Peran estrogén nalika kakandungan

Salami waktos kakandungan tahan, peran éstrogén maénkeun peran anu ésénsial sareng mendasar. Aman pikeun nyatakeun yén estrogén mangrupikeun hormon anu paling penting dina kahirupan awéwé. Ieu mangrupikeun zat jinis hormon anu ngabantosan nyiapkeun awak awéwé pikeun janten indung.

Parobihan anu bakal dilakukeun awéwé dina tingkat fisik cukup penting sareng jelasMaka peran éstrogén di luhur. Dina tulisan di handap ieu kami bakal nyarios langkung seueur perkawis éstrogén sareng peran inti anu bakal dilakukeun nalika prosés kakandungan.

Naon ari éstrogén

Éstrogén nyaéta hormon bikang anu aya hubunganana sareng organ séks sareng réproduksi na. Awak ngaleupaskeun éstrogén dina awak awéwé dumasar kana kadar zat-zat dina awak. Éstrogén didamel dina kelenjar anu aya di luhur ginjal sareng ovarium. Nanging, dina waktos reuneuhHormon ieu tiasa dileupaskeun ku plasénta nyalira.

Naon kalungguhan estrogén dina kakandungan?

Sakumaha anu parantos dibahas di luhur, estrogén mangrupikeun hormon anu ngagaduhan peran anu penting nalika kakandungan, sabab aranjeunna nyiapkeun awak pikeun seueur parobihan anu bakal dialami. Ieu dituturkeun ku éstrogén anu béda sareng ciri-cirina:

  • Estrone mangrupikeun éstrogén anu henteu penting dina kakandungan. Biasana diwangun dina daérah indung telur sareng aya hubunganana sareng kamekaran indung, ngabantosan ngabentuk kolagén sareng tiasa nyababkeun ayun-ayunan awéwé hamil.
  • Dina kasus estradiol, éta mangrupikeun jinis éstrogén anu ngabantosan nyiapkeun awak indung kanggo waktos ngalahirkeun sareng Éta ngamungkinkeun janin pikeun ngembangkeun dina rahim.
  • Estriol nyaéta éstrogén anu paling penting tina tilu sareng Éta lumangsung di daérah plasénta. Hatur nuhun kana estriol, rahim tiasa tumuh sareng témbok heunceut janten lemes janten orok tiasa kaluar.

Mangpaat estriol dina tingkat klinis

Kiwari, jenis éstrogén ieu sareng pentingna dina kakandungan nuju ditalungtik sacara jero. Estriol tiasa ngabantosan mendakan kelainan kaséhatan anu béda dina orok sareng indung dina waktosna. Panilitian ilmiah anu bénten-bénten parantos ngabantosan tingkat handap estriol dina awak indung kalayan résiko gaduh orok sindrom Down. Sanaos sanés mangrupikeun tés anu tiasa dipercaya 100%, kaleresan éta tiasa ngabantosan jenis malformasi bawaan dina orok. Sakumaha anjeun tiasa tingali, estriol ngagaduhan penting pisan dina tingkat klinis sahingga éta mangrupikeun puseur sababaraha panyilidikan.

Ati-ati tina kaleuwihan éstrogén

Kami parantos nyatakeun yén estrogén mangrupikeun jinis hormon anu konci pikeun ngembangkeun kakandungan anu saé. Nanging, awéwé anu hamil, anjeun kedah ati-ati pisan ngeunaan kadar éstrogén dina awak anjeun. Aya kadaharan anu tangtu, anu dikonsumsi naékna tiasa ningkatkeun sékrési jinis hormon ieu.

Upami tingkat ieu ningkat langkung seueur tibatan diperyogikeun, éta tiasa nyababkeun masalah dina kaséhatan budak. Éta sababna indung kedah nonton naon anu anjeunna tuang sepanjang waktos sareng henteu nyalahgunakeun tuangeun sapertos kitu sapertos gandum, séréal, céri, kedele, atanapi almond. Rangkaian katuangan ieu ngabantosan sacara alami ningkatkeun tingkat éstrogén dina awak.

Pondokna, peran éstrogén sapanjang kakandungan penting sareng konci pikeun kajadianana. Upami éstrogén sapertos kitu henteu dihasilkeun dina awak awéwé, prosés kehamilan sakumaha dipikanyaho, moal tiasa dilaksanakeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.