Pro sareng kontra ngeunaan tumuh salaku anak hiji-hijina

Langkung seueur kulawarga mutuskeun ngan ukur gaduh hiji anak. Naha éta disababkeun ku tanggung jawab sapopoé, pikeun sagala rupa anu kedah dilakukeun unggal dinten, kusabab kurangna sumber kauangan atanapi dukungan manusa, kurangna bantosan sosial ... aya seueur alesan naha pasangan mutuskeun ngan hiji anak. Ku cara kieu, sanaos anjeunna henteu manja sabab anjeunna tiasa dididik ogé pikeun bersosialisasi sareng tiasa ngagaduhan wates anu jelas, dina waktos anu sami, aranjeunna tiasa bakti sadaya waktos sareng tanaga dina pendidikan ieu.

Aya sababaraha pro sareng kontra pikeun tumuh salaku anak hiji-hijina. Upami anjeun mikir ngan ukur gaduh hiji anak sareng mikeun saderekna, maka tong sono kana pro sareng kontra na tumuh tanpa duduluran. Ieu tiasa. Bantosan anjeun mutuskeun naha anjeun leres-leres hoyong kulawarga janten 2 atanapi 3 anggota atanapi gaduh seueur murangkalih.

Naros tumuh salaku anak hiji-hijina

  • Langkung seueur sumber daya, ieu masihan kasempetan pikeun ngagaduhan langkung seueur pangalaman dina sababaraha bidang kahirupan.
  • Langkung perhatian ti déwasa
  • Paparan anu langkung ageung kana dunya déwasa sareng ka déwasa
  • Ngembangkeun ideu anu jelas sareng ngadorong pamikiran kritis

Kontra tumuh tanpa duduluran

  • Anjeun henteu diajar ngabagi batur dina umur ngora
  • Anjeun henteu diajar negosiasi kabutuhan nyalira sareng anu sanés, langkung hésé pikeun diajar ngabéréskeun konflik sareng anu sanés
  • Harepan kolot ngan ukur pikeun anak hiji-hijina, aranjeunna henteu kabagi anu tiasa ngahasilkeun perasaan tegangan atanapi salah paham.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, aya pro sareng kontra ngeunaan tumuh salaku anak hiji-hijina, tapi upami anjeun mutuskeun ngan ngagaduhan hiji anak, éta henteu kedah négatip. Anjeun kedah émut yén sosialisasi na penting pisan sareng yén anjeunna kedah ngagaduhan wates sareng aturan anu mantep kalayan disiplin anu positip di bumi sareng Kecerdasan Emosi sahingga anjeunna ngembangkeun saimbang émosional.

Kauntungan sareng karugian

Saatos perkenalan pondok ieu dimana kami parantos nyarios sareng anjeun ngeunaan pro sareng kontra ngan ukur ngagaduhan hiji anak, maka kami hoyong ngobrol sakedik deui ngeunaan topik ieu, ngabaktikeun anjeun sababaraha lianas ngeunaan kaunggulan sareng karugian tina tumuh salaku anak hiji-hijina.

Kiwari, beuki loba pasangan mutuskeun ngan ukur gaduh hiji anak. Alesanna tiasa seueur sareng rupa-rupa, janten perekonomian, tenaga kerja sareng teu stabilitas sosial anu paling penting. Salaku tambahan, ngagaduhan seueur beban sareng tanggung jawab, tiasa ogé kurangna waktos ieu ngajantenkeun aranjeunna panasaran naha leres Éta tiasa nempatkeun waktos anu diperlukeun pikeun ngabina hiji murangkalih atanapi langkung ti hiji sumur.

Henteu gaduh duduluran henteu kedah goréng atanapi saé, gumantung kana sudut pandang anjeun ningali kaayaan ieu. Ngan kusabab kulawarga ngagaduhan hiji-hijina anak sanés hartosna aranjeunna janten egois, despot, manipulatif atanapi anu sapertos kitu. Kanyataanna, Éta panginten anu sabalikna ... éta sadayana gumantung kana atikan anu disayogikeun.

Tapi ieu memang, ngan ukur di murangkalih sareng anu ngagaduhan duduluran. Dina sadaya kasus, pendidikan anu ditawarkeun di bumi penting pisan pikeun terang naha budak bakal leres-leres tumuh dina hiji cara atanapi cara anu sanés.

Henteu kusabab anjeun hiji-hijina anak, anjeun condong ngalamun atanapi anti sosial atanapi ngan sabalikna. Teu aya hubunganana sareng éta, sadayana aya dina didikan sareng di lingkungan budak leutik. Sanaos urang moal kaleungitan pandangan yén aranjeunna tiasa gaduh sipat karakter anu tangtu yén aranjeunna tiasa ngagaduhan murangkalih sareng duduluran sareng henteu ngan ukur ngagaduhan murangkalih sareng sabalikna.

