kakandungan anjeun panginten kakandungan bocor cairan amniotik tapi sanés waktosna nuju buburuh, maka anjeun kedah langsung ka dokter pikeun ngaji upami aya masalah.

Salami kunjungan ka bidan sareng dokter nalika kakandungan, tÉta ogé bakal mariksa yén sadayana jalan saé dina hal cairan amniotik sareng yén aranjeunna henteu nyababkeun masalah dina ngembangkeun janin. Aya sababaraha gangguan anu tiasa kajantenan anu kedah diperhatoskeun.

Ayeuna anjeun terang pentingna cairan amniotik nalika kakandungan, tong ragu naroskeun ka dokter ka anjeun ngeunaan naon waé. Langkung seueur inpormasi anu anjeun gaduh, anjeun pasti bakal langkung tenang!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.