Petechiae di barudak

Petechiae di barudak

Petechiae di barudak bisa jadi hal samentara sarta naon teu penting pisan atawa sugan ngan sabalikna. Éta pisan sababna naha lamun urang ngobrol ngeunaan sababaraha jenis panyakit di barudak urang ngan bisa salempang. Éta sababna dinten ayeuna urang bakal ngobrol panjang lebar ngeunaan petechiae, boh naon éta leres sareng panyababna sareng seueur deui anu anjeun kedah terang.

Janten anjeun tiasa ngartos sakedik deui naon éta. bintik beureum nu bisa muncul sakuliah awak nu leuwih leutik. Sateuacan ngageterkeun anjeun, kami ogé bakal nyarioskeun ka anjeun iraha anjeun kedah ningali dokter, sabab sadayana bakal dumasar kana gejala atanapi pikeun nyegah henteu aya panyabab disumputkeun anu sanés. Sanajan kitu, ayeuna anjeun bakal ninggalkeun mamang.

Naon petechiae di barudak?

Urang tiasa ngahartikeun petechiae di barudak sakumaha bintik beureum atawa hue Violet, nu biasana leutik tur datar sakumaha aturan. Sanajan kadang teu jadi loba sarta ieu alatan pembuluh darah, nalika aya perdarahan. Ku kituna eta bakal katempo kalayan finish leuwih muncak. Kusabab aranjeunna biasana muncul ngadadak, leres yén éta tiasa pahili sareng sababaraha jinis alergi anu muncul dina kulit. Tangtosna, pikeun terang iraha éta hiji hal sareng iraha éta sanés, sok aya trik sakedik pikeun dilaksanakeun. Ieu ngeunaan mencét salah sahiji bintik beureum saulas. Upami aranjeunna janten langkung pucat atanapi langkung jelas nalika urang nerapkeun tekanan, maka éta mangrupikeun alergi atanapi ruam. Upami teu kitu, urang nyanghareupan masalah sapertos anu urang sebutkeun.

bayi baru lahir sareng petechiae

Naon anu jadi sabab petechiae

Lamun urang ngobrol ngeunaan newborns, geus ilahar pikeun maranéhanana nampilkeun jenis ieu masalah kulit. Tapi éta ngan ukur akibat tina momen pangiriman, teu aya anu kedah digeroan. Naon deui, dina sababaraha minggu atanapi langkung lami, aranjeunna bakal ngaleungit. Tangtosna, nalika éta lumangsung dina umur anu sanés, urang tiasa nyarios yén éta mangrupikeun inféksi baktéri. Naon anu jadi sabab paling umum?

  • disababkeun ku inféksi baktéri kayaning endokarditis, muriang Scarlet atanapi septicemia diantara sababaraha lianna.
  • Nyababkeun pikeun inféksi viral kayaning mononucleosis, rhinovirus atawa fevers hemorrhagic, diantara sababaraha séjén.
  • Kusabab tina radang pembuluh darah disebut oge vasculitis.
  • Pmasalah anu patali jeung koagulasi getih bisa ngakibatkeun petechiae.
  • La asupan sababaraha pangobatan kawas pénisilin.
  • El Jumlah trombosit rendah ogé bisa ngakibatkeun masalah kawas kieu.
  • Kusabab usaha berkepanjangan kayaning batuk atawa utah pisan repetitive, ogé bisa ninggalkeun jenis ieu spot dina kulit.
  • Di sagigireun éta, éta kurangna vitamin sapertos C atanapi K ogé aya hubunganana sareng panyakit ieu.
  • Tanpa hilap yén bahkan inféksi anu disababkeun ku jamur mangrupikeun panyabab anu paling sering.

Janten sakumaha anu urang tingali, henteu ngan ukur hiji sabab, ku kituna penting pikeun terang éta pikeun ngabéréskeun masalah. Éta pisan sababna naha kunjungan ka dokter bakal salawasna netelakeun lamun éta hal samentara atawa lamun meureun aya sababaraha masalah utama, dina bentuk kasakit disumputkeun.

Petechiae dina suku anak urang

Gejala anu paling umum tina petechiae

Sakumaha anu parantos disebatkeun, salah sahiji tanda anu tiasa ngajantenkeun urang curiga nyaéta bintik-bintik dina kulit. Aranjeunna leutik tur datar, tapi rada conspicuous, sabab biasana muncul dina grup. Aranjeunna henteu ngagaduhan daérah khusus awak pikeun muncul, sabab tiasa aya dina raray sareng dina dada sareng panangan.. Sanajan éta ogé bisa ditempo di wewengkon séjén kayaning suku, utamana di barudak ngora. Lantaran kitu, urang kedah salawasna ati-ati sareng ati-ati nalika ningali naon waé gejala tina jinis ieu. Upami urang mikirkeun gejala sanés anu mungkin muncul, urang kedah nyebatkeun muriang, sanaos apriori sanés anu paling umum, janten upami éta kajantenan sareng langkung ti 38ºC, langkung saé ngawartosan dokter. Dina cara nu sarua yén lamun aya bewara palpitations abnormal atawa lamun bintik tumuwuh sarta rupa-rupa ukuranana. Ayeuna anjeun terang langkung seueur ngeunaan petechiae di murangkalih.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.