Kahayang boga budak

Teu pati penting sabaraha barudak anjeun, upami henteu kahoyong anjeun ngagaduhan aranjeunna. Kasadaran janten bapak atanapi indung penting pisan pikeun janten kolot anu saé ... nyatana, barudak anu dipikahoyong pisan sigana bakal ngagaduhan kolot anu langkung sadar ku kolot.

Nalika anjeun kolot pikeun pertama kalina, anjeun panginten henteu terang pisan kumaha carana ngalakukeun hal-hal, tapi ngagaduhan kamelang sanes hal anu goréng. Éta sanés kusabab anjeun gaduh kahoyong pikeun ngalakukeun hal ogé. Ieu penting pisan dina mitoha, sabab teu aya instruksi manual!

Sanaos kakirangan janten anak hiji-hijina nyaéta kolotna tiasa janten pelindung teuing ka budakna, atanapi nampi pendidikan anu kaku teuing atanapi henteu kompromi. Dibandingkeun sareng sepuh anu ngagaduhan langkung ti hiji anak, dimana kalenturan sareng standar anu tiasa dibentuk sering dipilampah dina dinten nepi ka bisa adaptasi jeung béda kapribadian barudak.

Tiasa ogé aya kolot anu hoyong janten sepuh tapi anu jero teu hoyong. Aranjeunna ngalakukeun éta kusabab tegangan sosial atanapi kusabab norma anu ditumpukeun dina budaya na. Ieu bakal nyababkeun kolot ngalaman parenting paksaan anu ngajantenkeun aranjeunna rumaos goréng sareng si leutik ngarasa yén katiisan émosional anu teu adil.

Ieu tiasa ngahasilkeun rasa teu aman di hareup pikeun tiasa ngagaduhan hubungan anu koheren sareng caket.

Sanaos tangtosna, éta kolot anu tadina henteu hoyong, tiasa ngagaduhan pendidikan anu saé salami aranjeunna nampi kaayaan sacara alami. Upami éta sanés masalahna, anak tiasa janten panarima konflik sareng henteu aya perhatian émosional.

Langkung kaunggulan sareng karugian

Dina titik ieu, urang bakal namina langkung seueur kaunggulan sareng kakirangan janten hiji-hijina anak.

kauntungan

  • Kolot bakal gaduh langkung seueur waktos sareng sumber pikeun budakna.
  • Barudak bakal ngagaduhan harga diri sareng kaamanan anu langkung saé kumargi aranjeunna nampi langkung kaunggulan ti kolotna
  • Ku gaduh kontak anu langkung sareng déwasa, aranjeunna ngembangkeun kecerdasan ku langkung gancang
  • Ku teu gaduh murangkalih, aranjeunna condong ngembangkeun langkung seueur kreativitas bahkan mungkin ngagaduhan babaturan imajinasi
  • Éta panginten langkung mandiri tapi ieu sanés hartosna sipatna teu tiasa dikaitkeun
  • Aranjeunna tiasa janten barudak anu langkung rapih tibatan sésana

kalemahan

  • Bisa ngalaman kasusah hubungan sareng batur
  • Tiasa janten jalma anu dicadangkeun
  • Anjeunna teu tiasa gaduh kompléks caket sareng kolotna sabab anjeunna tiasa gaduh sareng lanceuk
  • Nalika anjeunna dewasa langkung gancang, anjeunna tiasa kaleungitan sababaraha spontanitas budak leutik sareng janten tanggel waler teuing pikeun umurna
  • Kaahlian negosiasi atanapi ngabéréskeun konflik tiasa langkung lami pikeun ngembangkeun, hal anu sacara alami saatos gaduh duduluran.

Hal Kolot Ngan Ukur Barudak Kedah Nyaho

Upami anjeun ngagaduhan hiji-hiji anak aya hal-hal anu anjeun kedah perhatoskeun sabab ku cara ieu, anjeun tiasa ngagedékeun budak anu bagja tanpa masalah émosional sareng anu berkembang sareng adaptasi sareng lingkungan anu aya di sakuriling na.

Émut yén upami murangkalih (nganggo atanapi henteu sareng duduluran) boga kalakuan anéh, éta langkung gumantung kana kumaha anjeunna dididik di bumi tibatan naha anjeunna ngagaduhan duduluran. Sababaraha aspék ieu nyaéta:

  • Entong ngalindungan anak anjeun
  • Mempermudah hubungan sareng murangkalih anu sanésna sapertos kitu
  • Puji murangkalih anjeun nalika anjeunna ngalakukeun hal anu saé tapi tong kaleuleuwihi.
  • Entong sok ngantep manehna meunang, ari anjeunna ngaraos prustasi anu éléh
  • Ajar aranjeunna yén ngalakukeun kasalahan henteu lepat sareng aranjeunna tiasa janten guru hirup anu saé

Sakumaha anjeun tiasa tingali, janten bapa atanapi indung hiji-hijina anak sanés hartosna aranjeunna kedah matuh sadayana mitos, langkung-langkung ... ogé yén sadayana henteu merugikeun. Éta bakal salawasna aya hubunganana sareng pendidikan sareng pendidikan anu aya di bumi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.