Pilates pikeun Awéwé Anu Nyandung: Manpaat, Tip sareng Pancegahan

Pilates pikeun ibu hamil

Pilates parantos hirup urang tetep, salami sababaraha taun, jutaan awéwé di panjuru dunya latihan latihan ieu tetep dina kaayaan tetep. Olahraga ieu kacida disarankeun dina ampir sadaya kasus, kaasup awéwé hamil. Nanging, sapertos jinis olahraga naon, penting pisan anjeun nyandak sababaraha pancegahan sateuacan ngaluncat ka dinya.

Utamana upami anjeun hamil, penting pisan sateuacan latihan naon waé jinis olahraga, anjeun nyarios sareng naroskeun ka dokter kandungan anjeun pikeun nasihat. Salaku tambahan, pikeun latihan Pilates aman, perlu anjeun ngagaduhan bantosan anu ahli. Ku cara kieu, anjeun tiasa maén olahraga y tetep fit nalika kakandungan anjeun, tapi enya, tanpa nempatkeun kaséhatan anjeun atanapi orok anjeun dina résiko.

Naon Pilates pikeun ibu hamil?

Pilates mangrupikeun rutinitas latihan anu ngagabungkeun latihan fisik sareng latihan méntal. Ngaliwatan sikep anu béda sareng kontrol napas, éta dihaja ningkatkeun stabilitas fisik, ningkatkeun kakuatan sareng kasaimbangan. Tujuan tina Pilates nyaéta pikeun nguatkeun otot ngalangkungan hipu, gerakan-dampak rendah. Di sisi anu sanésna, kadali napas nalika gerak ngabantosan ningkatkeun kaayaan émosional anu kahontal kaayaan rélaxasi.

Dina kasus Pilates pikeun ibu hamil, gerakan museur kana beuteung, lumbar sareng daerah pelvis. Nyaéta, daérah awak anu sangsara paling nalika kakandungan. Gerakan ieu ngabantosan ningkatkeun otot sareng nyegah cilaka salaku hasil tina nambihan beurat. Éta ogé olahraga anu disarankeun pisan pikeun ibu hamil, kumargi kontrol napas penting pisan pikeun waktos pangiriman.

Mangpaat Pilates pikeun ibu hamil

Mangpaat Pilates pikeun ibu hamil

Kauntungan utama anjeun bakal kéngingkeun tina latihan Pilates nalika kakandungan anjeun nyaéta anjeun bakal tiasa nguatkeun otot anjeun ku kagiatan-dampak low. Ku nguatkeun otot daérah sapertos tonggong anjeun, beuteung atanapi lanté pelvis, anu teu biasa dina tahap ieu bakal dikirangan.

ieu sababaraha kauntungan tina rutinitas latihan ieu:

  • Nada otot tina témbok beuteung na lanté panggul. Ngerjakeun daérah ieu kalayan latihan khusus penting pikeun dijaga kaséhatan alus sanggeus pangiriman. Pikeun ningkatkeun kasihatan lanté panggul anjeun, anjeun tiasa ngagabungkeun Pilates sareng latihan Kegel.
  • Ningkatkeun sirkulasi getih. Ku cara ieu anjeun tiasa nyingkahan sangsara tina ingetan cairan dina suku sareng suku, janten umum dina tahap ieu.
  • Anjeun bakal diajar ngendalikeun napas anjeun. Salami pangiriman, kontrol engapan Éta penting pisan pikeun orok, tapi ogé pikeun tiasa ngirangan ngarareunah dilation.

Kalemahan sareng pancegahan

Pilates pikeun ibu hamil

Sanaos mangrupikeun salah sahiji olahraga anu pangsaéna sareng paling disarankeun pikeun ibu hamil, Pilates henteu tanpa résiko. Kusabab kitu, penting pikeun anjeun angkat ka dokter sateuacanna, sareng anjeun ogé ngalaksanakeun latihan dina panungtun ahli anu propésional. Perhatoskeun yén dina kaayaan anjeun henteu kedah ngalakukeun gerakan anu tangtu, ku alatan éta, spesialis bakal nyiapkeun rutin khusus pikeun anjeun.

Pilates pikeun ibu hamil éta henteu disarankeun dina kasus-kasus ieus:

  • Lamun perlu ngajaga sésana mutlak nalika kakandungan anjeun
  • Bisi aya résiko tina ngembangkeun plasénta previa. Dina tautan ieu Kami ngantepkeun langkung seueur inpormasi ngeunaan komplikasi ieu nalika kakandungan.
  • Upami nalika kakandungan anjeun sangsara episode tina ngaluarkeun getih
  • Dina acara anu anjeun sangsara hiperténsi
  • Pikeun awéwé nampilkeun masalah haté

Dina kaseueuran kasus, Pilates seueur nguntungkeun pikeun ibu hamil, tapi ogé pikeun pulih pas anjeun ngagaduhan orok. Olahraga pangaruh rendah ieu bakal ngabantosan anjeun nguatkeun otot sareng awak anjeun bakal katingali langkung kuat sareng langkung séhat. Tapi anjeun ogé bakal perhatoskeun épék kana sikep anjeun, dina kaayaan émosional anjeun kusabab prakték Pilates ngabantosan anjeun bersantai ogé, anjeun bakal ningkatkeun kasihatan lanté panggul anjeun, panggih saatos kakandungan sareng karusakan anu disababkeun dina ngalahirkeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.