Dinten mimiti sakola

Dinten mimiti sakola

Poé mimiti sakola teu pernah gampang., khususna pikeun murangkalih anu ngamimitian sakola anyar, siklus anu béda sareng ngan saukur, pikeun anu henteu kantos angkat ka sakola. Tahap sakola nandaan kahirupan budak naon waé sareng kumaha jalanna tiasa nandaan masa depan murangkalih nalika dewasa. Ku alatan éta, penting pisan pikeun nyiapkeun barudak anu leres pikeun dinten khusus anu munggaran.

Barudak bisa jadi sieun separation ti kolotna, gugup ngeunaan teu nyaho naon maranéhna nyanghareupan, embarrassed ku strangers, sarta sieun kudu nyanghareupan dunya pikeun kahiji kalina tanpa panyalindungan kolot. Sanajan kitu, kalayan persiapan sateuacanna sakedik sareng sababaraha pedoman ditawarkeun ku professional atikan, anjeun bisa nyiapkeun barudak anjeun pikeun poé kahiji maranéhanana sakola.

Poé mimiti sakola, nu dianti-anti

Nyaho naon anu bakal kajadian nyegah sieun kanyahoan, henteu ngan pikeun barudak, tapi ogé for geus dewasa. Nyanghareupan kaayaan nu teu dipikanyaho, Dimana eta bakal diperlukeun pikeun berinteraksi sareng jalma séjén atawa kudu babagi spasi kalayan jalma kanyahoan, mangrupakeun sumber hébat stress. Pikeun murangkalih henteu béda sareng ku kituna, anjeun kedah nyéépkeun waktos pikeun nyiapkeun aranjeunna kalayan leres.

Ngobrol jeung barudak anjeun ngeunaan naon sakola téh, naon anu dipigawé di dinya, jeung jenis jalma (dewasa jeung barudak) maranéhna kudu interaksi jeung naon peran masing-masing. Sadaya jalma ieu bakal janten bagian tina kahirupan anjeunna salami sakola sareng bakal janten penting. Lamun barudak geus disiapkeun, bisa nyaritakeun kalawan percaya diri sarta aranjeunna bakal boga kapasitas gede pikeun ngadegkeun hubungan sosial.

Otonomi gawé

Lamun barudak aya di imah aranjeunna biasana geus sagalana rengse, sabab bapa jeung ibu, sangkan hirup leuwih gampang pikeun aranjeunna, urang masihan aranjeunna sagalana rengse. Sanajan kitu, aya waktuna pikeun dulur kudu jadi leuwih mandiri sareng ku sabab kitu penting pikeun ngerjakeun otonomi. Pajarkeun budakna ngagem sareng nyabut jaketna, nempatkeun barang-barang, dandan atanapi ngumbah leungeun saatos pipis. Di sakola anjeun bakal ngarasa leuwih nyaman lamun bisa ngalakukeun hal ieu pikeun diri.

Nganggo baju anu raoseun

Barudak kedah ngagem baju anu nyaman ka sakola anu ngamungkinkeun aranjeunna lumpat, ulin, calik di lantai sareng nikmati waktos di sakola tanpa mikirkeun pakean. Di sisi anu sanés, baju anu nyaman ngabantosan aranjeunna dina otonomi nalika aranjeunna kedah robih atanapi angkat ka kamar mandi. Kalayan baju katun, sneakers nganggo velcro, henteu aya seleting, atawa closures pajeulit, barudak bakal pisan nyaman dina dinten kahiji maranéhanana sakola.

Ngalibetkeun barudak dina persiapan bahan sakola

Milih bahan anjeun nyalira bakal pikaresepeun sareng murangkalih bakal langkung ngamotivasi ku ideu dinten mimiti sakola. Nyobian hal-hal anyar anu pikaresepeun, nempatkeun ngaran, decorating notebooks maranéhanana atawa milih ransel mangrupa hambalan pohara penting nu mantuan barudak visualize sakola kalawan leuwih emosi.

Ilusi jeung émosi dina poé saméméhna

Hindarkeun komentar négatip nu bisa nyieun kabingungan di anak. Lebet ka sakola henteu bosen, guru moal ngahukum aranjeunna upami henteu tuang sadayana sareng sakola sanés pusat hukuman. Ieu komentar anu kadang dipaké pikeun meres barudak sarta ngabalukarkeun éfék négatif pisan. Cara anu pangsaéna pikeun nyiapkeun aranjeunna pikeun tahap sakola nyaéta ngalakukeun éta kalayan sumanget sareng positip.

Di sakola aranjeunna bakal diajar seueur hal anu pikaresepeun sareng pikaresepeun anu bakal ngamungkinkeun aranjeunna ngalaman hal anu pikaresepeun pisan. Éta ogé bakal tiasa pendak sareng seueur murangkalih anu tiasa ngabagi kaulinan, lagu sareng kasenangan. Sareng di luhur sadayana, aranjeunna bakal tiasa tumbuh sareng ngamekarkeun salaku jalma fungsi pinuh pikeun dunya ieu naon awaits aranjeunna Éta pesen anu kudu ditepikeun ka barudak nyanghareupan poé kahiji sakola, poé nu pinuh ku émosi, sumanget jeung petualangan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.