Pro sareng kontra ngeunaan pacifier pikeun bayi


El panggunaan pacifier jero pisan di masarakat urang, sareng mangrupikeun éta ngalemahkeun ceurik orok, ngabantosan anjeunna bobo, sareng ngirangan setrésna. Ogé, hayu urang nyanghareupan éta, pikeun ibu-ibu éta raoseun, sabab éta ngirangan hariwang sareng hariwang ngadangukeun anjeunna. Tapi, panggunaan pacifier mangpaat pikeun anu alit, naha éta kedah dianggo ti bayi?

Pendapat ampir saréréa, kalebet ahli propésional, mikir yén aranjeunna henteu ngabahayakeun bahkan nguntungkeun sareng diperyogikeun pikeun pamekaran orok. Tapi panggunaan pacifier tetep kontroversial. Kami ngungkabkeun pro sareng kontra numutkeun pendapat anu béda sareng kami ogé nyaritakeun iraha waktuna anu pangsaéna pikeun pacifier anu munggaran pikeun orok.

Pendapat pikeun sareng ngalawan pacifier

Kami nyarios opini, sabab duanana propésional anu nyarankeun atanapi mamatahan ngalawan panggunaanna kadang-kadang dumasarkeun kana pangalaman pribadi sareng henteu salawasna aya dina bukti ilmiah. The Pamakéan pacifier aya hubunganana sareng kirang waktos sareng kasusah dina nyusuan, ningkatna frekuensi média otitis, masalah gigi sareng résiko kacilakaan.

Sababaraha studi anu dilakukeun ku Monash Institute for Medical Research, Sydney, ngaitkeun panggunaan na, khususna nalika orok anu énggal lahir, sareng turun résiko maot orok dadakan. Mangpaat pacifier, anu diulik sareng nunjukkeun, aya hubunganana sareng pangaruh analgesikna sareng rangsangan nyusu non-nutrisi.

Ngalawan panggunaan pacifiers dina orok anu dilahirkeun mangrupikeun ideu deformasi tina rongga lisan, sareng hiji nguatkeun kolik orok. Aya spesialis anu nyatakeun yén pacifier ngajantenkeun orok ngelek langkung seueur hawa sareng ku sabab kitu langkung seueur gas tiasa akumulasi dina peujit sareng nguatkeun ngarareunah kolik. Anu sanésna ogé nyalahkeun pacifier pikeun paningkatan inféksi, sapertos média otitis akut atanapi candidiasis oral.

Saran pikeun panggunaan pacifier dina murangkalih

Sababaraha taun ka pengker, Komite Breastfeeding of the Spanish Pediatric Association ngayakeun ulasan ngeunaan hubungan antara panggunaan pacifier, sindrom maot orok dadakan sareng nyusuan. Dina kasimpulan, rekomendasi ieu nyaéta:

  • Dina orok anyar disusuan éta langkung saé nyingkahan pacifier salami dinten-dinten mimiti hirup. Anggoanana henteu pundung nalika nyusuan parantos mantep, biasana saatos sabulan hirup. Nya dina waktos ayeuna résiko sindrom maot orok dadakan dimimitian.
  • Dina unit neonatal ditawarkeun salaku padika analgesia non-farmakologis nguseup kana pacifier anu aya hubunganana sareng prosedur anu nyeri, upami teu aya kamungkinan nyusu orok.
  • en los barudak anu sacara artifisial disarankeun rekomendasi panggunaan pacifier penting pisan, sabab ngagaduhan ciri anu sanés anu tiasa ningkatkeun résiko maotna orok dumadakan.

Nalika ngenalkeun pacifier ka bayi


Sareng ayeuna patarosan anu sanés, iraha anjeun kedah masihan anu anyar pikeun pacifier anu munggaran? Numutkeun ka American Academy of Pediatrics, Anjeun ngan kedah nempatkeun pacifier dina orok saatos anjeunna parantos ngawasa nyusu. Ieu biasana kajadian sakitar minggu katilu. Kaseueuran orok henteu ngagaduhan masalah ngalih kana pacifier, tapi aya buktina anu bertentangan naha panggunaan mimiti tiasa nyababkeun gangguan dahar.

Salila nyusu penting pikeun anjeun taat kana waktos tuangeun anu biasa. Entong ngantep pacifier ngagentos atanapi nunda tuang tina bayi. Nyeuseup ngaleupaskeun hormon anu mempermudah kasampurnaan orok, pastikeun nempatkeun pacifier ukur salaku alat pikeun nyumponan kabutuhan nguseup murangkalih anjeun.

Sareng ayeuna anjeun ngagaduhan alesan pikeun sareng ngalawan, upami anjeun gaduh mamang, konsultasi ka dokter pediatrik Anjeun. Nya éta ahli anu kedah nyayogikeun anjeun inpormasi anu saimbang, henteu bias ngeunaan manpaat sareng cilaka tina ngagunakeun pacifier pikeun ngabantosan aranjeunna nyandak kaputusanana. Terus diémutan éta aya manuver sanés pikeun nenangkeun orok, sapertos kontak kulit-ka-kulit sareng metode nyeuseup sanés anu sanés. Anu penting henteu maksa orok nganggo pacifier upami anjeunna nolak.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.