Pentingna konsultasi prasangka

Nyiapkeun kakandungan anjeun

«Kuring tempo ngagaduhan anak, tapi kuring henteu terang naha éta téh moment anu saé, meureun kuring kedah nyiapkeun diri... "

Ieu pamikiran anu datang ka seueur urang awéwé dina sababaraha waktos nalika urang nganggap gaduh anak. Kaseueuran urang jelas yén éta bakal diperyogikeun ngarobah gaya hirup urang nalika urang hamil, tapi urang kedah terang yén urang ogé kedah ngamimitian ngarobih sateuacan hamil. Urang badé nyobian sababaraha hal saran sahingga kakandungan urang sepi mungkin, tanpa komplikasi sareng urang ngagaduhan orok anu séhat sareng séhat.

Perencanaan kakandungan

Nalika urang ngémutan ngagaduhan murangkalih tiasa manpaat pikeun naros ka diri urang sorangan sababaraha patarosan:

  • Sabaraha lami kuring hoyong janten nalika kuring gaduh anak kahiji?
  • Sabaraha lami kuring hoyong janten nalika kuring ngagaduhan budak leutik?
  • Sabaraha barudak kuring hoyong gaduh?
  • Sabaraha taun bédana kuring hoyong murangkalih abdi nyandak?
  • Naon padika kontraséptip naha kuring badé nganggo kanggo nyegah kakandungan dugi ka kuring siap gaduh murangkalih?
  • Naha kuring yakin yén kuring sareng pasangan bakal tiasa ngagunakeun metode kontrasépsi anu dipilih tanpa aya masalah?
  • Naon anu kuring pikahoyong ngagentos, ngeunaan kasihatan, hubungan, bumi, pangajian, damel atanapi aspek naon waé dina kahirupan kuring pikeun siap ngagaduhan murangkalih?
  • Léngkah naon anu kuring tiasa laksanakeun janten séhat, sanaos kuring henteu acan siap gaduh murangkalih?
  • Panyakit naon (sapertos diabetes, obesitas, sareng darah tinggi) atanapi masalah anu sanés (sapertos ngaroko, alkohol, sareng panggunaan narkoba) anu kuring konsultasi sareng dokter?

Tapi tetep dina pikiran yén rencana anjeun henteu kedah teu bisa dirobih. Hal tiasa robih! Janten, ngadamel rencana dinten ayeuna, marios unggal-unggal éta, sareng pikir yén anjeun kedah siap-siap ngalakukeun perobihan saatos waktos.

siap-siap pikeun kakandungan

Konsultasi prasangka

Ayeuna tiasa diatur a konsultasi sareng dokter Perawatan Utama atanapi bidan. Dina konsultasi ieu, dokter bakal menilai kamungkinan panyakit kronis, pangobatan anu anjeun tiasa lakukeun sareng kabutuhan pikeun ngarobih pangobatan éta atanapi nyungkeun konsultasi sareng spesialis sareng bidan bakal ngajelaskeun kabiasaan gaya hirup séhat sareng saran diét. Meureun perlu ngalakukeun sababaraha analisa sareng nyandak sitologi (éta tiasa dilakukeun ku bidan anjeun).
Éta ogé penting pikeun menilai vaksinasi anjeun, aranjeunna tiasa nyarankeun pembaruan vaksin sareng nyangsang kakandungan dugi ka ngahontal kekebalan ngalawan panyakit anu pakait.

Naon anu kudu kuring nimbangkeun?

