Pentingna empati ka barudak

empati

La empati sakumaha anu parantos kami ngajelaskeun dina sababaraha tulisan sateuacanna nyaéta kapasitas yén manusa kedah nempatkeun dirina dina tempat anu sanés, ngarasa y mikir béda. Seueur jalma sawawa pikeun alesan naon waé henteu nyebatkeun yén empati ka batur sareng éta mangrupikeun hal anu kedah diolah.

en los barudak Hal anu sami kajadian, seueur anu henteu ngagaduhan kamampuan anu dikembangkeun ieu, maka pentingna ngabina kapasitas ieu di bumi, digawé sareng aranjeunna ti saprak budak, kusabab éta aya dina dada dalit dimana anjeun tiasa kéngingkeun empati sareng engké, tangtosna, di sakola. 

Dina barudak éta penting pikeun ngabantosan ngembangkeun kamampuan ieu kusabab nalika déwasa aranjeunna kedah merhatoskeun jalma sanés sareng hariwang ngeunaan batur sanés dirina. Anjeun kedah mastikeun yén aranjeunna henteu seueur teuing egois sareng yén aranjeunna terang kumaha nempatkeun diri dina sapatu batur, anu bakal ngabantosan anjeun ngartos perasaan ti batur sareng ngabédakeun nalika anjeunna parantos tiasa nyababkeun batur bari henteu sadar. Hatur nuhun kana kapasitas ieu kami bakal ngabantosan aranjeunna janten leuwih hade jalma kapayunna sareng anu terang kumaha ngubaran dulur sakurilingna langkung saé.

empati2

ka foment empati ka barudak urang kedah, contona, maca dongéng salaku kulawarga dimana aranjeunna terang kumaha nempatkeun diri dina tempat masing-masing karakter na ngajelaskeun, di mimitian ku bantosan kolot, naon anu dirasa masing-masing, upami sedih, bageur, capé ... Tetél conto éta mangrupikeun hal anu jelas nalika anjeun ngagaduhan murangkalih, maka urang kedah mingpin ku conto sareng janten anu pangpayunna ngabantosan jalma-jalma anu meryogikeunana, henteu kedah egois, hariwang ka anu sanés ... Diajar aranjeunna naon perasaan aya sareng ngajantenkeun masing-masing éta katingali di jalma-jalma di sakuriling urang, bahkan nalika turun di jalan, bakal jalankeun ngabédakeun masing-masing émosina, sok masihan conto perasaan urang sorangan. Hal sanés anu urang henteu kedah hilap, utamina kolot, éta henteu diperyogikeun ka nag henteu pernah ka murangkalih pikeun nganyatakeun perasaanna kusabab pikasieuneun konstan tiasa nyababkeun aranjeunna ngembangkeun a sieun pikeun nganyatakeun dirina sacara umum sareng nyababkeun masalah serius tina sosialisasi kapayunna, éta sababna nalika budak ceurik, antepkeun anjeunna nangis, upami anjeunna seuri, hayu anjeunna seuri ... hayu anjeunna diajar naon anu dikedalkeun parasaan sareng terang ngakuan aranjeunna di batur éta mangrupikeun hal anu positip pisan pikeun jalma.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.