Ngaleungitkeun prematur tina plasénta normoinserted

Éta plasénta anu dilebetkeun normal dipisahkeun, nyaéta, plasénta sawaréh atanapi total dipisahkeun tina rahim, éta mangrupikeun komplikasi anu serius tapi jarang pisan. Éta kajantenan ngan ukur 1% awéwé hamil, sareng sanaos tiasa kajadian iraha waé nalika kakandungan, statistik nyatakeun langkung umum dina trimester katilu, ti minggu 20.

Dina tulisan ieu anjeun bakal tiasa terang naon sabab anu paling umum, faktor résiko, gejala na, pilihan pikeun pangiriman dugi, sanaos sateuacanna atanapi ku bagian sesar.

Naha serius pikeun plasénta ngaleungitkeun?

Plasénta nalika kakandungan

Salaku urang ngajelaskeun ka anjeun, detasmen plasénta normoinserted, plasénta dadakan atanapi pipisahan plaséntal, jarang pisan kajadian, tapi éta serius, sabab fétus lirén nampi nampi nutrisi ti indung. di dieu Anjeun gaduh tulisan pikeun terang naon fungsi plasénta.

Plasénta aya dina hiji sisi anu napel sareng indung, ngalangkungan rahimna, sareng di sisi anu sanés ngalangkungan tali pusat orok. Éta ngaliwatan plasénta tempat tuangeun, janten upami pipisahan sareng rahim (sawaréh atanapi total) lumangsung, orok moal lirén nampi tuangeun. Nalika pisah ieu lumangsung indungna getihan pisan, janten aya anjeun salah sahiji gejala utamina, tapi engké urang bakal ngajelaskeun batur.

Misahkeun plasénta ngakibatkeun perdarahan heunceut, Nanging, getih tiasa kajebak antara témbok rahim sareng plasénta, sareng anjeun henteu ningali gejala éksternal. Ieu mangrupikeun kasus anu paling parah, sabab pamisahan lumangsung laun, sareng henteu "nyanghareupan" sahingga masalahna parantos kauninga nalika aya bahaya pikeun indung sareng orok, kusabab getih anu leungit langkung ti anjeun tingali dina perdarahan. Ieu anu paling serius, sakumaha aturan aya écés tina heunceut atanapi perdarahan.

Nyababkeun atanapi faktor résiko anu tiasa nyababkeun héd

Tetep sababna henteu pati jelas ngarah kana detasmen prematur plasénta, anu biasana diusir saatos nganteurkeun. Saatos data na, ngan 9% tina detasmen anu disababkeun ku niup atanapi trauma beuteung.
Sababaraha faktor résiko nyaéta:

  • Hiperténsi artéri
  • Preéklampsia atanapi eclampsia.
  • Pamakéan kokain atanapi narkotika sanés.
  • Ibu-ibu ngaroko.
  • Saatos parantos gaduh detasemen prématur dina kakandungan anu sanés.
  • Ngarecah mimiti kantong cai.
  • Kakandungan dimana indungna langkung ti 40 taun.
  • Gangguan pembekuan getih.
  • Amniosentesis
  • Kehamilan kakandungan

Konsékuansi pikeun indung sareng orok

jaga orok prématur

Detasmen plasénta tiasa ngagaduhan akibat anu penting pikeun awéwé hamil ogé putra-putrina.

Indung meureun sangsara a ngajempolan peredaran darah kusabab kaleungitan getih, kalayan anémia parah peryogi transfusi getih, ginjal sareng kagagalan organ séjén. Dina kasus anu paling serius, nalika perdarahanna henteu dikontrol saatos orokna lahir, perlu nyabut rahim sacara operasi, tapi ieu dina kasus anu paling serius.

Pikeun orok, gangguan plaséntal ngarah ka oksigén jeung kakurangan gizi, dimana anjeunna parantos kaleungitan hubungan sareng indungna, anu nyababkeun sangsara janin. Upami fétus parantos langkung ti 34 minggu, biasana aya a kalahiran dini, sanaos teu aya tanda-tanda sangsara, sabab detasemen leutik ujug-ujug tiasa janten detasemen ageung.

Upami fétus henteu ngahontal 34 minggu, tapi Anjeunna henteu sangsara, sanés anjeunna atanapi indung, hal anu biasa nyaéta awéwé hamil anu dirawat di rumah sakit, kortikosteroid dipasihkeun pikeun ngagancangkeun kematangan paru-paru janin sareng organ-organ sanésna sareng nyababkeun padamelan dini.

Kami hoyong mungkas tulisan ieu ku émut naon anu urang carioskeun di awal, éta mangrupikeun masalah anu serius, henteu tiasa ditolak, tapi jarang, maka éta penting pikeun anjeun angkat ka médis.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.