Perencanaan Kulawarga, Iraha waktuna ngagaduhan murangkalih?

Perencanaan kulawarga mangrupikeun bagian tina kahirupan modéren sareng awéwé, beuki sering, condong ngajadwalkeun waktos kakandungan. Naon anu kedah diperhatoskeun nalika ngarencanakeun nyandung.

Siklus menstruasi lumangsung unggal bulan nalika endogna asak dina ovarium sareng dileupaskeun pikeun buka tabung fallopian dimana éta ngantosan dibuahan. Éta waktos ovulasi, anu lumangsung caket tengah siklus, sok 14 dinten sateuacan haid. Kanggo milarian terang, dina émutan, upami awéwé ovulate, suhu dasar mangrupikeun cara saderhana sareng gratis.

Préstéstéron anu disékrésikeun ku korpus luteum (anu janten folikel janten saatos ovulasi), diantara anu sanésna, nyaéta anu ngahasilkeun parobihan dina éndométrium sasarengan éstrogén pikeun ngamungkinkeun implantasi tina émbrion sareng hormon ieu ogé ngagaduhan ciri nambahan suhu awak. Éta sababna disebatkeun yén siklus sareng ovulasi di awéwé mangrupikeun siklus biphasic: fase pra-ovulasi sareng post-ovulatory sareng ciri anu ngabédakeunana nyaéta parobihan suhu.

Ayeuna aya tés anu nangtoskeun waktos ovulasi, nalika aya langkung seueur kasempetan pikeun ngahontal kakandungan, anu ngadeteksi tingkat LH, hormon anu salawasna aya tapi ningkatkeun tingkat na sareng puncak 36 jam sateuacan ovulasi. Tapi kumaha milih momen janten kolot sareng naon anu kedah dilakukeun saatos nyandak kaputusan?

"Teu aya waktos anu ideal pikeun janten kolot. Ti sudut pandang ilmiah, Salawasna hadé pikeun awéwé éta umur 25 taun, nyaéta waktos kasuburan maksimal, tapi masing-masing pasangan béda-béda. Anu paling penting nyaéta aya hal anu kedah dilakukeun nalika nyandak kaputusan. Konsultasi prasangka mangrupikeun konsultasi anu dilaksanakeun sacara khusus kalayan tujuan pikeun ngahontal kaayaan anu optimal pikeun kakandungan ka hareup sareng ngirangan résiko kakandungan pikeun indung sareng faktor anu tiasa mangaruhan kakandungan. Janten, sateuacan ngamimitian milarian murangkalih, disarankeun ngalaman sababaraha serangkaian pamariksaan médis anu bakal nutupan panyakit anu ditularkeun séksual, riwayat rubela, toksoplasmosis sareng panyakit sanés anu tiasa mangaruhan kamekaran normal orok. Salaku tambahan, aya tés pikeun ngadeteksi inféksi sareng sababaraha vaksinasi anu langkung saé diberikan sateuacan ngamimitian milarian. Ayeuna vaksin ngalawan HPV, Human Papilloma Virus, ogé parantos dilebetkeun pikeun evaluasi dina konsultasi. Salaku tambahan, evaluasi kulawarga sareng riwayat médis pribadi penting pisan ", saur dokter. Sergio Pasqualini, diréktur médis ti Institut Médis Halitus.

Konsultasi prasangka
Konseling preconception disusun sakitar sababaraha pilar dasar:

  • Karakterisasi tina résiko masing-masing
  • Inpormasi kaséhatan umum
  • Laporan anu dipersonalisasi sareng khusus ngeunaan aspék genetik sareng nutrisi
  • Identipikasi paripolah atanapi kabiasaan anu tiasa ngabahayakeun turunan kahareup

"Konsultasi gynecological sateuacan kakandungan penting sabab éta ngamungkinkeun urang pikeun ngaidentipikasi kamungkinan faktor résiko sareng ngadopsi paripolah pikeun ngaleutikan aranjeunna. Teras ti minggu mimiti kakandungan, dimungkinkeun pikeun ngadeteksi robahan bawaan kalayan prosedur anu teu ngabahayakeun pikeun pasién sareng orok, kanggo éta sareng nuturkeun perkembangan janin, konsultasi genetik sareng tindak lanjut ultrasound disarankeun ", saur spesialis éta.

Perkara beurat
Salajengna, nalika kakandungan, diet saimbang sareng milarian beurat badan numutkeun kaayaan sanés ngan ukur hartosna miara kaséhatan indung tapi ogé orok. Dahar saé salami waktos ieu tiasa nangtang. Pikeun ieu, penting yén sagala rupa anu didahar ku awéwé hamil nyayogikeun gizi pikeun orok sareng yén anjeunna nyéépkeun tuangeun anu diperyogikeun janten séhat sareng raos raos. Numutkeun ka Dr. Pasqualini, "urang kedah ulah ngingetkeun kanyataan yén kakandungan mangrupikeun prosés pembentukan jaringan anu paling penting anu dilakukeun dina awak awéwé sareng awak awéwé anu hamil kedah nyimpen nutrisi sareng ningkatkeun jumlah getih sareng cairan sanés anu ngahasilkeun sabab langsung mangaruhan kaséhatan sareng kamekaran orok. Pikeun ngahontal ieu, léngkah munggaran nyaéta niténan pola makan sapopoé. Perlu ningkatkeun konsumsi kalsium sareng beusi sabab awak peryogi langkung seueur unsur-unsur ieu dina tahap ieu, sareng penting ogé pikeun ningkatkeun jumlah sareng kualitas protéinna, penting pisan pikeun pamekaran jaringan. Unggal diet kedah kalebet protéin, karbohidrat, vitamin, lemak, sareng mineral. Éta ogé diperyogikeun pikeun nyertakeun suplemén beusi, vitamin B12 sareng B6 tapi ngan ukur dina rekomendasi médis ".
Kudu dina kaséhatan anu saé sateuacan milarian kakandungan ampir sami pentingna pikeun ngajaga salami salapan bulan.

sumber: Ngarasa jeung mikir


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.