Pentingna individuality di barudak

Pribadi

Masing-masing urang unik sareng bénten ti sésana. Éta kaheranan mahluk, yén teu aya dua anu sarua. Urang sadayana gaduh idiosyncrasies sorangan sareng berkat éta, urang tiasa aya dina masarakat anu pinuh ku hal anu saé (sareng henteu saé). Tapi ieu, perlu nyorot eta di barudak ambéh maranéhanana nyadar yén kawas maranehna, teu aya. Therein perenahna pentingna individuality!

Salah sahiji cara pikeun ngalakukeun ieu nyaéta mopohokeun babandinganana antara barudak. Unggal murangkalih unik sareng khusus sareng kedah dirayakeun pikeun individualitasna. Entong ngabandingkeun barudak sareng anu sanésna kusabab aranjeunna béda teuing pikeun ngabandingkeun, sarta masing-masing boga qualities éndah. Panggihan sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan topik anu aya hubunganana sareng urang ayeuna, sabab éta bakal kaget anjeun!

Naon pentingna individuality?

Urang mimitian ti definisi sangkan eta saeutik jelas ngeunaan naon urang ngobrol ngeunaan sarta yén pentingna nu urang bade ngantebkeun jadi loba kiwari. Urang bisa nyebutkeun yén éta téh runtuyan ciri disimpen dina unggal manusa. Kusabab aranjeunna sadayana gaduh hakekat sorangan, hiji hal anu henteu sapertos jalma anu aya di payuneun urang sareng éta anu ngajantenkeun bédana. Masing-masing urang gaduh kapribadian anu kedah dihargaan saolah-olah éta kado. Kusabab éta mangrupikeun hal anu unik sareng sapertos kitu, urang kedah teras-terasan jaga bari ngamajukeunana. Ieu urang eta mantuan nyieun duanana kaahlian urang boga jeung kaunggulan nu marengan urang dina lalampahan urang. Ku sabab kitu, individualitas ogé bakal masihan urang dorongan diperlukeun pikeun meta dina cara unik..

kasalahan kolot

Kumaha carana dianggo individuality di barudak

Upami anjeun ngagaduhan langkung ti hiji anak, sigana mah sanajan éta kembar, budakna bakal sapertos wengi sareng siang. Sacara total kapribadian anu béda sanaos aranjeunna kaluar tina rahim anu sami. Sareng ieu anu ajaib kahirupan. Saé pisan yén barudak bénten sabab ku cara éta urang tiasa diajar silih. Teu aya budak anu kedah langkung istiméwa tibatan anu sanés, Aranjeunna ngan saukur bénten sareng bénten sareng individualitas na anu ngajantenkeun aranjeunna ngajentul.

Lantaran kitu, pikeun ngagarap kapribadian barudak, urang kedah ngantepkeun kréatipitasna terang. Kami bakal ngantep anjeun nganyatakeun diri sareng sapertos kitu, kami bakal hormat cara mikir anjeun. (Salila henteu aya anu ngabahayakeun anjeunna atanapi lingkunganana). Urang henteu kedah nyorong anjeunna mikir dina cara anu khusus, upami anjeunna henteu mikir sapertos urang, anjeunna ogé bakal saé. Anjeun kudu nyieun manéhna ngarasa nyaman jeung diajar ngomong naon manéhna ngarasa jeung nyebut rasa manéhna unggal poé, dina widang béda. Urang ogé henteu hilap ngahargaan aranjeunna sapinuhna, pikeun ngagungkeun kasuksésan sareng teraskeun motivasi pikeun ngahontal hal-hal anu hébat dina kahirupan. Kasimpulanana, anjeun kedah masihan anjeunna kabébasan dina topik sapertos kieu supados naturalness aya dina tugas atanapi kaulinan na.

Naon hartina mikawanoh barudak urang

Saur sapertos kieu, sigana urang nyarioskeun ngeunaan ngakuan aranjeunna diantara langkung seueur jalma sareng éta henteu persis anu dipikahoyong dina waktos ayeuna. Sabab 'ngakuan' dina subjék individualisme nyaéta ngajénan jeung méré ajén kana rasa atawa karesep anu dipiboga ku unggal budak. Dina waktos anu sasarengan, Éta ogé nyorong aranjeunna dina tujuanana sareng kéngingkeun anu pangsaéna tina diri, ogé tohan kana poténsina, anu pasti bakal seueur.. Kusabab nalika aranjeunna percanten ka diri sareng gaduh motivasi anu kami sebutkeun sateuacana, aranjeunna bakal suksés ngahontal naon anu aranjeunna badé laksanakeun. Ku kituna urang bisa disebutkeun yen kolotna maénkeun peran 'guide'.

Pentingna individuality

Kasalahan parental dina jalur individuality

Sakumaha anu kakarék disebutkeun, peran kolot ngalaksanakeun gelar pituduh. Kami hoyong ngajarkeun aranjeunna jalan anu leres, tapi pikeun ngalakukeunana, urang kedah ngeureunkeun 'ngarahkeun' sababaraha kaayaan. Kusabab sababaraha kasalahan anu paling sering dimimitian ti ieu:

  • Ngarengsekeun sagala masalah atawa pagawean di imah: Kami hoyong anu pangsaéna pikeun aranjeunna sareng éta sababna bantosan anu tiasa kami tawarkeun nyaéta ngajar aranjeunna tapi henteu ngalakukeun padamelan pikeun aranjeunna.
  • nungtut wirahma nu tangtu: Urang kudu ngantep maranéhna nuturkeun sorangan. Aranjeunna kedah nyandak kaputusan pikeun dirina, sajauh mungkin.
  • Tegur aranjeunna nalika aranjeunna henteu ngahontal tujuan: Sabalikna, urang kedah ngadukung aranjeunna sareng masihan aranjeunna kasih sayang anu diperyogikeun supados aranjeunna teras-terasan damel sareng tungtungna ngahontal tujuanana. Maranéhanana kudu nyieun kasalahan jeung titajong pikeun diajar.
  • Hindarkeun kasalahan anjeun: Aranjeunna kedah ngartos naon kasabaran sareng, sakapeung, frustasi. Kami henteu tiasa nyandak makalahna, tapi mamatahan aranjeunna. Sabab lamun heunteu maranéhna moal datang ka nilai hal positif usaha jeung gawé teuas.
  • Babandinganana: Entong nyobian ngarobih murangkalih anjeun, ulah hoyong aranjeunna janten hal anu sanés atanapi aranjeunna ngan ukur ngapalkeun hakekatna anu leres. Lamun dibanding-banding jeung dulur-dulurna, ngan ukur kadeudeuh jeung kadeudeuh. Langkung gancang anjeun nampi anak anjeun saha aranjeunna sareng tiasa ngahubungi aranjeunna pikeun ngagungkeun kaunikanana, langkung gancang lanceukna bakal ngiringan ngagungkeun sareng ngadukung lanceukna pikeun kapentingan, hobi, sareng kakuatanana. Tujuanana nyaéta pikeun mempermudah pangrojong dina kulawarga sareng kolot kedah janten conto anu pangsaéna.

Nalika murangkalih diajar nampi kapribadian dina kulawarga, aranjeunna bakal tiasa nampi éta di luar bumi. Aranjeunna bakal diajar mikaresep jalma sanés sanaos béda ti aranjeunna. Katuhu aya dasar individualitas!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.