Anak kuring ngagaduhan réncang imajinér, naha kuring kedah prihatin?

Budak awéwé maén

Seueur murangkalih nganggo imajinasina pikeun nyiptakeun sobat imajinér, saha waé anu sok aya sareng aranjeunna sareng anu tiasa diandelkeun ku aranjeunna sepanjang waktos. Babaturan imajinér ngiringan seueur murangkalih, sareng dina kaseueuran kasus, ieu kabiasaan normal. Pikeun kolot, mendakan yén budakna ngagaduhan sobat anu teu katingali tiasa janten panyawat.

Ieu mangrupikeun hal anu logis pisan, kolot kasieun kana sagala hal anu kanyahoan sareng naon waé anu tiasa mangaruhan kamajuan budak anu pantes. Tapi sakumaha urang nyarios, dina kaseueuran kasus éta normal éta bakal ngaleungit ku waktos. Sacara umum, nalika budak ngancik umur 7 atanapi 8 taun, sobat anu teu katingali biasana ngaleungit dina cara anu sami dugi, tanpa nyiptakeun trauma naon ka budak leutik.

Nanging, pikeun mastikeun sadayana leres, anjeun kedah niténan anak anjeun sareng perobihan naon waé dina kalakuanana nuturkeun datangna sobatna anu teu katingali.

Naha kuring hariwang ngeunaan sobat anak kuring anu henteu katingali?

Budak awéwé maén sareng sobatna anu henteu katingali

Éta normal pisan pikeun barudak umur 2 sareng 3 taun, nyiptakeun karakter imajiner anu ngabantosan aranjeunna tumuh. Dina umur ieu, imajinasi jalma leutik henteu wates sareng anjeun henteu kedah hariwang ngeunaan éta. Nanging, penting pisan pikeun anjeun ngendalikeun kalakuan budak anjeun di lingkungan sosial na. Tiasa waé babaturan imajinasi anjeun ngadorong nyalira ti barudak sanés, sareng ieu, upami éta tiasa nyababkeun sababaraha masalah.

Salaku bapa atanapi indung, anjeun henteu kedah nyaram anak anjeun ngagaduhan sobat imajinérsabab moal ngartos éta sareng ieu tiasa janten alesan réaksi négatip dina murangkalih. Anjeun kedah ngan ukur ngawaskeun paripolahna, tapi ngantep anak anjeun ngagaduhan rohangan nyalira sareng henteu nyerang privasi aranjeunna.

Kontrol waktos anjeun nyéépkeun sareng karakter imajinér sareng paguneman anu anjeun tiasa gaduh sareng anjeunna. Ku kituna, anjeun tiasa mendakan naha sobat éta saé atanapi upami sabalikna, nyaéta karakter négatip anu nunjukkeun masalah. Upami anjeun perhatoskeun yén budak éta ngasingkeun dirina, langkung milih cicing di bumi pikeun ulin sareng sobatna anu henteu katingali tibatan kaluar maén sareng murangkalih anu sanés, anjeunna janten langkung ditarik, langkung agrésip atanapi nurunkeun prestasi akademikna, konsultasi ka spesialis.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.