Naha perlu "nyétan" layar?

barudak maén sareng tablet
Barudak ayeuna sigana yén tinimbang dilahirkeun "kalayan roti dina pananganna" aranjeunna dilahirkeun kalayan layar.
Dina umur ngora aranjeunna tiasa ngamanipulasi alat sélulér naon waé ku agility lengkep sareng ieu kajantenan diidinan nganggo kumargi yuswa nembé dua taun ... Naha éta mangrupikeun ide anu goréng pikeun ngamungkinkeun aranjeunna ngagunakeun éta dina umur dini ?

Leres pisan yén kolot, dina sababaraha waktos, ngantepkeun murangkalihna janten payuneun layar atanapi ngagaduhan alat-alat dina pananganna supados aranjeunna "dihibur", contona, dina kaayaan sapertos réstoran atanapi nalika kolot aya di imah ngalakukeun padamelan bumi sareng murangkalih teu kéngingkeun sateuacanna.

Éta henteu goréng pikeun ngantep barudak nganggo sababaraha alat salami waktos sareng kontén dikawasa. Upami murangkalih nonton tipi sareng sepuhna atanapi nganggo aplikasi mobile anu edukasi sareng kualitas, éta henteu janten hal anu goréng pikeun aranjeunna ngagunakeunana. Tangtosna, perlu ngendalikeun waktos supados aranjeunna henteu ngaleuwihan teuing. Layar sanés kangguru na Aranjeunna henteu kedah ditumpes dina kagiatan ulin atanapi éksplorasi anu kedah dipiboga ku barudak ti alit.

Henteu kedah demon layar, salami éta tiasa dianggo saé. Tangtosna, American Academy of Pediatrics ngajelaskeun yén barudak di handapeun umur 2 taun kedahna henteu kakeunaan layar kusabab ngembangkeun otakna. Barudak anu umurna langkung ti 2 taun tiasa ngaraosan layar upami teu dileuwih ti hiji jam sadinten sareng nyayogikeun kolotna ngawaskeun konténna sareng ngendalikeun waktos kakeunaan. Pikeun murangkalih anu langkung sepuh, anjeun tiasa ngijinkeun 2 jam sapoé, salami éta henteu ngaruksak pangwangunan fisik sareng sosialna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.