  • Masalah kaséhatan: Upami anjeun ngagaduhan panyakit kronis atanapi inféksi, penting pikeun mastikeun anjeun ngagaduhan dikawasa sareng ngalaksanakeun pangubaran anu merenah sareng sarua pisan kalayan kakandungan. Kaayaan ieu kalebet: panyakit anu ditularkeun séks (STD), diabetes, panyakit kelenjar tiroid, phenylketonuria, tekanan darah tinggi, epilepsi, atanapi masalah anu nyababkeun kejang, rematik, gangguan tuang, sareng panyakit kronis anu sanés. Kadé éta béja ka spesialis tina niat anjeun milari kakandungan sahingga éta ngaevaluasi kadali anu diperlukeun atanapi parobahan pangobatan.
  • Kabiasaan nyiksa: Roko, ngonsumsi alkohol atanapi nginum obat, cicing atanapi damel di lingkungan setrés atanapi sakitar zat beracun tiasa janten masalah nyanghareupan kakandungan, sareng tiasa nyababkeun seueur komplikasi pikeun awéwé sareng orokna, sapertos kalahiran prématur, cacat lahir, sareng pupusna énggal. Profésional Perawatan Utama tiasa ngabantosan anjeun sangakan, Perawatan sareng jasa dukungan sanésna.
  • Pangobatan: Nginum obat anu tangtu nalika kakandungan tiasa nyababkeun cacat serius dina bayi. Ieu kalebet sababaraha ubar resép sareng obat-obatan, ogé suplemén dietary atanapi hérbal. Upami anjeun ngarencanakeun kakandungan, éta penting taroskeun Béjakeun ka dokter ngeunaan pangobatan anu anjeun peryogikeun sateuacan hamil sareng pastikeun anjeun ngan ukur nginum obat anu anjeun leres-leres kedah nginum. Pilarian terang ngeunaan kaamanan tina sadaya produk herbal atanapi infusions anu anjeun anggo sacara teratur.
  • Vaccinations: Sababaraha vaksin disarankeun sateuacan, anu sanés nalika kakandungan, sareng anu sanés langsung saatos dikandung. Penting pikeun anjeun kéngingkeun vaksinasi nyukupan dina waktos anu pas, ieu tiasa ngabantosan anjeun tetep séhat sareng nyegah orok anjeun ngagaduhan panyakit serius atanapi masalah kaséhatan saumur hirup.
  • Candak suplemen asam folat sareng yodium: Éta merenah pikeun nyandak ti saprak anjeun hamil, éta bakal nyegah orok urang ngagaduhan cacad bawaanSalaku tambahan, numutkeun naon anu dianggap dokter urang, urang panginten peryogi suplemen anu langkung lengkep, ku zat beusi, kalsium sareng vitamin, khusus kanggo nyiapkeun awak urang nyanghareupan kakandungan. Aranjeunna ayeuna aya di apoték olahan khusus pikeun période preconception, suplemén anu nyayogikeun jumlah yodium anu diperlukeun, asam folat, zat beusi sareng vitamin dina hiji tablet.

robahan diét

dina kacindekan

Kadé éta saencan pikeun nyandung awak anjeun sareng pikiran anjeun dina momen anu paling optimal, kanggo ieu kuring nyungkeun tip anjeun

  • Ngeureunkeun ngaroko atanapi ngirangan jumlah roko anu anjeun ngaroko per poé sabisa-bisa. Teu aya nomer anu disarankeun, nomer anu disarankeun moal aya.
  • Entong nginum alkohol atanapi narkoba.
  • Pastikeun pangobatan anu anjeun candak cocog sareng kakandungan
  • Pilarian terang ngeunaan perjanjian kuli anjeun, pikeun terang naon hak anjeun dina nalika hamil
  • Tetep ngendalikeun kamungkinan panyawat kronis anu anjeun tiasa gaduh
  • Jaga diét anjeun, cobi jaga indéks jisim awak anjeun (BMI) antara 20 sareng 25%
  • Kéngingkeun latihan pikeun ngajaga awak anjeun lincah
  • Ngadamel sadaya pamariksaan kasihatan anu cocog sareng anjeun; dokter kandungan, dokter gigi, dokter mata ... jsb
  • Pilarian terang ngeunaan vaksin anu parantos anjeun tampi sareng diskusikeun sareng dokter kamungkinan masihan aranjeunna ayeuna atanapi tunda dugi pangirimanna réngsé
  • Candak suplemén vitamin khusus, sahenteuna hiji atanapi dua bulan sateuacan nyandung
  • Ngurangan setrés. Ieu biasana anu paling hese dihontalna tapi penting pisan supaya urang tenang sabisa nalika nyanghareupan minggu-minggu mimiti kakandungan, ampir-ampir rumit sareng setrés ku nyalira.
  • Buka omongan inpormasi prasangka. Sacara umum, aya sababaraha tempat dimana anjeun tiasa mendakanana, tapi upami anjeun tiasa angkat ka Pusat Kaséhatan anjeun sareng konsultasi sareng bidan, anjeunna tiasa masihan anjeun saran ku cara khusus dina konsultasi anjeunna atanapi aya ogé biasana biantara trimester munggaran anu tiasa ngabantosan seueur pisan, kumargi rekomendasi dina awal kakandungan sami sareng anu kedah dipiboga sateuacanna.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.